Επίσκεψη του Γ. Θεοφύλακτου σε Σχολεία του Ν. Κοζάνης

Το 2ο ΓΕΛ Κοζάνης, το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαϊδας και το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Κοζάνης επισκέφθηκε ο Γιάννης Θεοφύλακτος, Βουλευτής Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ), ταυτόχρονα με την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς. Συνομίλησε με τους εκπαιδευτικούς των σχολείων για θέματα που άπτονται της σχολικής πραγματικότητας και του τόσο σημαντικού έργου που επιτελούν.

Πιο συγκεκριμένα, στο 2ο ΓΕΛ Κοζάνης ο Γιάννης Θεοφύλακτος, αφού ενημερώθηκε ενδελεχώς από τον Διευθυντή του Σχολείου, Αθανάσιο Παπαβασιλείου, για τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν την έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς, δηλαδή την επάρκεια σε εκπαιδευτικό προσωπικό και βιβλία και διαπίστωσε την έγκαιρη διευθέτησή τους από το Υπουργείο, στη συνέχεια είχε μια εποικοδομητική συζήτηση και με το Σύλλογο Διδασκόντων του Σχολείου για το Νέο Λύκειο που παρουσίασε πρόσφατα ο Υπουργός Παιδείας ανταλλάσσοντας μαζί του ενδιαφέρουσες απόψεις. Του επισημάνθηκαν ακόμη από τον Διευθυντή, κ. Παπαβασιλείου το σημαντικό έργο που επιτελέστηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα, αλλά και οι ελλείψεις στην υλικοτεχνική υποδομή του σχολείου και η εν γένει κατάσταση του κτιριακού συγκροτήματος, δεδομένου ότι πρόκειται για ένα από τα παλιότερα σχολικά κτίρια της πόλης της Κοζάνης και άρα χρήζει αυξημένης φροντίδας από το Δήμο και την Πολιτεία. Ο Βουλευτής κ. Θεοφύλακτος από την πλευρά του εξήρε τη σημαντική πρόοδο που έχει γίνει στην εξωτερική, αλλά και εσωτερική εικόνα του σχολείου και είναι αποτέλεσμα της αγαστής συνεργασίας Διευθυντή-Υποδιευθυντών και εκπαιδευτικών με την καταλυτική συμμετοχή των μαθητών, αλλά και του Συλλόγου Γονέων.

Στο Μουσικό Σχολείο Πτολεμαϊδας, ο κ. Θεοφύλακτος είχε τη χαρά να ακούσει από τον Διευθυντή, Παύλο Ταγτεβερενίδη, και τον Υποδιευθυντή, Γιώργο Μαμάτσιο, την ξεχωριστή δουλειά που επιτελείται στο σχολείο, τις διακρίσεις των μαθητών, την καλλιέργεια των πολύπλευρων ταλέντων τους διαπιστώνοντας τη δυναμική του Σχολείου και τις δυνατότητες που προσφέρει στη μουσική εκπαίδευση των μαθητών που επιλέγουν να φοιτήσουν σε αυτό. Με ιδιαίτερη ικανοποίηση άκουσε το ολοένα και αυξανόμενο μαθητικό δυναμικό που προσέρχεται από ολόκληρο το Νομό Κοζάνης. Τον προβληματισμό τους εξέφρασαν σε συζήτηση που είχαν με τον Βουλευτή και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου τόσο για την ανάγκη πιο έγκαιρης στελέχωσης του σε μουσικούς, αλλά και για βελτιώσεις που κρίνονται απαραίτητες στην υλικοτεχνική υποδομή, αλλά και την επέκταση του κτιρίου.

Τέλος, στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Κοζάνης που στεγάζεται στην Άνω Κώμη ο Βουλευτής Ν. Κοζάνης, κ. Θεοφύλακτος ενημερώθηκε από την Διευθύντρια, κα Ελένη Σκαμπαρδώνη, για την ευαίσθητη και πολύτιμη δουλειά που συντελείται στο σχολείο αυτό από εκπαιδευτικούς και μαθητές. Διαπίστωσε τις αυξημένες ανάγκες ενός τέτοιου τύπου σχολείου σε προσωπικό και χώρους, ενώ από την πλευρά του τόνισε τα καλά νέα που ακούστηκαν διά στόματος Υπουργού Παιδείας ότι επίκεινται μόνιμες προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή, γεγονός που αποδεικνύει το έμπρακτο ενδιαφέρον του Υπουργείου για τα σχολεία αυτά.

Ο κ. Θεοφύλακτος ευχήθηκε σε όλους μια δημιουργική και επιτυχημένη σχολική χρονιά.

Από το γραφείο του
Βουλευτή Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ)
Γιάννη Θεοφύλακτου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.