Φθινόπωρο ή άνοιξη; Της Ελένης Δεληβοριά



Γράφει η Ελένη Δεληβοριά:

Κρατς! Λατρεύω τον ήχο του φθινοπωρινού φύλλου κάτω από το παπούτσι μου. Με κάνει να νιώθω πως είμαι κυρίαρχος της κατάστασης. Αφήνω πίσω μου κάτι τελειωμένο και κάνω το επόμενο βήμα. Αυτό θα προσπαθούσα σε λίγο. Να βάλω τέλος σε μία σχέση «τελειωμένη».

Τα κουδουνάκια πάνω από την πόρτα του καφέ πρόδωσαν την άφιξή μου. Δεν γλιτώνει κανείς από αυτά. Εκείνος χαμήλωσε την εφημερίδα και αποκαλύφθηκαν τα μάτια του πάνω από έναν τίτλο με τεράστια μαύρα γράμματα: « Ή τώρα ή ποτέ». Το σύμπαν μου στέλνει μηνύματα σκέφτηκα και προχώρησα προς το μέρος του.

Ήμουν εκεί, ένα βήμα πριν να πατήσω άλλο ένα φθινοπωρινό φύλλο με το παπούτσι μου. Ακούμπησε το χέρι μου. Δεν ξέρω πώς, μα ήρθε η άνοιξη…


Η Ελένη Δεληβοριά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κοζάνη, όπου και κατοικεί. Είναι απόφοιτη του προγράμματος «Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό» της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών, του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου και τελειόφοιτη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στη Δημιουργική Γραφή, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με κατεύθυνση τη Συγγραφή.

Εργάζεται ως καθηγήτρια αγγλικών στον ιδιωτικό τομέα από το 2000. Παράλληλα τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη συγγραφή. Κείμενά της έχουν δημοσιευτεί στο fractalart.gr, τοβιβλίο.net, 121 Λέξεις, lifo.gr, λεξητανίλ, καθώς και σε τοπικά ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.