Διοργάνωση του Επιστημονικού Συνεδρίου «Η οικονομία στην κρίση και μετά κρίση περίοδο» στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

Πραγματοποιείται την Παρασκευή και το Σάββατο 19 και 20 Οκτωβρίου στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας το 13ο Επιστημονικό Συνέδριο του MIBES (Management of Innovative Business, Education & Supports Systems) με θέμα: «Η οικονομία στην κρίση και μετά κρίση περίοδο: δομικές αλλαγές και πολιτικές καινοτομίας, επιχειρηματικότητας και περιφερειακής ανάπτυξης».

Η παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση μετατράπηκε σε οικονομική και κοινωνική κρίση στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες. Η κρίση επέφερε σημαντικές δομικές αλλαγές τόσο στην οικονομία, όσο και στην κοινωνία. Αυτές φαίνονται στην επιχειρηματική πολιτική, στην περιφερειακή ανάπτυξη, στη δομή της οικονομίας αλλά και της κοινωνίας.

Η περίοδος μετά την κρίση είναι μια νέα οικονομική και κοινωνική περίοδος;

Το συνέδριο εστιάζει αφενός στην εξέταση των αλλαγών που επήλθαν στην οικονομία και κοινωνία, αφετέρου στις πολιτικές που πρέπει να αναπτυχθούν στη μετά-κρίση περίοδο.

Στη μετά-κρίση περίοδο εμφανίζονται προοπτικές ανάπτυξης; Σε ποιους τομείς; Με ποιές επιχειρηματικές πολιτικές, πολιτικές καινοτομίας; Ποιος ο ρόλος της περιφερειακής πολιτικής μέσω θεσμικών παραγόντων; Ποια τα διακριτά όρια του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα στη νέα πολιτική; Ποιες χρηματοδοτικές πηγές μπορούν να συνεισφέρουν στην ανάπτυξη;

Τα 40 άρθρα που θα παρουσιαστούν στο συνέδριο θα εστιάσουν στις πιο κάτω θεματικές ενότητες:
Επιχειρηματικότητα
Καινοτομία
Ενεργειακή πολιτική
Αναπτυξιακή και Περιφερειακή πολιτική
Χρηματοδότηση και χρηματοπιστωτικά εργαλεία
Οικονομικές πολιτικές
Κοινωνικές αλλαγές
Διοίκηση στην εκπαίδευση

Το συνέδριο οργανώνει η Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

Πληροφορίες στην ιστοσελίδα του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας www.teiwm.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.