Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης: Θερινό σινεμά με την ταινία «Ποιος σκότωσε το Χάρυ»



Με μια ξεχωριστή δημιουργία του Άλφρεντ Χίτσκοκ ολοκληρώνει τις φετινές καλοκαιρινές κινηματογραφικές του προβολές ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης, αυτή τη Δευτέρα 3-9-2018, στις 9:30 μ.μ., στην αυλή του στεκιού. Η δεύτερη και τελευταία κωμωδία στη φιλμογραφία του κορυφαίου σκηνοθέτη, που δεν είναι άλλη από το φιλμ «Ποιος σκότωσε το Χάρυ» (The Trouble with Harry-1955), που φημίζεται για το ιδιαίτερο σαρκαστικό χιούμορ με ένα ανεπανάληπτο καστ που απαρτίζεται από τους Έντμουντ Γκουέν, Τζων Φορσάιθ, Φίλιπ Τρούεξ, Σίρλεϊ Μακ Λέιν, Μίλντρεντ Ντάνοκ.

Ένας συνταξιούχος καπετάνιος κατά τη διάρκεια ενός κυνηγιού λαγών στο λόφο της αγροτικής περιοχής του Βερμόντ, ανακαλύπτει το πτώμα ενός άγνωστου για αυτόν κυρίου, του Χάρρυ. Νομίζοντας ότι τον σκότωσε από λάθος, τον θάβει αλλά στην πορεία τον ξεθάβει. Η γεροντοκόρη Γκρέιβλι που περνά από το σημείο του εγκλήματος, θα δείξει ενδιαφέρον τόσο για το πτώμα, όσο και για τον ίδιο τον καπετάνιο. Ένας ζωγράφος, ο Σαμ, αφού έχει πειστεί ότι ο θάνατος του Χάρρυ είναι ατύχημα, θα προθυμοποιηθεί να βοηθήσει τον καπετάνιο να θάψει το πτώμα. Οι ενοχές όμως θα μεταφερθούν από τον καπετάνιο στη Γκρέιβλι…

Σαρκαστική, πανούργα μαύρη κωμωδία του μετρ του τρόμου Άλφρεντ Χίτσκοκ, αρκετά διαφορετική από την υπόλοιπη φιλμογραφία του, που αποτελεί και την πιο αγαπημένη του ταινία. Πρωταγωνιστής, ένα πτώμα, για το οποίο ο Χίτσκοκ επέμενε να χρησιμοποιήσει πραγματικό ηθοποιό, τον Φίλιπ Τρούεξ. Η νεότατη τότε Σίρλει Μακ Λέιν σε πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση, κέρδισε μια υποψηφιότητα στις χρυσές σφαίρες. Ο Χίτσκοκ με τη συγκεκριμένη ταινία ήθελε να δοκιμάσει τις αντιδράσεις του κοινού, εάν θα ενδιαφέρονταν να δει ταινία του χωρίς μεγάλους σταρ σε πρωταγωνιστικούς ρόλους. Στην Αμερική δε γνώρισε εμπορική επιτυχία-γυρισμένη με προϋπολογισμό 1,2 εκατομμύρια δολάρια απέφερε 3,5- λόγω ίσως της έντονης σουρεαλιστικής ατμόσφαιρας και του ”βρετανικού” χιούμορ της ταινίας, ωστόσο έγινε εμπορικό χιτ στη Γαλλία.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το «Μαγαζάκι της Προσφοράς» θα είναι ανοιχτό κάθε Τετάρτη 7 – 9.30 το απόγευμα στον επάνω όροφο του στεκιού, όπου μπορείτε να το επισκέπτεστε. Ο χώρος αυτός που διαμορφώθηκε με το σεβασμό που του αξίζει, γεμίζει εδώ και χρόνια με χρήσιμα αντικείμενα που προσφέρονται από εσάς, αντικείμενα που δεν χρησιμοποιείτε, όπως βιβλία, ρούχα, διακοσμητικά, DVD, CD, παιχνίδια κ.α. Αυτά τα χρηστικά αντικείμενα που συγκεντρώνονται και εκτίθενται στο «μαγαζάκι», μπορεί ο καθένας μας να τα προμηθεύεται αντί ενός συμβολικού ποσού που καθορίζεται από την προσωπική αποτίμηση και τη δυνατότητα του καθένα μας. Μ’ αυτό τον τρόπο γεμίζουμε τον κουμπαρά της προσφοράς που ανοίγει στο τέλος του χρόνου για να ενισχύσει οικονομικά αδύναμους συνανθρώπους μας.

Όσοι επιθυμούν μπορούν να επισκέπτονται το ανταλλακτικό «Μαγαζάκι της προσφοράς» και τις Δευτέρες όταν έχουμε προβολή, από τις 8.00 μ.μ. μέχρι και τις 9.30 μ.μ. που ξεκινά η προβολή

Επίσης, για άλλη μια χρονιά, καλούμε όσους μας τιμήσουν με την παρουσία τους στις προβολές μας, να φέρνουν ό,τι έχουν διαθέσιμο από τρόφιμα μακράς διαρκείας, προκειμένου να δοθούν στο μικρό Κοινωνικό Παντοπωλείο του Συλλόγου που λειτουργεί εδώ και πέντε χρόνια και που προσπαθεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των 120 οικογενειών που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν.

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018 στις 9:30 μ.μ. στην αυλή του Φιλοπρόοδου.

Σε περίπτωση κακοκαιρίας τη Δευτέρα, η προβολή της ταινίας μετατίθεται για την Τρίτη.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ένθερμος υποστηρικτής Κινηματοθέατρο «Ολύμπιον»

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.