Παρμενίων 2018: Πότε θα ηχήσουν οι σειρήνες σε όλη την Ελλάδα



Οι σειρήνες συναγερμού Πολιτικής Άμυνας θα ηχήσουν σε όλη την ελληνική επικράτεια την ερχόμενη Τρίτη, στο πλαίσιο της άσκησης «Παρμενίων 2018».

Συγκεκριμένα, στις 11:00 το πρωί θα σημάνει συναγερμός αεροπορικής επίθεσης, που θα διαρκέσει 60 δευτερόλεπτα.

Στις 11:05 θα υπάρξει σήμα λήξης του συναγερμού, για χρονική διάρκεια επίσης 60 δευτερολέπτων.

Η έναρξη του συναγερμού θα έχει αυξομειούμενη ένταση, ενώ η λήξη θα χαρακτηρίζεται από σταθερή ένταξη ήχου.

Η διακλαδική εθνική άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018» των Ενόπλων Δυνάμεων θα ολοκληρωθεί στις 12 Οκτωβρίου στο Έβρο, όπου και θα διεξαχθεί η τελική φάση της.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ετήσια στρατιωτική άσκηση, στην οποία συμμετέχουν και οι τρεις κλάδοι των Ε.Δ. και συντονίζεται από το ΓΕΕΘΑ.

Στη φετινή άσκηση έχουν κληθεί να συμμετέχουν και περίπου 5000 έφεδροι με φύλλα ατομικής προσκλήσεως.

Η άσκηση διεξάγεται σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο και εντός του FIR Αθηνών, επί βάσεως ΤΑΑΣ (Τακτική Άσκηση Άνευ Στρατευμάτων) και ΤΑΜΣ (Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων).

Μεταξύ των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων περιλαμβάνεται και διάβαση ευκαιρίας ποταμού (Νέστου).

Σύμφωνα με πληροφορίες, την τελική φάση της άσκησης θα παρακολουθήσει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Οι βασικοί επιχειρησιακοί στόχοι της άσκησης είναι:

α. Η εξέταση και αντιμετώπιση της δημιουργουμένης, από τις διεθνείς εξελίξεις, κατάστασης, στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της χώρας.

β. Η εφαρμογή διαδικασιών διοίκησης και ελέγχου Ενόπλων Δυνάμεων και η βελτίωση του επιπέδου ελέγχου και διεύθυνσης των επιχειρήσεων.

γ. Η εξάσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων στη σχεδίαση και διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων, καθώς και η διατήρηση και προαγωγή της μαχητικής ικανότητας τους στο ενοποιημένο πεδίο της μάχης.

δ. Η εφαρμογή του συστήματος χειρισμού κρίσεων και του Εθνικού Συστήματος Συναγερμού, καθώς και η δοκιμή σχεδίων οργάνωσης και λειτουργίας υπηρεσιών Πολιτικής Άμυνας και Πολιτικής Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης (ΠΑΜ-ΠΣΕΑ).

ε. Η ενεργός συμμετοχή και η επιχειρησιακή εκπαίδευση μονάδων Εθνοφυλακής.

Από το newsbomb.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.