Ξεκινά τμήμα Origami από τον Σύλλογο Εικαστικών Κοζάνης



Το τμήμα origami ξεκινά ,την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018 στις 6,30 μμ, στα γραφεία του συλλόγου στην Ηπείρου 1. θα είναι μια πρώτη συνάντηση για όσους ενδιαφέρονται και θα γίνει μια παρουσίαση από τον κύριο Δάλλα Δημήτρη.

Το origami δεν χρησιμοποιείται μόνο ως εικαστική τέχνη και τρόπος διασκέδασης , αλλά έχει εφαρμογές και σε τομείς όπως τα μαθηματικά , η αρχιτεκτονική και η μηχανική η διακόσμηση , η διαφήμιση, η ιατρική κ.α.

Το χαρτί που χρησιμοποιείται για τα origami μπορεί να είναι οποιοδήποτε τετράγωνο χαρτί. Υπάρχουν όμως και ειδικά χαρτιά , τα οποία είναι πιο ανθεκτικά , αφού δεν σκίζονται και έτσι τους δίνουμε πιο εύκολα φόρμα που θέλουμε. Κυκλοφορούν σε πολλούς τύπους και χρώματα ανάλογα με τα μοντέλα που θέλει κανείς να φτιάξει.

Οι τεχνικές που υπάρχουν για να μπορέσει κάποιος να δημιουργήσει έργα origami είναι πολλές και καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι ασχολούνται , νέες ιδέες και μέθοδοι προκύπτουν.

Οι σύγχρονοι δημιουργικοί τρόποι διπλώματος δημιουργήθηκαν από τον Akira Yoshizawa , ο οποίος μαζί με τον Αμερικανό Sam Randlett εισήγαγαν το σύστημα γραμμών και τόξων που χρησιμοποιείται στα διαγράμματα οδηγιών.

το origami μπορεί όμως να έχει εφαρμογή στην κατασκευή ενός ηλιακού συλλέκτη ο οποίος διπλώνεται για εξοικονόμηση χώρου και ανοίγει όταν χρειάζεται. Η μέθοδος αυτή είναι ενός Ιάπωνα καθηγητή πανεπιστημίου τουKoryo Miura Μόσχευμα στέντ που παρουσιάστηκε από επιστήμονες του πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Μπορεί να εισαχθεί σε φθαρμένη αρτηρία διπλωμένο και να ξεδιπλωθεί στη συνέχεια. Η αρχική του διάμετρος μπορεί να είναι 1,2 – 1,3 εκατοστά και όταν ξεδιπλωθεί να φτάσει τα 2,5 – 5 εκατοστά

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.