Εργοτάξιο οι δρόμοι της Κοζάνης από την τοποθέτηση οπτικών ινών – Πολλά παράπονα από κατοίκους – Δείτε φωτογραφίες



Εργασίες τοποθέτησης οπτικών ινών πραγματοποιούνται τις τελευταίες ημέρες στην πόλη της Κοζάνης από εταιρία τηλεπικοινωνιών.

Οι σχετικές εργασίες σε αρκετές οδούς έχουν ήδη ολοκληρωθεί, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες τοποθέτησης οπτικών ινών, σε αρκετές περιοχές της πόλης.

Η αποκατάσταση του οδοστρώματος έχει γίνει με πρόχειρο τρόπο, όπως αναφέρουν αναγνώστες του KOZANILIFE.GR, σε σχετικές ανφορές που έχουν στείλει για το συγκεκριμένο θέμα.

Το υλικό που έχει τοποθετηθεί για να καλύψει τις εργασίες, έχει αρχίσει να υποχωρεί, με αποτέλεσμα να υπάρχουν επικίνδυνα σημεία για τους διερχόμενους οδηγούς και πεζούς, κυρίως για δικυκλιστές και ποδήλατα.

Όπως καταγγέλλουν στο KOZANILIFE.GR οι κάτοικοι αρκετών περιοχών της Κοζάνης, στα περισσότερα σημεία όπου αποκαταστάθηκαν οι δρόμοι, έχουν γίνει πρόχειρα “μπαλώματα” με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τρύπες.

«Είμαστε υπέρ του εκσυγχρονισμού των δικτύων και κάθε λογής αναβάθμισης αλλά η αποκατάσταση των δρόμων στην προκειμένη περίπτωση είναι επιεικώς απαράδεκτη. Τις βραδινές ώρες που η ορατότητα δεν είναι καλή, μπορείς άνετα να πέσεις μέσα σε μια τέτοια τρύπα και να ανατραπείς στο δευτερόλεπτο. Κινδυνεύουν και παιδιά που κάνουν ποδήλατο.
Στην οδό Μακρυγιάννη, όπου κυκλοφορούν πολλά αυτοκίνητα και ποδήλατα η κατάσταση είναι χείριστη και ειδικά προς τον κόμβο Καρυδίτσας. Υπάρχουν τρύπες ολόκληρες παράλληλα με τον δρόμο. Ο Δήμος πριν λίγες μέρες ασφαλτόστρωσε τον δρόμο κοντά στον ΟΑΕΔ και λίγο παρακάτω, μετά από λίγες μέρες ξαναέσκαψαν και ξαναέκαναν μπαλώματα. Η ίδια κατάσταση είναι σε πολλά σημεία που περάστηκαν οι οπτικές ίνες».

Το ερώτημα που θέτουν οι κάτοικοι της Κοζάνης είναι εάν τελικά μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες τοποθέτησης οπτικών ινών σε όλη την πόλη, αποκατασταθούν πλήρως και επαρκώς με την απαραίτητη ασφαλτόστρωση οι δρόμοι ή αν παραμείνουν με το υλικό που έχει ήδη τοποθετηθεί.

Δείτε τις φωτογραφίες του KOZANILIFE.GR από δρόμους της Κοζάνης που εκτελούνται εργασίες αλλά και από δρόμους που έχει γίνει η αποκατάσταση:

 

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”811″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”30″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Προβολή slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

 

Ν.Α. για το KOZANILIFE.GR

24 σχόλια στο άρθρο “Εργοτάξιο οι δρόμοι της Κοζάνης από την τοποθέτηση οπτικών ινών – Πολλά παράπονα από κατοίκους – Δείτε φωτογραφίες

    1. Καλή η ερώτησή σας, εγώ προσωπικά θα σας απαντήση με μία ερώτηση. ¨Ηταν ποτέ οι δρόμοι της Κοζάνης “όπως πρέπει”; Είμαι 54 χρονών και οδηγάω απο το 1982. Δεν υπήρξε μέρα χωρίς κακοτεχνίες(το πιό βασικό), χωρίς λακούβες, χωρίς χαντάκια. Και το βασικότερο, με κακοδιαχείριση και κακό σχεδιασμό.

  1. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΧΕΙΡΗ!
    ΛΟΓΙΚΑ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.
    ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΒΡΟΧΕΣ!
    ΕΝΤΩΜΕΤΑΞΥ
    ΚΑΛΩΔΙΑ, ΚΑΛΩΔΙΑΚΙΑ-ΚΑΡΤΕΣ, ΚΑΡΤΟΥΛΕΣ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΔΕΣΕΙ!
    Α! ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ!
    ΜΟΝΟ ΝΥΧΙΑ, ΜΠΑΛΕΣ, ΣΤΟΙΧΗΜΑ, ΚΟΥΖΙΝΕΣ, ΚΑΙ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ ΓΙΑ ΚΙΚΙ!!!
    ΟΤΙ ΜΑΣ ΤΑΪΖΟΥΝ!

  2. Γιατί αυτούς τους μπαγλαμαδες να μην τους υποχρεώνει ένας νόμος έτσι ώστε όποιον δρόμο καταστρεφουν να τον ξανά φτιάξουν…. οεοοο (Φυσικά και δεν αναφέρομαι στους εργάτες )

    1. Φυσικά και ο νόμος υποχρεώνει για την πλήρη αποκατάσταση του δρόμου. Αλλά πότε και ποιος σέβεται τους νόμους στη χώρα της μπανανίας;

  3. Εγώ εχθές,αν και προσέχω, κόντεψα να πέσω!Οδηγώ 30 και χρόνια μοτοσυκλέτα και κατά λάθος μπήκα σε παλια, εκσκαφή,στην οδό Παπανδρέου!Και το τονίζω,παλιά,γιατί είναι από παλιά!Με μπάλωμα,δεν γίνεται τίποτα! Φαντάζομαι τι μπορεί να πάθει ένας απειρος ποδηλάτης ή μοτοσικλετιστής!

    1. Opa re megale me ta greenglish sou. Μαθετε να γράφετε ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

      Κατά την λογική σου αφού κάθε ευρωπαική χώρα έχει οπτικές ίνες θά ‘πρεπε να έχει και λακούβες. Σωστά;

  4. Ε ναι ρε παιδιά, αφήστε τα “πεζά”, το θέμα είναι να χωροθετηθεί το σημείο προσγείωσης των εξωγήινων.

  5. Λοιπόν τσοπάνηδες κοζανίτες ……………….. για να ξέρεται……………………………….. Η μικροτάφρος που κατασκευάζεται πρέπει να ολοκληρωθεί εντελώς για να γίνει η τελική αποκατάσταση. Όπως είδατε (εάν ξεστραβωθήκατε τσοπαναρέοι…………………..) έχει πέσει το τσιμέντο που πρέπει να πέσει πριν την άσφαλτο…………………………………..

    Αλλά μόλις τελειώσει το έργο θα δείτε ότι πολύ λίγοι από εσάς (τους τσοπάνηδες) θα τη χρησιμοποιήσεται θα κλαίγεστε για την τιμή………………….

    Τσοπαναρέοι……………………………… Μόνο να κλαίγεστε και να κυνηγάτε την ουρά σας

      1. Τσοπάνε αρχισούρδε……. Αγράμματε βοσκέ………. Μιλάς εσύ που θες διαβατήριο να δεις πολιτισμό…….. Αλλά ξέρεις ότι έχω δίκιο για αυτό και ζορίζεσαι και μιλάς……..?.

    1. Όσο κατασκευάζεται η “μικροτάφρος” πρέπει να υπάρχει σωστή και επαρκής σήμανση, όσο μένει ανοιχτή και πέσει κάποιος με μηχανάκι ή ποδήλατο επειδή μπήκε η ρόδα μέσα θα θεωρηθεί παράπλευρη απώλεια; επίσης, όπως σωστά λες, θα πέσει τσιμέντο και μετά άσφαλτος, είσαι σίγουρος ότι το μπάλωμα θα είναι στο ίδιο επίπεδο με την άσφαλτο και όχι λίγο πιο ψηλό ή λίγο πιο χαμηλό όπως είναι σε παρόμοιες εργασίες που έγιναν πριν από χρόνια και ακόμα είναι παγίδες για οδηγούς και πεζούς. Για παράδειγμα δες την οδό Τράντας και εκεί οπτικές ίνες πέρασαν… Επίσης “Αμάν Πια” από που προκύπτει το τσοπάνηδες?

      1. 1ον Δεν υπάρχει περίπτωση να φίνει η αποκατάσταση ακριβώς στο ίδιο επίπεδο είναι τεχνικά αδύνατο. Ακριβώς όπως αν κόψεις ένα δάχτυλο και το ξανακολλήσεις πάντα θα έχει μια μικρή ανωμαλία.

        2ον Μην απορείς για την καταγωγή σου…………………

        1. Άρα δεν μιλάμε για πλήρη αποκατάσταση αλλά για μπάλωμα, επίσης δεν είμαι από την Κοζάνη, ζω τα τελευταία 18 χρόνια εδώ και δεν συνάντησα τσοπάνη γι αυτό και σε ρώτησα…

    2. Δήθεν έξυπνε, πρόσεχε τα λόγια σου γιατί οι τσοπάνηδες που νομίζεις ότι είμαστε πληρώνουν φόρους και έχουν κάθε δικαίωμα κριτικής.

      1. Εγώ μπορεί να είμαι δήθεν έξυπνος αλλά εσύ παραμένεις γνήσιος τσοπάνης.
        Αφού έχει δικαιώματα τότε ξέρεις πολύ καλά ότι έχει και υποχρεώσεις (ή μήπως είναι κάτι που τσούζει?????).
        Υποχρέωσή σου λοιπόν (μια από τις πολλές…………..) είναι να διευκολύνεις την κατάσταση για να μπορέσει να ολοκληρωθεί το έργο και όταν ολοκληρωθεί και εφόσον δεν είναι ορθό τότε να κάνεις την κριτική σου.
        Όχι να κλαίγεσαι…………….. πριν τελειώσει.
        Επίσης, προς γνώση……………………… το έργο αυτό δεν γίνεται με λεφτά του κράτους, είναι ιδιωτικές επενδύσεις από τον εκάστοτε τηλεπικοινωνιακό πάροχο. Άρα μη μιλάς για φόρους
        Στην περίπτωση της Κοζάνης είναι η Vodafone, στα Ιωάννινα είναι η Wind, στα Γρεβενα ο ΟΤΕ-Cosmote όπως και στην Πτολεμαΐδα κ.ο.κ.

  6. και για πες ρε καρνταση εσυ εισαι τοσο σιγουρος που θα ριξουν ασφαλτο; βαζεις το χερι σου στη φωτια; γιατι στη φιλιππου οι τρυπες εχουν καμποσες μερες ετσι. και για πες ποσο καιρο θελουν για να τρηπησουν μια πολη σαν τη κοζανη; κανενα εξαμινο μηπως;

    1. “Καρντάση” λένε οι Τούρκοι τον φίλο……………………… Λοιπόν γιδοβοσκέ (γιατί εσύ είσαι άλλη κατηγορία………………..) μάθε ότι ξέρω πολύ καλά διότι έχω αναλάβει τέτοια έργα σε πολλές πόλεις και είναι συμβατική υποχρέωση του εργολάβου. Εάν δεν “πέσει” άσφαλτος τότε “πέφτουν” μηνύσεις και πρόστιμα……………………………

        1. Εγώ είμαι καράβλαχος απο το Μέτσοβο. Μπουρτζόβλαχος καλλίτερα…………..
          Αλλά δεν είμαι ξένος μενω κοζανη τα τελευταία 18 χρονια…..
          Τόσα χρόνια όμως δεν έχω δει καμία βελτίωση. Εδω οπως λένε ουτε οι Εβραίοι δεν μπορεσαν να μείνουν απλα περασαν……….. Έχω άδικο????

  7. Αυτες τις ραγες που εχουν σκεπασει προχειρα με μπετο, θα τις περασουν απο πανω με ασφαλτο αλλα παλι μπαλωμα θα ειναι , το οποιο θα πεφτει ατσαλα και θα δημιουργει ανομοιομωρφια στο δρομο. Το εχουμε δει στα παλια μπαλωματα που καναν πριν χρονια. Σε αυτο πρεπει να επεμβει ο Δημος και να επιβαλλει να κανουν σωστη δουλεια . Αισχος, πρεπει συνεχως να μιλαμε για τα αυτονοητα.!!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.