Ολοκληρώθηκε και φέτος η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018 από τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Σιάτιστας



Ολοκληρώθηκε και φέτος η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018 με θέμα «Αγαπημένα δεδομένα: Παρατηρώ και μετρώ….τον κόσμο», με συντονισμό από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος. Περισσότερες από 150 Δημόσιες και Δημοτικές βιβλιοθήκες συμμετείχαν σε όλη τη χώρα με πάνω από 3.000 δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά.

Στα εργαστήρια που πραγματοποιήσαμε η Βιβλιοθήκη μας μεταμορφώθηκε σε ένα εργοστάσιο δεδομένων. Τα παιδιά μετρήσανε και καταγράψανε δεδομένα τόσο από τον κόσμο του παρελθόντος , όσο και από τον σύγχρονο, δεδομένα που αφορούν τις προσωπικές τους συνήθειες, αλλά και πληροφορίες που είναι κρυμμένες στη φύση, στο περιβάλλον στην τέχνη στην ιστορία και στην μουσική. Ακόμη τα παιδιά μάθανε να προστατεύουν τα πολύτιμα προσωπικά δεδομένα τους μέσα στο διαδίκτυο.

Την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018 το απόγευμα στο αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη γιορτή λήξης της Καλοκαιρινής Εκστρατείας. Στη γιορτή υπήρχε κέρασμα με γλυκά, αναψυκτικά και χυμούς για τα παιδιά και τους εθελοντές .
Όλες οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν χάρη στην προσφορά των εθελοντών. Τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά γιατί απασχόλησαν δημιουργικά τους μικρούς μας φίλους και βοήθησαν το έργο της βιβλιοθήκης.

Οι εθελοντές που πήραν μέρος είναι:
Ανδρίτσου Ελισάβετ , Δεληγιάννη Μαρία, Ζαγκουντίνου Θεοδώρα, Ζαχομήτρου Μαρία, Κώτσικας Γ. Λάζαρος, Ντέρου Αννα, Τσιαούση Γ. Ζωή, και Τσιφτσόγλου Μαρία.

Τέλος, ευχαριστούμε τα ΜΜΕ (έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, ραδιοφωνικούς σταθμούς) Σιάτιστας, Βοΐου και Κοζάνης για την πολύτιμη συμβολή τους στην προβολή των δράσεων και την ενημέρωση της κοινής γνώμης σχετικά με τις εκπαιδευτικές δραστηριότητές μας.

Η Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης

Μπουσταντζή Ανδρομάχη

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.