Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου του Χρήστου Τσανασίδη: “Η λαϊκή ζωγραφική στη Σιάτιστα”



Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018 από τη Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Σιάτιστας η παρουσίαση του βιβλίου του συμπατριώτη μας δάσκαλου, συγγραφέα και υποψήφιου διδάκτορα Λαογραφίας Χρήστου Τσανασίδη : “Η λαϊκή ζωγραφική στη Σιάτιστα” : απο τον ζωγραφικό διάκοσμο των αρχοντικών (18ος-19ος αι.) στη σύγχρονη προσωπική λαϊκή ζωγραφική του Κωνσταντίνου Τσανασίδη .

Την εκδήλωση προλόγισαν ο Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Βιβλιοθήκης κ. Παναγιώτης Μάνιος και η Διευθύντρια Ανδρομάχη Μπουσταντζή.

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι ομιλίες : της Αναστασίας Ζήση Καθηγήτριας Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου με τίτλο «Τι κρύβει η λαϊκή ζωγραφική των αρχοντικών της Σιάτιστας. Το Έργο του Χρήστου Τσανασίδη.», του Δημήτρη Καρολίδη Δημοσιογράφου με τίτλο «Το δέντρο της προσφυγιάς» και του Βάϊου Καμινιώτη Δρ. Λαογραφίας με τίτλο «Η πολιτισμική συνέχεια μέσα από τη λαϊκή ζωγραφική του Κωνσταντίνου Τσανασίδη. Μνήμη-βίωμα-αφήγηση».

Την εκδήλωση έκλεισε η Χορωδία των Γυναικών Σιάτιστας υπο την Δ/νση του Μαέστρου κ. Ανδρέου Στέργιου. Την χορωδία συνόδευσαν στο φλάουτο Μαγιάκα Αλεξάνδρα, κλαρινέτο Ανδρέου Παναγιώτης, βιολί Ανδρέου Γιάννης, πιάνο Τσακνάκη Φωτεινή.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης λειτουργούσε έκθεση με έργα του ζωγράφου κ. Κωνσταντίνου Τσανασίδη. Η Έκθεση θα λειτουργεί στο χώρο της Βιβλιοθήκης μέχρι την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Βοϊου κ. Χρήστος Δόρδας, η Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Σιάτιστας κ. Καλλιόπη Δάρδα, η Αντιπρόεδρος της Βοϊακής Εστίας Θεσσαλονίκης κ. Θεοδώρα Λειψιστινού και πολύς κόσμος.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.