Ξεκινάει η «ημέρα ακρόασης πολιτών» από την Αστυνομική Διεύθυνση στη Δυτική Μακεδονία – Δείτε αναλυτικά



-Την τελευταία Πέμπτη κάθε μήνα, από 14.00 έως 22.00 ώρα, τετραμελής επιτροπή θα δέχεται σε ακρόαση πολίτες των Περιφερειακών Ενοτήτων Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας, στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας, στην Κοζάνη

-Στόχος είναι η δημιουργία και εμπέδωση σχέσεων αμοιβαίας εμπιστοσύνης που αναπτύσσονται με τη φυσική παρουσία και το διάλογο

Με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου επεκτείνεται η ημέρα ακρόασης πολιτών και στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, με στόχο να ισχυροποιηθεί η σχέση αμοιβαίας κατανόησης και εμπιστοσύνης με την κοινωνία, εξασφαλίζοντας παράλληλα την αποδοχή, τη στήριξη και τη συνεργασία των συμπολιτών μας.

Στο πλαίσιο αυτό, συγκροτείται τετραμελής επιτροπή στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας, στην Κοζάνη (Λεωφόρος Ανδρέα Παπανδρέου) που θα δέχεται σε ακρόαση πολίτες που επιθυμούν να εκθέσουν δια ζώσης το πρόβλημα που τους απασχολεί, την τελευταία Πέμπτη κάθε μήνα, κατά το χρονικό διάστημα από 14.00 έως 22.00 ώρα.

Οι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν τα αιτήματα ακρόασης το πρώτο δεκαπενθήμερο κάθε μήνα, τηλεφωνικά στον αριθμό 24610-49889, καθημερινά από 8 π.μ. έως 8 μ.μ. ώρα ή εγγράφως, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση press.gadpdmakedonias@hellenicpolice.gr.

Σε περίπτωση που είτε ο μεγάλος αριθμός των υποβληθέντων αιτημάτων ακρόασης καθιστά αδύνατη τη δυνατότητα ανταπόκρισης στο σύνολό τους, είτε απαιτείται η εξειδικευμένη εξέτασή τους από καθ’ ύλην αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερώνονται έγκαιρα, προκειμένου είτε να επανακαθορίζεται ο χρόνος συνάντησης είτε να επιλέγεται, σε συνεννόηση μαζί τους, εναλλακτικός τρόπος χειρισμού του ζητήματος, προς αποφυγή περαιτέρω άσκοπης ταλαιπωρίας.

Πρόκειται για μία καινοτόμο δράση, που εφαρμόζεται ήδη στην Αθήνα με επιτυχία, αναδεικνύοντας το κοινωνικό πρόσωπο της Αστυνομίας και ενισχύοντας τη σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και κατανόησης, μεταξύ Αστυνομίας και πολιτών.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.