H προκήρυξη για τον αγώνα Βίκος Street Relays της Κοζάνης που θα γίνει στις 29 Σεπτεμβρίου



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΩΝ ΔΡΟΜΟΥ
Βίκος Street Relays 2018
Προκήρυξη Αγώνα ΚΟΖΑΝΗΣ
29 Σεπτεμβρίου 2018

Ο Δήμος Κοζάνης σε συνεργασία με τον Φιλαθλητικό Κοζάνης και τον αρχαιότερο ελληνικό σύλλογο Ερμής 1877, καθώς επίσης και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας προκηρύσσουν τον έκτο αγώνα του φετινού 5ου πανελλήνιου πρωταθλήματος σκυταλοδρομιών δρόμου Βίκος Street Relays με την ονομασία «Βίκος Street Relays Κοζάνη 2018 »ο οποίος θα διεξαχθεί το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου στην Πλατεία Νίκης (κεντρική πλατεία), Δημαρχείο Κοζάνης

Το πρόγραμμα των αγώνων περιλαμβάνει τα ομαδικά αγωνίσματα 4×2500μ., 2×5000μ., τον ατομικό αγώνα 10.000μ. Veronis Cup, καθώς και τις παιδικές σκυταλοδρομίες Kids Relays 4×50μ. και 4χ100μ. Οι φετινοί αγώνες του πρωταθλήματος σκυταλοδρομιών έχουν ως αποκλειστικό σκοπό την αγορά αθλητικού υλικού για τα σχολεία της Κοζάνης και είναι οι μοναδικοί στην ελληνική επικράτεια που έχουν κοινωνικό χαρακτήρα και ανταποδοτική προσφορά σε κάθε τοπική κοινωνία.
Επιπλέον όμως έχουν και αγωνιστικό χαρακτήρα, αφού οι τρείς πρώτοι νικητές και νικήτριες του αγωνίσματος των 10 χιλιομέτρων, θα εισπράξουν και χρηματικά έπαθλα, καθώς από φέτος η σειρά των Βίκος Street Relays έχει τον χαρακτήρα κανονικού πρωταθλήματος που διεξάγεται με τους παρακάτω κανονισμούς:

1. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ & ΩΡΕΣ
Σάββατο 29.09.2018: Έναρξη αγώνων 17:30 – λήξη αγώνων 19:30

2. ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Εκκίνηση & Τερματισμός: Πλατεία Νίκης (κεντρική πλατεία), Δημαρχείο Κοζάνης.

ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ
Kids Relays 4×50μ. (Προνήπια, Νήπια, Α’ & Β’ Δημοτικού)
Kids Relays 4×100μ. (Γ’, Δ’, Ε, ΣΤ’ Δημοτικού)
Street Relays 4×2500μ. (12 ετών και άνω)
Street Relays 2×5000μ. (14 ετών και άνω)
Elite Race 10.000μ. (16 ετών και άνω)

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Στους αγώνες των σκυταλοδρομιών μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όλοι ανεξαιρέτως, αθλητές, αθλούμενοι και απλοί πολίτες ανεξαρτήτου επιπέδου φυσικής κατάστασης.
Απαραίτητη προϋπόθεση για να εγκριθεί η συμμετοχή στον ομαδικό αγώνα 4×2500μ. αποτελεί οι αιτούντες να είναι γεννημένοι το 2006 και πριν, ενώ για να εγκριθεί η συμμετοχή στον ομαδικό αγώνα 2×5000μ., οι αιτούντες πρέπει να είναι γεννημένοι το 2004 και πριν και στον ατομικό αγώνα 10.000μ., οι αιτούντες πρέπει να είναι γεννημένοι το 2002 και πριν.
Στους ομαδικούς αγώνες σκυταλοδρομιών υπάρχουν τρεις κατηγορίες για τις οποίες θα βγει ξεχωριστή κατάταξη και είναι:
α) Ομάδες Ανδρών (στα 4×2500μ. η κάθε ομάδα πρέπει να απαρτίζεται από τουλάχιστον 3 άτομα και όποιος τρέξει διπλή διαδρομή θα πρέπει να το κάνει εναλλάξ).
β) Ομάδες Γυναικών (στα 4×2500μ. η κάθε ομάδα πρέπει να απαρτίζεται από τουλάχιστον 3 άτομα και όποια τρέξει διπλή διαδρομή θα πρέπει να το κάνει εναλλάξ).
γ) Μικτές Ομάδες (τουλάχιστον 1 άτομο διαφορετικού φύλου στην κάθε ομάδα).
Στον ατομικό αγώνα δρόμου του πρωταθλήματος 10 χιλιομέτρων θα βγει ξεχωριστή κατάταξη ανά φύλο (άνδρες και γυναίκες).
Στον αγώνα των παιδικών σκυταλοδρομιών Kids Relays 4×50μ. υπάρχει μία κατηγορία και μπορούν να πάρουν μέρος παιδιά γεννημένα τα έτη 2012-2013-2014.
Στον αγώνα των παιδικών σκυταλοδρομιών Kids Relays 4×100μ. μπορούν να πάρουν μέρος παιδιά γεννημένα τα έτη 2006-2007, 2008-2009, 2010-2011.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ
Όλοι οι αγωνιζόμενοι είτε ανήκουν σε αναγνωρισμένα αθλητικά σωματεία, είτε σε συλλόγους δρομέων, είτε είναι ανεξάρτητοι αθλούμενοι, είτε είναι μαθητές, είτε απλοί πολίτες, είναι ξεκάθαρο και σαφές πως αγωνίζονται με αποκλειστικά δική τους ευθύνη και οφείλουν να διαθέτουν ιατρική βεβαίωση για την συμμετοχή τους.
Αυτό ισχύει για όλους τους συμμετέχοντες ανεξαρτήτου ηλικίας που μαζί με τη δήλωση συμμετοχής αποδέχονται υποχρεωτικά τους παρακάτω όρους που επισυνάπτονται στη φόρμα συμμετοχής.
Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι αγωνιζόμενοι ανεξαρτήτου ηλικίας συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα υγείας που οφείλονται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ – ΕΠΑΘΛΑ – ΔΩΡΑ
Μετά το τέλος κάθε αγωνίσματος θα ακολουθήσουν βραβεύσεις σε κάθε κατηγορία των Βίκος Street Relays, ενώ υπάρχουν και χρηματικά έπαθλα για τους πρώτους νικητές των 10 χιλιομέτρων καθώς επίσης και πολλά δώρα από τους χορηγούς και υπιοστηρικτές των αγώνων:
Στα 4×2500μ. Ανδρών, Γυναικών και Μικτή, οι τρείς πρώτες ομάδες κάθε κατηγορίας θα παραλάβουν δώρα με προϊόντα από την ARLA PROTEIN.
Στα 2×5000μ. Ανδρών, Γυναικών και Μικτή, οι τρείς πρώτες ομάδες κάθε κατηγορίας θα παραλάβουν δώρα με προϊόντα από τα X-TREME STORES.
Στο ατομικό αγώνισμα των 10.000μ. Ανδρών και Γυναικών, οι τρείς πρώτοι νικητές κάθε κατηγορίας, θα εισπράξουν χρηματικά έπαθλα αξίας 150-100 και 50 ευρώ αντίστοιχα.
Σε όλους τους συμμετέχοντες που θα τερματίσουν στα αγωνίσματα των Βίκος Street Relays, θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο του αγώνα και αναμνηστικό μπλουζάκι.
Τέλος, κάθε πακέτο συμμετοχής θα περιλαμβάνει και εκπτωτικά κουπόνια ύψους 15% για αγορές από τα καταστήματα Κοζάνης υποστηρικτών μας: INTERSPORT, XTREME STORES και κουπόνι 15% για ηλεκτρονικές αγορές από το κατάστημα της DMN.gr.

Τα Βίκος Street Relays 2018 έχουν χαρακτήρα πρωταθλήματος, γι αυτό και τηρείται κατάταξη ομάδων και ατόμων βάση της οποίας στο τέλος του πρωταθλήματος και της χρονιάς, οι πρώτες ομάδες και άτομα κάθε κατηγορίας θα κερδίσουν επιπλέον δώρα και πιο συγκεκριμένα θα γίνουν οι εξής απονομές:
Στο γυμνάσιο ή λύκειο με τη μεγαλύτερη συμμετοχή θα απονεμηθεί κύπελλο και επιπλέον αθλητικό υλικό
Στο σύλλογο ή γυμναστήριο με τη μεγαλύτερη συμμετοχή θα απονεμηθεί κύπελλο

Επιπλέον, σε συνεργασία με το Media Partner των Βίκος Street Relays, ανακοινώθηκε πως η πιο γρήγορη μικτή δυάδα στο πρωτάθλημα του 2018, θα κερδίσει δύο ετήσιες συνδρομές “Nova Full pack” προσφορά της Nova, Media Partner των αγώνων.

6. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ
Οι δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων για τα 4×2500μ. και τα 2×5000μ. και των ατόμων για τα 10.000μ. γίνονται με τους εξής τρόπους:
Μέσω της επίσημης ιστοσελίδας των αγώνων www.relays.gr με ηλεκτρονική εγγραφή.
Από τον προκαθορισμένο εκπρόσωπο-αρχηγό κάθε ομάδας στο κέντρο εγγραφών:
κατάστημα της εταιρείας NOVA, media partner των αγώνων, Τζόντζα 5 τηλ 24610 26440 μέχρι και Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018 ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα και Σάββατο 09:00-14:00 και Τρίτη ,Πέμπτη, Παρασκευή 09:00-14:00 και 17:30-21:00

Από τον προκαθορισμένο εκπρόσωπο-αρχηγό κάθε ομάδας στη γραμματεία αγώνων που θα λειτουργήσει την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018 από τις 13:00μμ έως τις 21:00μμ. και το Σάββατο από τις 9.30πμ έως τις 16:00μμ στην Πλατεία Νίκης

Οι δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων για τις παιδικές σκυταλοδρομίες Kids Relays 4Χ50μ. και 4Χ100μ. γίνονται με τους ανωτέρω τρόπους και επιπλέον με αποστολή email στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@relays.gr.

Η προθεσμία των ηλεκτρονικών δηλώσεων συμμετοχής για όλες τις ομάδες λήγει την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου (12 τα μεσάνυχτα).

Η παραλαβή των αριθμών, των σκυτάλων και των chip χρονομέτρησης, οι πληρωμές συμμετοχών και οι νέες εγγραφές, όπως επίσης και η παραλαβή αναμνηστικών του αγώνα, θα γίνεται από στην γραμματεία των αγώνων την Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου.

7.ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Παναγιώτης Νικολάου, Γιώργος Θεοδωρίδης

8. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ
Νότης Παπούλιας

9. ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΣΤΑ 4Χ2500μ. & 2Χ5000μ. και αγώνας 10χλμ.
Στους αγώνες θα ισχύσουν οι επίσημοι κανονισμοί διεξαγωγής αγώνων δρόμου.
Ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη θα ρυθμίζεται από τον Τεχνικό Υπεύθυνο.
Η χρονομέτρηση των αγώνων θα γίνει ηλεκτρονικά με chip και θα είναι ατομική και ομαδική.
Η κάθε ομάδα θα έχει το δικό της όνομα όπως θα το δηλώσει και θα παραλάβει ειδικό αριθμό συμμετοχής, καθώς και αναμνηστικό μετάλλιο και t–shirt του αγώνα.
Η διαδρομή είναι κυκλική απόστασης 1.250 μέτρων, με την ίδια αφετηρία και τερματισμό την πλατεία Νίκης.
Για να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή κάθε ομάδας, ο εκάστοτε δρομέας μόλις παραλαμβάνει την σκυτάλη, θα πρέπει εντός της ζώνης αλλαγής (50μ. ανάμεσα στις δύο αψίδες) να την παραδώσει στον επόμενο δρομέα.
Για την ασφαλή αλλαγή της σκυτάλης, ο προκαθορισμένος χώρος αλλαγής ανάμεσα στις δύο αψίδες, θα πρέπει να εγκαταλείπεται από τον αθλητή που την παρέδωσε, όσο το δυνατόν γρηγορότερα και με κατεύθυνση προς το προκαθορισμένο σημείο εξόδου.
Στον τερματισμό του αγώνα θα προσφέρεται Φυσικό Μεταλλικό Νερό “Βίκος”, ενώ θα υπάρχει οριοθετημένος χώρος για τα προσωπικά αντικείμενα κάθε συμμετέχοντα.
Για την άρτια διεξαγωγή του αγώνα και τον έλεγχο των αλλαγών, θα χρησιμοποιηθούν κριτές, γυμναστές και εθελοντές, τόσο σε σημεία της διαδρομής, όσο και στην εκκίνηση/τερματισμό.
Κόστος συμμετοχής 12€ για κάθε ομάδα των 4 ατόμων (3 ευρώ το άτομο αν είναι τετράδα ή 4 ευρώ το άτομα αν είναι τριάδα) στα 4Χ2500μ., 10€ για κάθε ομάδα των 2 ατόμων (5 ευρώ το άτομο) στα 2Χ5000μ. και 7€ για κάθε συμμετέχοντα στον ατομικό αγώνα 10χλμ.
To ποσό από κάθε πληρωμένη εγγραφή στα αγωνίσματα του πρωταθλήματος σκυταλοδρομιών, θα διατεθεί για την αγορά αθλητικού υλικού για τα σχολεία της Κοζάνης.
Ακυρώσεις και επιστροφή χρημάτων δεν προβλέπονται, ενώ αλλαγές στα μέλη κάθε ομάδας μπορεί να γίνουν μέχρι το Σάββατο (έως δύο ώρες πρίν την έναρξη) στη γραμματεία των αγώνων.
Οι καινούργιοι συμμετέχοντες κάθε ομάδας είναι υποχρεωμένοι να ενημερώνονται από τον αρχηγό της ομάδας για τους όρους που διέπουν τους αγώνες.
Από την Τεχνική Επιτροπή έχουν καθοριστεί τα 80 λεπτά ως το ανώτατο χρονικό όριο για τον τερματισμό της τελευταίας ομάδας.
Στις παιδικές σκυταλοδρομίες η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ και οι ομάδες θα είναι των 4 παιδιών που θα τρέξουν 4Χ50μ, ή τα 4Χ100μ. (δύο ηλικιακά γκρούπ, 4-7 & 8-12 ετών).
Για οποιαδήποτε πληροφορία και ερώτηση που θα υπάρξει, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν με email στο info@relays.gr

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΩΝ ΒΙΚΟΣ STREET RELAYS ΚΟΖΑΝΗ 2018

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28-09-2018
13:00-21:00 Παραλαβή των αριθμών bib, των ηλεκτρονικών chip και του υπόλοιπου υλικού από την στην γραμματεία των αγώνων στην Πλατεία Νίκης

ΣΑΒΒΑΤΟ 29-09-2018
9:30-16:00 Παραλαβή των αριθμών bib, των ηλεκτρονικών chip και του υπόλοιπου υλικού από την στην γραμματεία των αγώνων στην Πλατεία Νίκης

17:30-18:50 Διεξαγωγή ατομικού αγώνα 10.000μ
Street Relays 2×5000Μ, Street Relays 4×2500μ
18:40-18:50 Απονομές 10.000Μ ,2Χ5000Μ. και 4Χ2500μ
18:40-19:30 Διεξαγωγή Kids Relays 4Χ50μ & 4Χ100μ

Η Βίκος, η κορυφαία ελληνική βιομηχανία νερών και αναψυκτικών, είναι ο ονομαστικός χορηγός των Street Relays ενώ Μεγάλος Χορηγός είναι η εταιρεία παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών Ενέργειας WATT+VOLT. Η μεγάλη ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία Renault και πολυβραβευμένη για την κοινωνική της προσφορά είναι Επίσημος Χορηγός, ενώ στο αγώνισμα των 10 χιλιομέτρων Επίσημος Χορηγός είναι η μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία Veronis Jakobsen. Στους Μεγάλους Υποστηρικτές των Βίκος Street Relays είναι η ανερχόμενη ελληνική εταιρεία παιδικής ένδυσης Domina Sport, που είναι ο Επίσημος Χορηγός των Kids Relays, η μεγαλύτερη αλυσίδα καταστημάτων αθλητικής ένδυσης και υπόδησης σε όλη την Ελλάδα, Ιntersport, η εταιρεία γαλακτοκομικών προϊόντων Arla Foods και η εταιρεία Valeant / PharmaSwiss Hellas, που με τη μοναδικής αποτελεσματικότητας θερμαντική αναλγητική κρέμα Counterpain, ανακουφίζει όλο το σώμα από μυϊκούς πόνους. Επίσημος Υποστηρικτής είναι τα καταστήματα συμπληρωμάτων διατροφής Xtreme Stores, ενώ σημαντική είναι και η βοήθεια της Eldico που με το αθλητικό υλικό της Amila βοηθάει να εξοπλίσουμε τα σχολεία της πόλης.
Media Partners είναι η συνδρομητική τηλεόραση Nova που για 5η συνεχόμενη χρονιά είναι αρωγός των Βίκος Street Relays αλλά και η ιστοσελίδα Sportfeed.gr.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Email: info@relays.gr (για θέματα συμμετοχών και γενικών πληροφοριών), media@ermis1877.gr (για θέματα media), marketing@ermis1877.gr (για θέματα marketing)
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Αρχική


https://www.facebook.com/StreetRelaysGreece/
https://www.instagram.com/street_relays/
https://twitter.com/StreetRelays

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.