Κοζάνη: Το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να διακόψει τη Β’ τάξη στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο – Ανάστατοι οι γονείςΑναστάτωση επικρατεί στην κοινότητα του νεοσύστατου Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Κοζάνης, μετά την έγγραφη ειδοποίηση του υπουργείου Παιδείας προς τη διεύθυνση της τοπικής εκπαίδευσης ότι καταργείται η Β’ τάξη του γυμνασίου και ότι τα έξι παιδιά που φοιτούν σε αυτήν θα πρέπει να επιστρέψουν στα σχολεία προέλευσής τους.

Το θέμα ανακοινώθηκε στους γονείς των μαθητών κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, με την αιτιολογία ότι το τμήμα είναι ολιγομελές.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας έχει προκαλέσει αντιδράσεις στον υπό σύσταση Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του νέου σχολείου και έχει οριστεί έκτακτη συνέλευση για την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου, όπου έχουν κληθεί να παραστούν όλοι οι βουλευτές, οι δήμαρχοι και ο περιφερειάρχης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Ο Ιωάννης Χριστόφορος, εκ μέρους των γονέων, ζήτησε να γίνει δεκτό το αίτημα που έχει υποβληθεί από τη διεύθυνση του σχολείου προς το υπουργείο για «την άδεια λειτουργίας ολιγομελούς τμήματος, επειδή αντίστοιχη δομή εκπαίδευσης που θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν αυτοί οι μαθητές δεν υπάρχει δεύτερη στη δυτική Μακεδονία».

Το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Κοζάνης ιδρύθηκε τον Ιούλιο 2018 και ξεκίνησε κανονικά τη λειτουργία του με 31 μαθητές, εκ των οποίων 25 στην Α’ τάξη και έξι στη Β’ τάξη. Η ίδρυση και λειτουργία του σχολείου στην Κοζάνη επαινέθηκε από το σύνολο των φορέων της αυτοδιοίκησης. Ο δήμαρχος Κοζάνης παραχώρησε ένα ολοκαίνουργιο κτίριο για τη φιλοξενία του σχολείου και αυτήν την κίνηση χαιρέτησαν με θέρμη όλοι οι βουλευτές και οι πολιτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων της περιοχής.

Η διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης, Βασιλική Βόντσα, ανέφερε ότι αν και η ίδρυση του σχολείου έγινε στα μέσα Ιουλίου 2018 και «παρότι υπήρχε ελάχιστος χρόνος μπροστά μας, κάναμε αγώνα δρόμου και σε συνεργασία με τα στελέχη της εκπαίδευσης έγιναν ακόμη και προβλεπόμενες κατατακτήριες εξετάσεις για την εισαγωγή των μαθητών».

Όπως σημείωσε η κ. Βόντσα, εκτός μερικών ελλείψεων σε ανθρώπινο δυναμικό, οι οποίες, όμως, θα καλυφθούν τις επόμενες ημέρες, το σχολείο υποδέχθηκε πανέτοιμο -στις ολοκαίνουργιες εγκαταστάσεις του- τους 31 μαθητές του.

Με αφορμή αυτήν την αρνητική εξέλιξη, ο σκηνοθέτης και βουλευτής ταυ ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης, Θέμης Μουμουλίδης, ο οποίος με τις πρωτοβουλίες του όλο το προηγούμενο διάστημα συνέβαλε στη δημιουργία του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Κοζάνης, τόνισε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ώστε να επικρατήσει η ηρεμία και η αρμονική εξέλιξη των μαθητών μας στο σχολείο και όχι η γραφειοκρατία».

Πηγή: iefimerida.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.