Απαντήσεις του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού για τον βιολογικό του Βελβεντού και για τα ζητήματα του ΝΠΔΔ

Δήμος Σερβίων–Βελβεντού: Απάντηση για τον βιολογικό Βελβεντού

Σχετικά με δημοσίευμα-ανακοίνωση της Κοινωνίας των Πολιτών του Βελβεντού για την λειτουργία του Βιολογικού Βελβεντού αναφέρουμε τα εξής:

Ουδέποτε σταμάτησε η λειτουργία του Βιολογικού Βελβεντού, δεδομένο που επιβεβαιώνεται από τον λογαριασμό της ΔΕΗ και την σχετική κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

Είναι προφανής η προσπάθεια των «φωτογράφων» και των συντακτών της ανακοίνωσης να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα καθώς: α) Η δεξαμενή καθίζησης που εικονίζεται με ποσότητες ιλύος εσκεμμένα είχε τεθεί εκτός λειτουργίας και χρησιμοποιούνταν για προσωρινή αποθήκευσή της μέχρι να αναλάβει εξειδικευμένη εταιρία την λειτουργία-συντήρηση του βιολογικού. Επίσης η εταιρία έχει αναλάβει πλέον και την μεταφορά της περίσσειας ιλύος στις ξηραντικές κλίνες, οι οποίες είναι κατασκευασμένες για το σκοπό αυτό. Μάλιστα η φωτογραφία που δημοσιεύεται από τις κλίνες είναι απολύτως φυσιολογική. Για αυτό το λόγο υπάρχουνε οι ξηραντικές κλίνες για να απομακρύνεται η περίσσεια ιλύος, β) η προσπάθεια διαστρέβλωσης αποδεικνύεται και από το ότι δεν υπάρχει ούτε μία φωτογραφία από την άλλη εν λειτουργία δεξαμενή καθίζησης καθώς επίσης και από την έξοδο των επεξεργασμένων λυμάτων για να φανεί αν και κατά πόσο αποτελεσματικά λειτουργεί ο βιολογικός, γ) οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται δεν σχετίζονται με την σημερινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο βιολογικός αντίθετα αφορούν μία κατάσταση περασμένης περιόδου.

Όσον αφορά τις χρεώσεις των λογαριασμών καταρχήν να επισημάνουμε ότι: α) πρόκειται για απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και β) οι χρεώσεις του τέλους βιολογικού εκδόθηκαν από τους υπαλλήλους της Δ.Ε. Βελβεντού με στοιχεία των αποχετεύσεων που επιβαρύνονται με τέλη αποχέτευσης. Τυχόν ενστάσεις επί των χρεώσεων θα εξεταστούν από την αρμόδια υπηρεσία.

Αν υπήρξε πραγματικό ενδιαφέρον για την λειτουργία του βιολογικού Βελβεντού από τους συντάκτες της ανακοίνωσης θα μπορούσαν οι ίδιοι με ένα απλό αίτημα να επισκεφτούν τις εγκαταστάσεις του. Η δημοσίευση φωτογραφιών που δεν έχουν καμία σχέση με τη σημερινή πραγματικότητα καθώς και ο τρόπος που έχουν ληφθεί (παράνομη είσοδο) επιβεβαιώνουν ότι μόνο πραγματικό ενδιαφέρον δεν υπάρχει.

Δήμος Σερβίων–Βελβεντού: Απάντηση για τα ζητήματα του ΝΠΔΔ

Σχετικά με τα ζητήματα που έχουν προκύψει στο ΝΠΔΔ «Προσχολικής Αγωγής-Παιδείας-Κοινωνικής Μέριμνας» του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού για ακόμη μία φορά επιβεβαιώνεται ότι ορισμένοι αγνοούν βασικές λειτουργίες ενός Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Κατ’ επέκταση συνεχίζουν να αγνοούν τον τρόπο λειτουργίας και ενός Νομικού Προσώπου καθώς και των ευθυνών του Προέδρου του.

Θα επαναλάβουμε, όπως και ένα μήνα νωρίτερα, ότι το ΝΠΔΔ «Προσχολικής Αγωγής-Παιδείας-Κοινωνικής Μέριμνας» χρηματοδοτείται κανονικά από το Δήμο Σερβίων–Βελβεντού στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του δήμου, με ροή χρηματοδότησης που θα έπρεπε τουλάχιστον να μην οδηγεί στα ζητήματα που προέκυψαν.

Η χρηματοδότησή του γίνεται επίσης στο πλαίσιο των χρονικών περιθωρίων που προέκυψαν μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού, ζήτημα που επίσης ορισμένοι συνεχίζουν να αγνοούν. Γιατί πολλά από τα ζητήματα που έχουν προκύψει στη λειτουργία του δήμου οφείλονται στη στάση συγκεκριμένων μελών του δημοτικού συμβουλίου, ειδικά τα δύο τελευταία χρόνια, και την καθυστερημένη ψήφιση του προϋπολογισμού.

Είναι προφανές ότι η προσπάθεια απόδοσης ευθυνών στο πρόσωπο του δημάρχου Αθανάσιου Κοσματόπουλου για τα συγκεκριμένα ζητήματα του ΝΠΔΔ έχουν ως στόχο την αποποίηση ευθυνών από την πλευρά εκείνων που πραγματικά θα έπρεπε να λογοδοτήσουν για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Οι δημότες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι κατ’ επανάληψη ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού έχει επιστήσει την προσοχή σε θέματα λειτουργίας του ΝΠΔΔ και ειδικά των Παιδικών Σταθμών και του Ωδείου, δίνοντας προτεραιότητα στη χρηματοδότησή του.

Να επισημάνουμε επίσης ότι κατά τη σημερινή κοινή συνάντηση του Δημάρχου Σερβίων-Βελβεντού με στελέχη της Οικονομικής Υπηρεσίας, τον Πρόεδρο του ΝΠΔΔ, μέλη και υπαλλήλους του αποφασίστηκε η άμεση χρηματοδότησή του με 45χιλ. ευρώ καθώς η εκ νέου χρηματοδότηση (του ΝΠΔΔ) σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.