Σειρά συναντήσεων στην Αθήνα για τον Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας



Συνάντηση με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη & τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο είχε ο Συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας.

Με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο συναντήθηκε κατά την παραμονή του στην Αθήνα, ο Συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας κ. Βασίλειος Μιχελάκης.

Την Τετάρτη 26/9/2018 ο κ. Μιχελάκης είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, κατόπιν πρόσκλησης του προς τους Συντονιστές των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας για την ενίσχυση του θεσμού. Ο Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη λειτουργία και τα ζητήματα που αντιμετωπίζει η κάθε μια Αποκεντρωμένη Διοίκηση χωριστά, όσον αφορά στην αποτελεσματικότερη προσφορά ποιοτικών υπηρεσιών προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος και των πολιτών.

Επίσης χθες το μεσημέρι, ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας κ. Βασίλειος Μιχελάκης συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο.

Προσκεκλημένοι από τον Αρχιεπίσκοπο οι επτά Συντονιστές των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, συζήτησαν διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος αλλά και συνεργασίας καθώς και ζητήματα που αφορούν στην Εκκλησία.

Συνάντηση εργασίας του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Αλ. Χαρίτση

Στο Υπουργείο Εσωτερικών βρέθηκε τη Δευτέρα 24/9/2018 ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας κ. Βασίλειος Μιχελάκης, έπειτα από πρόσκληση του Υπουργού κ. Αλέξη Χαρίτση, για συνάντηση εργασίας με τους Συντονιστές των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας.

Στη συνάντηση εργασίας των επτά Συντονιστών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων με τον Υπουργό, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στο θεσμό των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και ειδικότερα θέματα προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης και ενίσχυσης της λειτουργίας τους.

Στη συνάντηση που έγινε σε πολύ καλό κλίμα, ο κάθε Συντονιστής παρουσίασε εκτενώς τα ειδικά θέματα που αντιμετωπίζει η κάθε Αποκεντρωμένη Διοίκηση όσον αφορά στη διεκπεραίωση των κρατικών υποθέσεων της γεωγραφικής της επικράτειας.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν να προχωρήσουν ταχύτατα οι από κοινού ενέργειες ήταν, η άμεση έκδοση των Προεδρικών Διαταγμάτων και να τεθούν σε ισχύ οι νέοι Οργανισμοί Εσωτερικής Λειτουργίας των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, η ολοκλήρωση της ένταξής τους ως φορείς υποδοχής στο πρόγραμμα κινητικότητας, η ενίσχυση της ταμειακής δυνατότητας και η δημιουργία υπηρεσιακής μονάδας στους νέους Οργανισμούς Εσωτερικής Λειτουργίας για τη διαχείριση και υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

Ο Υπουργός κ. Χαρίτσης τόνισε τη βούλησή του να στηρίξει και να ενισχύσει το θεσμό των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, ενώ επισήμανε την ανάγκη άμεσης συγκρότησης και λειτουργίας του προβλεπόμενου Συντονιστικού Συμβουλίου των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων υπο την Προεδρία του.

Με τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Γιώργο Σταθάκη συναντήθηκε ο Συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας

Με τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Γιώργο Σταθάκη συναντήθηκε την Παρασκευή 21/9/2018 ο Συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας κ. Βασίλειος Μιχελάκης, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του Υπουργείου προς τους Συντονιστές των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας προκειμένου να παρευρεθούν σε σύσκεψη υπό την προεδρεία του Υπουργού, με θέμα την εκτέλεση των πρωτοκόλλων κατεδαφίσεων.

Στη σύσκεψη στην οποία μετείχαν όλοι οι Συντονιστές των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, καθώς και η Γενική Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος κα Ρένα Κλαμπατσέα, ο Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεωρητών και Ελεγκτών του ΥΠΕΝ κ. Δημήτριος Δερματάς και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου κ. Γιώργος Πατρίκιος, συζητήθηκαν ο προγραμματισμός εκτέλεσης των τελεσίδικων πρωτοκόλλων κατεδάφισης καθώς και ο τρόπος χρηματοδότησης της διαδικασίας. Συμφωνήθηκε να προχωρήσουν κατά προτεραιότητα οι κατεδαφίσεις σε αυθαίρετα που βρίσκονται σε εθνικούς δρυμούς, παραδοτέα σε δημόσιες αναδασωτέες εκτάσεις, αιγιαλούς και ρέματα, με πόρους που θα εγκριθούν από το Πράσινο Ταμείο.

Σε πρώτη φάση κάθε Αποκεντρωμένη Διοίκηση θα προχωρήσει τις διαδικασίες κατεδάφισης αυθαιρέτων με απευθείας ανάθεση μέχρι το ποσό των 135.000 ευρώ, με δυνατότητα η εργολαβία να επεκταθεί κατά 50% εφόσον επεκταθεί και το φυσικό αντικείμενο. Ταυτόχρονα κάθε Αποκεντρωμένη Διοίκηση θα προχωρήσει στη συγκέντρωση, ιεράρχηση και κατηγοριοποίηση από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες (Κτηματική Υπηρεσία, Πολεοδομίες, Δασαρχεία) όλων των πρωτοκόλλων κατεδάφισης αυθαιρέτων, προκειμένου να προβεί στην προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.