«Μνήμες Λιγνίτη»: Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε ο 10ος Αγώνας Δρόμου



«Μνήμες Λιγνίτη», ένας θεσμός που «τρέχει» εδώ και 10 χρόνια

«Γεννήθηκε» σε μία προσπάθεια να αποδοθεί, στο μέγιστο βαθμό, τιμή και σεβασμός στους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στο βωμό του καθήκοντος.

Στους ανθρώπους του μόχθου που εργάστηκαν στη ΔΕΗ από το ξεκίνημα της λειτουργίας της και που δυστυχώς βρέθηκαν στην «μαύρη λίστα» με τα ονόματα των ανθρώπων που ξεκίνησαν μία μέρα για τη δουλειά τους, αλλά δεν επέστρεψαν ποτέ στα σπίτια τους.

Για τον ΣΠΑΡΤΑΚΟ, ο αγώνας δρόμου με την επωνυμία «Μνήμες Λιγνίτη» αποτέλεσε και αποτελεί όχι μόνο μία συλλογική έκφραση μνημόνευσης των αδικοχαμένων συναδέλφων αλλά και μία συλλογική έκφραση ενός μηνύματος που δεν είναι άλλο από το: ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΕΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ.

Για μία ακόμα φορά, η εντυπωσιακή συμμετοχή, η αμέριστη στήριξη κόσμου και φορέων και η ανάγκη μερίδας των δρομέων να προσδώσουν στη συμμετοχή τους και συμβολικά χαρακτηριστικά, αποτέλεσαν τα βασικά γνωρίσματα της συνδιοργάνωσης ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ & ΔΕΗ, που διεξήχθη και φέτος με απόλυτη επιτυχία, συμπληρώνοντας αισίως μία ολόκληρη 10ετία.

Με τις αιτήσεις συμμετοχής να φθάνουν τις 700 και με τους τελικούς δρομείς να ανέρχονται σε κάτι παραπάνω από πεντακόσιους, οι «Μνήμες Λιγνίτη» όχι απλά ανεβάζουν τον πήχη αλλά «μεταφέρουν» την εκδήλωση σε ένα άλλο επίπεδο, αφήνοντας αναλλοίωτο και παράλληλα ενδυναμώνοντας, τον αρχικό σκοπό και στόχο.

Συγχαίρουμε και ευχαριστούμε θερμά όλους τους δρομείς, όλους τους εθελοντές, όλους τους φορείς και συλλόγους και φυσικά όλο τον κόσμο που στηρίζει αμέριστα την συλλογική αυτή προσπάθεια.

Μία προσπάθεια, ένας αγώνας που ¨συμβολικά¨ πραγματοποιείται μία φορά το χρόνο, ξεκινά στις 10.30 πμ και λήγει το μεσημέρι αλλά που στην ουσία διεξάγεται σε καθημερινή βάση, 365 ημέρες το χρόνο, 24 ώρες το 24ωρο.

Πριν την εκκίνηση, τελέσθηκε τρισάγιο υπέρ των θανόντων εν ώρα καθήκοντος.

Δείτε τα αποτελέσματα στο: https://results.chronolog.gr/resultsv2.aspx?ev=8e1afb1a87f75ecbded1768151518843&pp=4be0&c=0

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Γραφείο Τύπου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.