Κριτική του Παπαδόπουλου Χαράλαμπου για το νόμο νομιμοποίησης των εκτρώσεων

Το 1986 το ΠΑΣΟΚ ψήφισε το νόμο για τη νομιμοποίηση των εκτρώσεων, δηλαδή όποια γυναίκα είναι έγκυος και δεν θέλει το παιδί έχει δικαίωμα να το σκοτώσει μέχρι τον 3ο μήνα εγκυμοσύνης και όταν υπάρχουν σοβαροί λόγοι μέχρι και τον 6ο μήνα. Σαν δικαιολογία για την ψήφιση του νόμου ειπώθηκε το επιχείρημα ότι η γυναίκα έχει δικαίωμα να εξουσιάζει το σώμα της. Για την ψήφιση του νόμου πρωτοστατούσε στις εκδηλώσεις και η σύζυγος του τότε πρωθυπουργού κ. Μαργαρίτα Παπανδρέου.

Το αποτέλεσμα της ψήφισης του νόμου ήταν να δολοφονούνται κάθε χρόνο πάνω από 300.000 βρέφη που βρίσκονται στην κοιλιά της μητέρας τους (τριπλάσια από τον αριθμό των γεννήσεων που έχουμε στην Ελλάδα), δηλαδή πόσα έχουν δολοφονηθεί μέχρι σήμερα; Εμείς που κλαίμε για τα παιδιά που κάηκαν στην τελευταίες φωτιές της Αττικής μήπως πρέπει να κλαίμε και για τα παιδιά που σκοτώθηκαν νόμιμα με τις εκτρώσεις ;

Το Ευαγγέλιο δεν ξεχωρίζει αν ο άνθρωπος είναι στην κοιλιά της μητέρας του ή αν έχει γεννηθεί. Αμέσως μετά τον Ευαγγελισμό της η Παναγία μας έτρεξε να συναντήσει την εξαδέλφη της Ελισάβετ που ήταν έγκυος και την ασπάστηκε :«εγένετο ως ήκουσεν η Ελισάβετ τον ασπασμόν της Μαρίας, εσκίρτησε το βρέφος εν τη κοιλία αυτής (Λουκ.1,41). Την νύκτα της γέννησης του Χριστού εμφανίστηκε άγγελος σε ποιμένες που ήταν κοντά και τους έστειλε στο νεογέννητο: «ευρήσετε βρέφος εσπαργανωμένον, κείμενον εν φάτνη»(Λουκ.2,12). Βλέπετε και στις δυο περιπτώσεις και μέσα στην κοιλιά της μητέρας και μετά που γεννήθηκε το Ευαγγέλιο το ονομάζει βρέφος.

Σύμφωνα με την Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη ταυτόχρονα με την σύλληψή του ό άνθρωπος έχει τέλεια ψυχή, το σώμα απλώς φτιάχνεται σταδιακά. Η επιστήμη λέει ότι ήδη τον 3ο μήνα το σώμα είναι πλήρως σχηματισμένο με όλα τα όργανά του και απλώς μέχρι να γεννηθεί μεγαλώνει. Μα μήπως και μετά που θα γεννηθεί δεν περνάνε κοντά 20 χρόνια μέχρι που το σώμα να συμπληρώσει την ανάπτυξή του ; Δηλαδή για το Ευαγγέλιο δεν υπάρχει καμία διαφορά αν σκοτώσουμε το βρέφος μέσα στην κοιλιά της μητέρας του (έκτρωση) ή αν το σκοτώσουμε αφού γεννηθεί (δολοφονία).

Τα επιχειρήματα που έχουν γυναίκες φεμινιστικών οργανώσεων για τις εκτρώσεις είναι του τύπου :« Η μητρότητα είναι επιθυμία και η έκτρωση δεν είναι αμαρτία», «κάθε γυναίκα είναι κυρία του σώματός της και έχει το δικαίωμα να ορίζει η ίδια το σώμα της και να αποφασίζει γι’ αυτό», «είναι μια προσωπική υπόθεση» και άλλα παρόμοια.

Για να πούμε ότι μια πράξη είναι αμαρτία δηλ. λάθος πρέπει να έχουμε ένα κριτήριο. Για τους Ορθόδοξους Χριστιανούς το κριτήριο είναι οι εντολές του Ευαγγελίου. Αυτοί που ισχυρίζονται ότι η έκτρωση δεν είναι αμαρτία δηλ. δεν είναι λάθος ποιο κριτήριο έχουν ; Το έμβρυο-βρέφος είναι μέλος του σώματος της γυναίκας ή είναι ένας άλλος άνθρωπος ; Από μόνη της έμεινε η γυναίκα έγκυος ; Από πού κατάλαβαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ότι έχει δικαίωμα ο άνθρωπος να έχει απόλυτη εξουσία πάνω στο σώμα του;

Τα βρέφη που σκοτώνονται με τις εκτρώσεις πεθαίνουν αβάπτιστα δηλαδή χωρίς να είναι απαλλαγμένα από το προπατορικό αμάρτημα και χωρίς να έχουν αναγεννηθεί από το Άγιο Πνεύμα. Βέβαια όπως έλεγε ο μακαριστός γέροντας π. Αθανάσιος Μυτιληναίος επειδή δεν έχουν καμία ευθύνη θα σωθούν. Θα ήταν όμως πολύ καλύτερα αν βαπτιζόντουσαν και ύστερα πέθαιναν. Θα ήταν αγγελούδια. Ας το έχουν αυτό υπ’ όψη τους οι βουλευτές όταν νομοθετούν σε ποια ηλικία μπορούμε να τα σκοτώνουμε.

Δεν πρέπει επιπόλαια και βιαστικά να προχωράμε σε τέτοια πράξη. Όσο ανεπιθύμητη και να μας είναι μια εγκυμοσύνη για να γίνει το θέλησε και ο Θεός, αφού αν ήθελε μπορούσε να το εμποδίσει σαν Παντοδύναμος που είναι, άρα να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα μας αφήσει μόνους, θα είναι δίπλα μας και θα μας βοηθάει. Σκεφθείτε πόσα ζευγάρια θέλουν παιδί και δεν μπορούν να κάνουν. Μερικοί γιατροί με το παραμικρό συστήνουν έκτρωση. Γνωρίζω πολλά περιστατικά που δήθεν το παιδί θα είχε προβλήματα και σύστηναν οι γιατροί έκτρωση και τελικά γεννήθηκαν τα παιδιά και ήταν υγιέστατα. Και οι γιατροί άνθρωποι είναι, δεν είναι Θεοί.

Για τις γυναίκες που έχουν κάνει έκτρωση έλεγε ο άγιος γέροντας π. Εφραίμ που είναι στην Αριζόνα των ΗΠΑ να μην αρκούνται στο ότι το εξομολογήθηκαν και άρα ο Θεός τις συγχώρεσε. Πρέπει τα μάτια τους να γίνουν δυο βρύσες που συνέχεια θα τρέχουν δάκρυα για να δείξουν στον Θεό ότι πραγματικά μετανοούν και πονάνε γι’ αυτό που έκαναν.

Μπράβο στους βουλευτές της Αργεντινής που αρνήθηκαν σήμερα να ψηφίσουν το νόμο που θα νομιμοποιούσε τις εκτρώσεις στην Αργεντινή. Έλεγε ο άγιος Παΐσιος: «Όταν παραβαίνει ένας άνθρωπος μια εντολή του Ευαγγελίου, ευθύνεται μόνο αυτός. Όταν όμως κάτι που αντίκειται στις εντολές του Ευαγγελίου γίνεται από το Κράτος νόμος, τότε έρχεται η οργή του Θεού σε όλο το Έθνος, για να παιδαγωγηθεί». Με απλά λόγια, δεν θα σταματήσουν να έρχονται θλίψεις πάνω στην Ελλάδα, αν οι βουλευτές δεν καταργήσουν το νόμο που νομιμοποιεί το έγκλημα των εκτρώσεων.

2 σχόλια στο άρθρο “Κριτική του Παπαδόπουλου Χαράλαμπου για το νόμο νομιμοποίησης των εκτρώσεων

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.