Αυτές είναι οι καλύτερες Ελληνικές ποικιλίες κρασιών



Η Ελλάδα είναι ένα από τα παλαιότερα έθνη που παράγουν κρασί σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι Αρχαίοι Έλληνες δημιουργούσαν μακροχρόνιες σχέσεις με άλλα έθνη λόγω του εμπορίου τους με κρασί. Όχι μόνο είμαστε γνωστοί για τις ελιές μας αλλά και για την καλλιέργεια μεγάλων αμπελουργικών εκτάσεων. Είμαστε ένα έθνος που έχει επηρεάσει άλλες χώρες στην τέχνη της αμπελοκαλλιέργειας, στην τέχνη της αρχιτεκτονικής, στις μοναδικές ξυλουργικές εργασίες και σε πολλά πολλά άλλα. Τώρα όμως θα δούμε κάποιες ποικιλίες κρασιών που εμάς μας αρέσουν λίγο περισσότερο.

Μοσχοφίλερο

Τα σταφύλια του Μοσχοφίλερου αναπτύσσονται στη μέση της Πελοποννήσου και τα λευκά αυτά κρασιά είναι αρωματικά, ξηρά με γεύση γλυκού λεμονιού και ροδάκινου. Μετά την ωρίμανση, η γεύση των κρασιών υιοθετεί μια υπέροχη γεύση από βερίκοκα και ξηρούς καρπούς.

Αγιωργίτικο

Το Αγιωργίτικο προέρχεται από τη Νεμέα, μια γνωστή περιοχή παραγωγής κρασιού στην Πελοπόννησο. Τα κρασιά από αυτή την ποικιλία είναι συνήθως γεμάτα κρασί με αρώματα από φραγκοστάφυλο, μοσχοκάρυδο και γλυκιά γεύση βατόμουρου με ελαφρά πικρά βότανα. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο μείγμα που έρχεται σε σκούρο ροζ χρώμα.

Μαλαγουζιά

Η Μαλαγουζία είναι μια γηγενής ποικιλία της Μακεδονίας και χρησιμοποιείται για την παραγωγή πλούσιων οίνων με μέση οξύτητα και άριστο άρωμα. Αυτό το λευκό σταφύλι, το οποίο ανακαλύφθηκε πρόσφατα στη βόρεια περιοχή της Ελλάδας, χρησιμοποιείται για την παραγωγή οίνων γεμάτης ομορφιάς.

Ασύρτικο

Τα σταφύλια της ποικιλίας Ασύρτικο βρίσκονται στο νησί της Σαντορίνης και τα κρασιά που παράγονται από αυτό το σταφύλι έχουν μικτές γεύσεις που συνδυάζουν γεύση λεμονιού με ήπια πικρία και αλάτι. Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή κρασιά στην Ελλάδα. Οποιονδήποτε οδηγό για την Σαντορίνη και αν διαβάσετε θα δείτε πόση μεγάλη προσοχή δίνεται στον οινοτουρισμό του νησιού.

Βιδιανό

Το Βιδιανό είναι μια από τις παλαιότερες λευκές ποικιλίες της Κρήτης. Το ταχέως αυξανόμενο σε ζήτηση κρασί αρχικά εξαφανίστηκε ενώ οι τοπικοί παραγωγοί οίνου στην Κρήτη δούλευαν αβίαστα για να το κρατήσουν ζωντανό. Τα κρασιά της ποικιλίας είναι κομψά με πλούσια γεύση, που έχουν αρώματα από εσπεριδοειδή μέχρι κίτρινα φρούτα.

Σαββατιανό

Το Σαββατιανό είναι μια λευκή ποικιλία σταφυλιού που προέρχεται από την Αττική. Περνάει μέσα από κρύα ζύμωση για να παράγει ένα κρασί που έχει το άρωμα πράσινου μήλου και ωριμάζει σε δρυ παράγοντας μια κρεμώδης αίσθηση στον ουρανίσκο.

Αυτός είναι λοιπόν ο οδηγός για καλύτερες ποικιλίες κρασιών της Ελλάδας που μπορείτε να τα βρείτε πολύ εύκολα σε οποιαδήποτε κάβα στην Αθήνα όπως είναι για παράδειγμα το Cava Canava ή και στην επαρχία.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.