Οι καταλληλότερες πόλεις για τους εργαζόμενους που δεν έχουν ποτέ χρόνο



Οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε σκεφτεί να πάμε ένα ταξιδάκι το Σαββατοκύριακο. Μια γρήγορη απόδραση το Σαββατοκύριακο μοιάζει με ακατόρθωτο επίτευγμα καθώς πιστεύουμε ότι οι εκδρομές στο εξωτερικό χρειάζονται πολλές μέρες και πολύ χρόνο. Όμως υπάρχουν αρκετοί ευρωπαϊκοί προορισμοί πολύ κοντά μας που αξίζει να επισκεφτούμε ακόμα και για ένα Σαββατοκύριακό.

Βέβαια για να κάνετε την ζωή σας ευκολότερη και να μην φτάσετε στη χώρα και δεν ξέρετε τι να δείτε ή το που να πάτε, καλό θα ήταν να κάνετε μια έρευνα στο διαδίκτυο για να δείτε προτάσεις ή συμβουλές για την χώρα που πρόκειται να επισκεφθείτε. Και για να καταλάβετε ακριβώς τι εννοώ ένα καλό παράδειγμα είναι αυτό Olympia Golden Beach Resort & Spa Review.

Κρακοβία, Πολωνία

Δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε την ανεπίσημη πρωτεύουσα του πολιτισμού της Πολωνίας. Όχι μόνο η Κρακοβία είναι όμορφη, υπάρχουν και πολλά περισσότερα που μπορείτε να σκεφτείτε. Κατευθυνθείτε στο Kazimierz για τα beatnik μπαρ και τα δροσερά καφέ, καθώς και στην Παλιά Πόλη, τοποθεσία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO για μια ρομαντική βόλτα. Οι πτήσεις χρειάζονται περίπου 2 ώρες και 30 λεπτά.

Ζάγκρεμπ, Κροατία

Το Ζάγκρεμπ είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε αν δεν έχετε πάει ποτέ στην Κροατία. Είναι ιδιότροπο και ζεστό και έχει κάτι για όλους. Κάντε μια βόλτα στο πάρκο Maksimir ή επισκεφθείτε το Μουσείο των Broken Relationships, αφιερωμένο στην αγάπη που δεν ανταποκρίνεται. Οι πτήσεις χρειάζονται περίπου 2 ώρες και 30 λεπτά.

Βουκουρέστι, Ρουμανία

Η πρωτεύουσα της Ρουμανίας φιλοξενεί το βαρύτερο κτίριο του κόσμου, μια αναπαραγωγή του Τρανσυλβανικού Κάστρου του Δράκουλα και της μεγαλύτερης αστικής παραλίας της Ευρώπης. Είναι επίσης ένα από τα ευρωπαϊκά λογοτεχνικά και καλλιτεχνικά κέντρα, με άψογα μουσεία και γκαλερί. Οι πτήσεις χρειάζονται περίπου 1 ώρα και 40 λεπτά.

Πάρμα, Ιταλία

Η πόλη της Βόρειας Ιταλίας που έδωσε στον κόσμο το τυρί Parmigiano και το prosciutto crudo είναι ένας παράδεισος τροφίμων. Ακόμη και η πιο διακριτική τρατορία θα σας αφήσει άφωνους και αν μπορείτε να ξεκολλήσετε τον εαυτό σας μακριά από το τραπέζι, υπάρχουν πολλά μέρη για να ανακαλύψετε, συμπεριλαμβανομένης της θεαματικής όπερας Teatro Regio. Οι πτήσεις χρειάζονται περίπου 2 ώρες και 30 λεπτά.

Πράγα, Τσεχία

Η πρωτεύουσα της Τσεχίας είναι η τέλεια απόδραση του Σαββατοκύριακου και οι πολλές μοναδικές δραστηριότητες στη Πράγα θα σας εκπλήξουν. Εξερευνήστε την εβραϊκή συνοικία, το κάστρο της Πράγας και τον καθεδρικό ναό του Αγίου Βίτου. Επισκεφθείτε το περίφημο Τείχος του John Lennon και απολαύστε μια μπύρα σε έναν από τους περίφημους κήπους της Πράγας πριν εξερευνήσετε την απίστευτη νυχτερινή ζωή που έχει να προσφέρει η πόλη. Οι πτήσεις χρειάζονται περίπου δύο ώρες και 40 λεπτά.

Φιλιππούπολη, Βουλγαρία

Η δεύτερη πόλη της Βουλγαρίας που προορίζεται για το καλοκαίρι. Επισκεφθείτε τα πλακόστρωτα δρομάκια της παλιάς πόλης και εξερευνήστε τις αγορές του δρόμου και τα boutique καταστήματα στο μοντέρνο Kapana. Προχωρήστε στο Κήπο του Tsar Simeon τη νύχτα για να παρακολουθήσετε τα τραγουδιστικά σιντριβάνια σε δράση.

Βρείτε λοιπόν μια ιστοσελίδα με καλή κατασκευή που θα είναι αξιόπιστη και δεν θα σας παραπλανήσει έτσι ώστε να απολαύσετε το ταξίδι σας και να ξεκουραστείτε και όχι να έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα. 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.