Ο Χρήστος Θηβαίος στο 44ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στην Κοζάνη – Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων



Την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί το 44ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στην Κοζάνη. Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν στον γνώριμο χώρο του Δημοτικού Κήπου Κοζάνης.

Με σύνθημα δανεισμένο από το ποίημα «Καπνισμένο Τσουκάλι» του Γιάννη Ρίτσου, που έγραψε ενώ ήταν εξόριστος στο Κοντοπούλι της Λήμνου την περίοδο του εμφυλίου, ξεκίνησε ήδη το ταξίδι του το Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ – 50 χρόνια ΚΝΕ σε όλη την Ελλάδα. «Ηταν μακρύς ο δρόμος ως εδώ, Δύσκολος δρόμος!… Σίγουρος δρόμος… Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ – 50 χρόνια ΚΝΕ… Τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος!».

Τη πρώτη μέρα οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν πολιτική συζήτηση με τίτλο

– Καπιταλισμός: «Ένας κόσμος τόσο παράξενος που μέσα στην αφθονία κανείς πεθαίνει » – Σοσιαλισμός: « Το μεγάλο άλμα προς την απελευθέρωση του ανθρώπου» , Ομιλητής Μπουντόλος Σωκράτης μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ

-συναυλία από τοπικό ροκ συγκρότημα και στη συνέχεια παραδοσιακό γλέντι με το συγκρότημα¨ΚΟΖΑΝΙΤΙΚΗ ΦΑΝΦΑΡΑ”.

Τη δεύτερη μέρα θα πραγματοποιηθεί μουσικοαφηγηματικό αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο από το συγκρότημα του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Στη συνέχεια πολιτική ομιλία από τον Κώστα Παρασκευά μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με μεγάλη συναυλία από τον γνωστό καλλιτέχνη Χρήστο Θηβαίο.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.