Εμφιαλωμένο νερό πίνουν οι κάτοικοι στον Πολύρραχο Κοζάνης – Μήνυση του Δήμου Αργούς Ορεστικού κατά παντός υπευθύνου για το νερό στους Αμπελόκηπους



Με εμφιαλωμένο νερό τροφοδοτείται πλέον η Τοπική Κοινότητα Πολυρράχου του Δήμου Σερβίων Βελβενδού, όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης ο Αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Σερβίων Βελβενδού κ. Θεόδωρος Κυριακίδης έπειτα από τα προβλήματα υδροδότησης που παρατηρήθηκαν στη περιοχή.

Ο κ. Κυριακίδης τόνισε ότι ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες όποτε υπάρχει μικρότερη ποσότητα πόσιμου νερού εμφανίζονται αυξημένες τιμές νιτρικών, ένα πρόβλημα γνωστό πολλά χρόνια τώρα, το οποίο ο δήμος θα επιλύσει με νέα γεώτρηση και στόχο την αυτονόμηση της ύδρευσης του οικισμού. Ο κ. Κυριακίδης τόνισε ότι σε κάθε περίπτωση σε σύντομο χρονικό διάστημα το πρόβλημα που παρουσιάζεται θα επιλυθεί και δεν χρειάζεται να ανεβαίνουν οι τόνοι και να γίνονται αντιπαραθέσεις χωρίς λόγο.

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί έγγραφη καταγγελία του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Πολυρράχου Γιάννη Καραγιάννη για έλλειψη νερού.

Μήνυση Δήμου Αργούς Ορεστικού για το νερό

Σε μήνυση κατά παντός υπευθύνου και στόχο την δίωξη αλλά και απόδοση ευθυνών για τον πανικό που δημιουργήθηκε στους κατοίκους της Τοπικής Κοινότητας Αμπελοκήπων του Δήμου Άργους Ορεστικού προχωρά ο Δήμος όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης ο Δήμαρχος Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου. Τόνισε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες υγείας της ΠΕ Καστοριάς αντιμετώπισαν με «ελαφρότητα» και ανευθυνότητα τα αποτελέσματα των μετρήσεων τις οποίες παρέδωσε στην υπηρεσία ένα προωτοσυνεργαζόμενο εργαστήρι, μια προχειρότητα η οποία θα έπρεπε να γίνει αντιληπτή και να προχωρήσουν περαιτέρω έλεγχοι.

Ο κ. Κεπαπτσόγλου υπογράμμισε πως όλο αυτό το γεγονός δεν θα το αφήσει στην τύχη του και θα δώσει όσοι συνέχεια χρειαστεί μέχρις ότου διαλευκανθούν και αποδοθούν ευθύνες. Ο ίδιος επεσήμανε πως ο δήμος είχε στην διάθεση αρκετές μετρήσεις που αποδείκνυαν το λάθος και σημείωσε πως για την διασφάλιση της ποιότητας των υδάτων ο Δήμος του Άργους Ορεστικού έχει φροντίσει στην τοποθέτηση φίλτρων ενεργού άνθρακα στην ύδρευση αλλά και στην διενέργεια μετρήσεων σε περίπου 150 μετρήσεων τα αποτελέσματα των οποίων θα επιτρέψουν να υπάρχει μια πλήρη εικόνα της ποιότητας αλλά και πιθανών κίνδυνων στο νερό.

ΕΡΤ Κοζάνης – Σύνταξη Κώστας Δαβάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.