Επίσκεψη του Γ. Θεοφύλακτου στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης – «Προτεραιότητα στην καθημερινότητα των πολιτών»

Με τον υποδιοικητή του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης, Σπύρο Τόλιο και τον υποδιοικητή της 3ης ΥΠΕ, Αγάπιο Γαβριηλίδη, συναντήθηκε ο Βουλευτής Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ), Γιάννης Θεοφύλακτος.

Ο κ. Θεοφύλακτος ενδιαφέρθηκε για την πορεία εξυπηρέτησης των ασθενών και των οικογενειών τους της Κοζάνης και της ευρύτερης περιοχής από το Μαμάτσειο Νοσοκομείο και η ενημέρωση που έλαβε από τους κ. Τόλιο και Γαβριηλίδη ήταν ικανοποιητικές, καθώς:

Οι ασθενείς, ασφαλισμένοι και ανασφάλιστοι, που εξυπηρετούνται στην μονάδα έχουν αυξηθεί κατά περίπου 10 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Οι προσλήψεις μόνιμου και επικουρικού ιατρικού προσωπικού συνεχίζονται σε όλες τις ειδικότητες ενώ ενισχύεται σταδιακά και το νοσηλευτικό προσωπικό,
Οι περισσότερες κλινικές της μονάδας καθώς και το ακτινολογικό τμήμα εξυπηρετούν πλέον ασθενείς και από την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.

Καθημερινά ελέγχονται οι συμβάσεις με τους προμηθευτές και τους εξωτερικούς συνεργάτες της μονάδας. Έως σήμερα έχει ήδη γίνει μετρήσιμη εξοικονόμηση πόρων ενώ οι παρεχόμενες υπηρεσίες σταδιακά αναβαθμίζονται χωρίς περαιτέρω οικονομικό κόστος.

Η επέκταση του Νοσοκομείου είναι πλέον μια πραγματικότητα η οποία θα αναβαθμίσει ποιοτικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στην περιοχή. Η ενεργειακή αναβάθμιση τις υφιστάμενης κτιριακής δομής θα μειώσει το κόστος λειτουργίας ενώ η προμήθεια σύγχρονου βιοϊατρικού εξοπλισμού στο ακτινολογικό τμήμα (ψηφιακός μαστογράφος και αξονικός τομογράφος) διευρύνει εκθετικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες και την προοπτική αναβάθμισης της μονάδας πολυεπίπεδα.

Το τμήμα πληροφορικής σε συνεργασία με το βιοϊατρικό τμήμα της μονάδας εφαρμόζουν με ελάχιστους οικονομικούς πόρους καινοτομίες για την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών είτε εσωτερικά (επικοινωνία προσωπικού, τμημάτων, κλινικών) όπως και εξωτερικά προς τους πολίτες (μείωση μετακινήσεων, γραφειοκρατίας) ενώ σταθερά και μεθοδικά αναβαθμίζεται ο βιοϊατρικός εξοπλισμός καθώς το υλισμικό της πληροφορικής.

Η μονάδα θωρακίζεται με έμψυχο δυναμικό, εξοπλισμό και απαραίτητες κτιριακές δομές. Όλα αυτά με την ενεργή υποστήριξη του Υπουργείου Υγείας, της 3ης ΥΠΕ, της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας, του Δήμου Κοζάνης, σωματείων, εθελοντών και των αφανών πολιτών. Η μεθοδευμένη κατάρρευση του δημοσίου συστήματος υγείας στο παρελθόν έχει αφήσει ανοικτές πληγές. Υπάρχουν έως σήμερα παρά τις μαζικές προσλήψεις ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού όπως και ελλείψεις σε εξειδικευμένο προσωπικό και σύγχρονο εξοπλισμό (η κάλυψη των οποίων αποτελεί και τον επόμενο στόχο μας). Ο καθημερινός αγώνας του ιατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού και λοιπού προσωπικού του Νοσοκομείου προς τους ασθενείς και τους συνοδούς τους δίνει την δύναμη στην διοίκηση με τον προγραμματισμό του 2019 να μεριμνήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να περιοριστούν εάν όχι να εξαλειφθούν τα περισσότερα προβλήματα.

Ο κ. Θεοφύλακτος δήλωσε χαρακτηριστικά: “Η αντιπολίτευση της Ν.Δ. είχε ποντάρει στην αποτυχία της Δημόσιας Υγείας, όμως τους διαψεύσατε με τον καλύτερο τρόπο: στην πράξη και την καθημερινότητα του πολίτη, εξυπηρετώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους ασθενείς της ευρύτερης περιοχής της Κοζάνης”.

Από το γραφείο του Βουλευτή Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ), Γιάννη Θεοφύλακτου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.