Δείτε την ετήσια έκθεση Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Κοζάνης



To 2017 ήταν η τρίτη χρονιά που λειτούργησε το γραφείο του Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης του Δήμου Κοζάνης. Στη διάρκεια του έτους το γραφείο δέχθηκε καταγγελίες από τις οποίες οι περισσότερες επιλύθηκαν. Στην ετήσια έκθεση του έτους 2017 γίνεται αναφορά στο θεσμικό πλαίσιο και τον τρόπο λειτουργίας του θεσμού παρουσιάζοντας κάποιες από τις υποθέσεις που χειρίστηκε ο Συμπαραστάτης από τον Ιανουάριο έως τον Δεκέμβριο. Κάθε έτος η εργασία του συμπαραστάτη γίνεται κατόπιν μελέτης, με υπευθυνότητα και με πλήρη επίγνωση της σοβαρότητας της θέσεως και της ανάγκης των δημοτών να επιλύσουν συμβιβαστικά τα προβλήματά τους. Ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις όπου οι πολίτες απευθύνονται για θέματα εκτός των αρμοδιοτήτων του Συμπαραστάτη και τους παρέχεται η σωστή κατεύθυνση προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημά τους. Υπάρχουν περιπτώσεις όμως και που τα αιτήματα τ ν πολιτών κρίνονται αβάσιμα και ο Συμπαραστάτης με την αιτιολογημένη απόρριψη του αιτήματος επιδιώκει να γίνει κατανοητός από τον δημότη ο λόγος που απορρίπτεται το αίτημά του και να αντιληφθεί, είτε ότι δεν υπάρχει κάποιο θέμα κακοδιοίκησης, είτε ότι η διαφορά είναι εκτός των αρμοδιοτήτων του Δήμου. Είναι ιδιαιτέρως πολύ σημαντικό να καταλάβει ο δημότης τους λόγους για τους οποίους κρίθηκε το αίτημά του ως αβάσιμο.

Οι σχετικές διαμεσολαβήσεις, καθώς και η ετήσια έκθεση του Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Δήμου http://www.cityofkozani.gov.gr/web/guest/symparastatis για κάθε ενδιαφερόμενο.

Μέσ της ηλεκτρονικής διεύθυνσης του Συμπαραστάτη symparastatis@kozanh.gr μπορεί ο κάθε δημότης να υπο άλλει ηλεκτρονικά την καταγγελία του και να επικοιν νήσει με τον
Συμπαραστάτη.

Κλικ εδώ για να δείτε την Ετήσια Έκθεση Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.