Ιστορική φωτογραφία από την ανέγερση του Δημαρχείου Κοζάνης το 1935

Από το προφίλ του Γιάννη Τσιομπάνου στο facebook:

«Ευχαριστούμε πολύ τον πολιτικό μηχανικό Πολυδεύκη Λιάκο για την πανέμορφη αυτή φωτογραφία που ανάρτησε πριν από λίγο στο προφίλ του.

Είναι του αείμνηστου φωτογράφου του μεσοπολέμου Πέτρου Παναγιώτου και αποτυπώνει το δημαρχείο το έτος 1935 καθώς προχωρά προς την ολοκλήρωση των εργασιών του. Όταν η επιστήμη της μηχανικής δημιουργεί ιστορία!

Ο Μιχάλης Παπακωνσταντίνου μας αφήνει στο βιβλίο του Πέτρινη Πόλη μια πολύ ενδιαφέρουσα περιγραφή κατά την ολοκλήρωση όμως των εργασιών του κτιρίου. ” Το καινούριο Δημαρχείο απέναντι από την καινούργια πλατεία ήτανε έτοιμο. Διώροφο, κάτασπρο και με κολόνες ελληνικές στην πρόσοψή του.

Το καμαρώναμε σαν το πιο όμορφο δημόσιο κτίριο”. Εδώ εμείς το βλέπουμε λίγο πριν από αυτή τη φάση της ολοκλήρωσης σε μία πραγματικά ιστορική φωτογραφία.

Αν κάποιος από εσάς γνωρίζει την αρχική πηγή του κατόχου του ντοκουμέντου παρακαλώ ας μας πληροφορήσει. Οφείλουμε να τον αναφέρουμε.»

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Ιστορική φωτογραφία από την ανέγερση του Δημαρχείου Κοζάνης το 1935

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.