Το Φεστιβάλ Αναιρέσεις για δεύτερη χρονιά στην πόλη της Κοζάνη – Δείτε το πρόγραμμα

Το Φεστιβάλ Αναιρέσεις έρχεται για δεύτερη χρονιά στην πόλη της Κοζάνης στις 5 – 6 Οκτώβρη, στο χώρο της παλιάς Αποθήκης του ΟΣΕ. Καλούμε και φέτος την νεολαία, τους εργαζόμενους και τους άνεργους της πόλης μας και των γύρω περιοχών να στηρίξουν και φέτος την προσπάθεια μας, να δημιουργήσουμε ένα ανατρεπτικό ρεύμα στην πολιτική και τον πολιτισμό της Κοζάνης!

Στη νέα φάση που ανοίγεται μπροστά μας με την απειλή του πολέμου να ξεπροβάλλει, θέλουμε τα τραγούδια μας να ακουστούν σε όλες τις γλώσσες του κόσμου προτάσσοντας τη πάλη για ειρήνη, φιλία και ελευθερία των λαών, όπως τονίζει και το σύνθημα του φετινού μας φεστιβάλ.

Με πολιτικές εκδηλώσεις, συζητήσεις και συναυλίες επιχειρούμε να ανοίξουμε κορυφαία πολιτικά ζητήματα και να ψηλαφίσουμε την πολιτική και την τέχνη της ανατροπής!

Το δύσκολο εγχείρημα των Αναιρέσεων και το στήσιμο ενός πολιτικά και οικονομικά ανεξάρτητου φεστιβάλ χωρίς χορηγούς και διαφημίσεις υλοποιείται σε πείσμα των νόμων της αγοράς, των απαγορεύσεων και των επιθέσεων σε κάθε φωνή αντίστασης και αγώνα.

Στόχος μας είναι το Φεστιβάλ Αναιρέσεις να αποτελέσει ένα συλλογικό πολιτιστικό αντιπρόταγμα στην κυρίαρχη κουλτούρα, μια συλλογική ανατρεπτική διαδικασία, προσφέροντας ταυτόχρονα πρόσβαση σε φτηνές και ποιοτικές εκδηλώσεις, σε νέες και νέους, σε φτωχούς εργαζόμενους και εργαζόμενες στο επίκεντρο της καπιταλιστικής κρίσης.

Τετάρτη 3/10 – Προφεστιβαλική εκδήλωση

Προβολή του ντοκιμαντέρ για την ΕΑΜική Αντίσταση «Οι Παρτιζάνοι των Αθηνών» σε σκηνοθεσία του Ξενοφώντα Βαρδαρού και Γιάννη Ξύδα στην “Κιμωλία – Συγχρονος Καφενές” στις 20.00!

Παρασκευή 5/10

Πολιτική εκδήλωση: 10 χρόνια κρίση: Να περάσουμε στην αντεπίθεση!

Ομιλητές:

· Ειρήνη Γεωργάκη – Κόλλια, μέλος της ΠΕ του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

· Παναγιώτης Σιούλας, μέλος του ΚΣ της νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Συναυλία:

· Lolo Κoumpania

· Βουκολική Διαταραχή

+ after party

Σάββατο 6/10

Πολιτική εκδήλωση: Ο κοινός μας αγώνας θα σιγήσει τα πολυβόλα τους!

Ομιλητές:

· Παύλος Αντωνόπουλος μέλος της ΠΕ του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

· Χρήστος Βασιλόπουλος, μέλος του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

· Nikola Ignatovski, μέλος της Levica

Συναυλία:

· Δημήτρης Βαβλιάρας και οι Περιπατητές του Βυθού

· Ρεμπέτικη κομπανία «Η Κληματαριά»

* Οι πολιτικές εκδηλώσεις αρχίζουν στις 19.00

* Οι Συναυλίες στις 21.00

* Προαιρετική είσοδος οικονομικής ενίσχυσης

νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση – Νέο Αριστερό Ρεύμα Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.