Επεκτείνεται το πρωτοποριακό και βραβευμένο πρόγραμμα διαχείρισης οικιακών οργανικών αποβλήτων του Δήμου Κοζάνης σε συνεργασία με τη ΔΙΑΔΥΜΑ



– Λ. Ιωαννίδης: Είμαστε περήφανοι που η Κοζάνη πρωτοπορεί και αποτελεί παράδειγμα μια φορά ακόμη για όλη τη χώρα

Ο Δήμος Κοζάνης συνεχίζει να πρωτοπορεί και σε συνεργασία με τη ΔΙΑΔΥΜΑ επέκτειναν το βραβευμένο πρόγραμμα διαλογής στην πηγή βιοαποβλήτων σε ακόμη 250 νοικοκυριά στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου.

Τα αποτελέσματα της πιλοτικής εφαρμογής είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά και έτσι ο στόχος είναι το δίκτυο συλλογής βιοαποβλήτων να επεκταθεί σε όλη την πόλη.

Το πρόγραμμα αφορά την εγκατάσταση καφέ κάδου για την διαλογή στην πηγή των οικιακών βιοαποβλήτων ενώ παράλληλα επεκτείνεται το πρόγραμμα ανακύκλωσης των 4 υλικών συσκευασίας (χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο και γυαλί).

Την Τετάρτη το απόγευμα το Πρόγραμμα Διαλογής στην Πηγή Βιοαποβλήτων, παρουσιάστηκε στους κατοίκους της περιοχής του Αγίου Αθανασίου, ενώ βρέθηκαν και βραβεύτηκαν συμβολικά με διανομή εδαφικού υλικού που προήλθε από την κομποστοποίηση των βιοαποβλήτων που συνέλεξαν καθώς και ένα φυτό που καλλιεργήθηκε σε ανάλογο υλικό, οι ήδη συμμετέχοντες στο πρόγραμμα.

Μέσα στο 2018 έχουν κομποστοποιηθεί περισσότεροι από 41 τόνοι χωριστά συλλεχθέντων βιοαποβλήτων ενώ έχουν παραχθεί περίπου 3 τόνοι κόμποστ.

Αξίζει να σημειώσουμε πως το βραβευμένο πρόγραμμα διαχείρισης οικιακών οργανικών αποβλήτων του Δήμου Κοζάνης αποτελεί παράδειγμα για πολλούς Δήμους της χώρας, οι οποίοι επισκέπτονται την Κοζάνη για να λάβουν τη σχετική τεχνογνωσία.

Την ικανοποίηση του για την υλοποίηση του πρωτοποριακού προγράμματος εξέφρασε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης.

«Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι που υλοποιούμε ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα για τη διαχείριση οικιακών οργανικών αποβλήτων το οποίο αποτελεί παράδειγμα για όλη τη χώρα. Τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά και αυτό οφείλεται στην μεγάλη προσπάθεια της Δ/νσης Περιβάλλοντος του Δήμου μας, στη ΔΙΑΔΥΜΑ και κυρίως στους συμπολίτες μας που ανταποκρίθηκαν και με το παραπάνω στην προσπάθεια. Το πρόγραμμα έχει σημαντικά οφέλη για τους πολίτες αλλά και για τις επόμενες γενιές. Έχουμε αποδείξει σε πολλούς τομείς πως θέλουμε μια Κοζάνη πρωτοπόρα, ένα Δήμο που να ακούγεται σε όλη τη χώρα ως υπόδειγμα σωστής λειτουργίας, αξιοποίησης νέων τεχνολογιών και της καινοτομίας και αυτό θα συνεχίζουμε να κάνουμε με όλες μας τις δυνάμεις».

#oDimosKozanisKineitai

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.