Συμμετοχή του Συνδικάτου Οικοδόμων Κοζάνης στην πανελλαδική απεργία της 8ης Νοεμβρίου

Πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδικάτου Οικοδόμων στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης με θέμα την οργάνωση της πανελλαδικής απεργίας στις 8 Νοέμβρη που καλεί η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, δεκάδες άλλες ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα καθώς και πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Το ΔΣ του Συνδικάτου απέναντι στα παραμύθια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όσο και της ΝΔ, για έξοδο από τα μνημόνια προς όφελος των εργαζομένων, για δίκαιη ανάπτυξη που τάχα θα ωφεληθούμε όλοι κλπ απαντάει με συμμέτοχη στην πανελλαδική απεργία ενάντια σε αυτήν την άθλια κατάσταση που ζούμε με εξευτελιστικά μεροκάματα, με την δουλειά ήλιο με ήλιο να είναι πλέον νόμος, με την εντατικοποίηση και τους σακατεμένους συναδέλφους να ανεβαίνουν μέρα με την μέρα. Με τις οικογένειες μας να στενάζουν από τους φουσκωμένους λογαριασμούς, τον ΕΝΦΙΑ και τον φόρο εισοδήματος, τους άμεσους και έμμεσους φόρους. Με την τρομοκρατία των μεγαλοκατασκεαυαστών στους χώρους δουλειάς να οργιάζει.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με συμπαράσταση την ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμματα του κεφαλαίου έχουν κατακτήσει επάξια τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην διάλυση της εργατικής λαϊκής οικογένειας και του λαϊκού εισοδήματος καθώς τα προηγούμενα χρονιά της κρίσης από κοινού ψήφισαν, εφάρμοσαν και εφαρμόζουν περισσότερους από 700 εφαρμοστικούς μνημονιακούς νόμους σε βάρος μας.

Όχι μόνο δεν κατάργησαν ούτε ένα από τους αντιλαϊκούς νόμους αλλά δηλώνουν πανέτοιμοι να πράξουν ότι τους ζητάει ο ΣΕΒ, η ΕΕ και το κεφάλαιο για την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη φιλικού επενδυτικού περιβάλλοντος για τις μεγάλες επιχειρήσεις. Για άλλη μια καπιταλιστική ανάπτυξη που θα κερδίζουν οι λίγοι και θα χάνουν οι εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους.

Οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης για την τροπολογία που έφερε στη Βουλή είναι ο επαίσχυντος νόμος Βρούτση της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που προβλέπει ότι ο κατώτατος μισθός θα καθορίζεται με υπουργική απόφαση, χωρίς συλλογικές διαπραγματεύσεις εργαζομένων-εργοδοτών και με βάση τα όρια αντοχής της οικονομίας, εξυπηρετώντας δηλαδή τις απαιτήσεις των κατασκευαστικών ομίλων και των μεγαλοεργολάβων, συνολικότερα του κεφαλαίου.

Την ίδια ώρα, όλα τα αστικά κόμματα καταψήφισαν την πρόταση που κατατέθηκε στη Βουλή, σε όλα τα κόμματα πλην της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, από 530 Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, σωματεία και συνδικάτα για την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων και κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων.

Απέναντι στα ψέματα της κυβέρνησης που μιλάει για «υποχρεωτικότητα και επεκτασιμότητα» των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, όταν διατηρούνται στο ακέραιο όλοι εκείνοι οι αντεργατικοί νόμοι που δίνουν το δικαίωμα στους εργοδότες να τσαλαπατούν τις όποιες συμβάσεις υπάρχουν και όταν στη συντριπτική πλειοψηφία των κλάδων και στο δικό μας δεν υπάρχει σύμβαση, απέναντι στην καλλιέργεια αυταπατών, οι οικοδόμοι προτάσσουμε τον αγώνα με επίκεντρο τις δικές μας, σύγχρονες ανάγκες.

Ριχνόμαστε στη μάχη για την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με αυξήσεις στα μεροκάματα και καλυτέρευση των όρων εργασίας (ωράριο, ασφάλιση, μέτρα προστασίας της υγείας κ.ά.).

Δεν πάει άλλο, δεν έχουμε άλλη επιλογή για να κάνουμε το δίκιο μας πράξη. Συμμετέχουμε και οργανώνουμε την απεργία στις 8 Νοέμβρη!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.