Με μετεωρολογικούς σταθμούς και κάμερες θα εξοπλιστεί η Εγνατία Οδός



Με κάμερες κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης, με δυνατότητα ανάλυσης περιεχομένου καθώς και με σταθμούς μετεωρολογικών δεδομένων, θα εξοπλιστεί τους επόμενους μήνες η Εγνατία Οδός. Οι διαγωνισμοί για την επιλογή του κατάλληλου προμηθευτή έχουν ήδη αναρτηθεί στο διαδίκτυο και μέσα στον Οκτώβριο αναμένεται να έχουν οριστεί οι ανάδοχοι.

Ο πρώτος διαγωνισμός αφορά στο έργο της «προμήθειας και εγκατάσταση καμερών CCTV με δυνατότητες ανάλυσης περιεχομένου video (VCA) επί της Εγνατίας οδού και των Κάθετων Αξόνων». Η εκτιμώμενη συνολική αξία, χωρίς ΦΠΑ, ανέρχεται στις 200.000 ευρώ. Όπως επισημαίνεται, το δίκτυο των καμερών αναμένεται να τοποθετηθεί σε όλο το μήκος της Εγνατίας Οδού (Οδικός Άξονας Ηγουμενίτσα – Ιωάννινα – Γρεβενά – Κοζάνη – Βέροια – Θεσσαλονίκη – Καβάλα – Ξάνθη – Κομοτηνή – Αλεξανδρούπολη – Ελληνοτουρκικά σύνορα) και στους κάθετους άξονες. Η προθεσμία παραλαβής των προσφορών ή των αιτήσεων συμμετοχής λήγει στις 11.10.2018, ώρα 14:00.

Ο δεύτερος διαγωνισμός είναι για την «προμήθεια και εγκατάσταση σταθμών μετεωρολογικών δεδομένων επί της Εγνατίας οδού και των Καθέτων Αξόνων». Ο προϋπολογισμός, χωρίς ΦΠΑ, είναι στις 81.000 ευρώ. Προθεσμία παραλαβής των προσφορών ή των αιτήσεων συμμετοχής: 11.10.2018, ώρα14:00. Και τα δύο έργα χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, ενώ τα έγγραφα των συμβάσεων είναι διαθέσιμα για απεριόριστη, πλήρη, άμεση και δωρεάν πρόσβαση στη διεύθυνση (URL): Διαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr του Ε.Σ.Η.Δ.Η.Σ και http://www.egnatia.eu της Εγνατία Οδός ΑΕ (στην περιοχή ΝΕΑ/Προκηρύξεις).

Της Κικής Ηπειρώτου από το gnomionline.gr

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Με μετεωρολογικούς σταθμούς και κάμερες θα εξοπλιστεί η Εγνατία Οδός

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.