Πολιτικός Πολιτισμός – Γράφει ο Βασίλης Μαρκόπουλος

Γράφει ο Βασίλης Μαρκόπουλος:

Δε μπορεί να ισχυρίζεται κανείς σοβαρά ότι η εκλεγμενη κυβέρνηση « ξεγέλασε » τους πολιτες , τους είπε ψέμματα και υφάρπασε την ψήφο τους.Κι αυτοί που τα λένε αυτά που ήταν ; για να καταγγείλουν τα ψέμματα και τις απάτες ; Οι πολίτες εκτίμησαν τα λεγόμενα και των μεν και των δε και αποφάσισαν. Αυτή τους η απόφαση δεν πρέπει να γίνει σεβαστή απ’ όλους ; Υποχρέωση της Κυβέρνησης είναι να κυβερνήσει σ΄ολοκληρη τη θητεία της και υποχρέωση των αντιπολιτευομένων είναι να σεβαστουν τη λαϊκή ετυμηγορία , να αντιπολιτεύονται σοβαρα και υπεύθυνα κι όχι να ζητούν νέες εκλογές από την επομένη. Σεβασμος στη δεδηλωμενη κι αν την αμφισβητουν , υπαρχει και η πρόταση δυσπιστίας.Βλέπει κανείς όμως πολλές αντιφάσεις στην πολιτική σκηνή.

Δε μπορείς να ψηφιζεις το τρίτο μνημονιακό πρόγραμμα τον Αυγουστο του 2015 και να μην ψηφίζεις κανένα Νόμο που υλοποιεί το πρόγραμμα αυτό.Δε μπορείς να το χαρακτηρίζεις αχρείαστο μνημόνιο και ταυτόχρονα να το ψηφίζεις.Δε μπορεί να λές ότι μένουμε Ευρώπη και με τη στάση σου να ωθείς τη Χώρα εκτός Ευρώπης.Δε μπορείς στο τελος του προγράμματος , που εσύ δε δέχεσαι , να ζητας εκλογές , για να πετύχεις τί ; Να εφαρμόσεις την πολιτική που αρνείσαι ή να εφαρμόσεις άλλη διαφορετική πολιτική ; Δηλαδή για να πληρώσεις το χρέος , θα κάνεις νέα απ την αρχή διαπραγμάτευση με τους δανειστές ; Και ποιος δανειστής θα σε παρει στα σοβαρά ; Δε θυμουνται μηπως τα δυο προηγούμενα μνημόνια , που το 1ο έφερε το ακομη μεγαλύτερο 2ο που δεν τέλειωσε ποτέ ; Μη χρησιμοποιείς ως αλλοθι ότι δε σε άφησαν οι τοτε αντιπολιτευόμενοι,όπως κι αυτοί που κυβερνούν σήμερα δε μπορεί να ισχυρισθουν ότι η αντιπολίτευση δεν τους αφήνει να εφαρμόσουν την πολιτική τους.Δε μπορεί να ακούμε καθε τόσο ότι κι αυτοί τα ίδια έκαναν, δεν μας στήριζαν και μας υπονόμευαν.

Απο τη στιγμή που υπάρχει η δεδηλωμενη στη Βουλή, δε μπορεί να υπάρχουν «άλλοθι » για τους κυβερνώντες και τους αντιπολιτευόμενους.

Με την ευκαιρία των πλημμυρών στη Μάντρα και των πυρκαγιών στην Αττική, όσο κι αν όσοι εκμεταλλευτούν πολιτικά τα προβλήματα που αυτοί είχαν δημιουργήσει και τον πονο και τη δυστυχία των πολιτών,ένα είναι σίγουρο που πρέπει να γίνει:

Να λυθούν τα προβλήματα αυτά. Και οφείλει να τα λύσει η Κυβέρνηση που κυβερνά και η αντιπολίτευση όχι μόνο να στηρίξει την προσπάθεια,αλλα και να πιέσει, σε καμιά περίπτωση να μην υπονομεύσει. Την υπονόμευση και το θεατρινίστικο ενδιαφέρον οι παθόντες πολίτες θα τα καταλάβουν και θα είναι αμείλικτοι τιμωροί. Οι κάθε είδους Μάντρες και Μάτια δε δημιουργήθηκαν χθες , το πελατειακό κράτος φρόντισε επι δεκαετίες να τα δημιουργήσει , απλως οι σημερινοι κυβερνώντες δρέπουν τους καρπούς αλλων και θα δοκιμαστούν στο να δημιουργήσουν σύγχρονες και λειτουργικές Μάντρες και Μάτια , χωρίς τους κινδύνους της κάθε πλημμύρας και πυρκαγιάς, να μη παρακαλουμε να βρέξει για να σβήσει η φωτιά στην Αττικη , αλλά όχι τοσο δυνατή η βροχή , για να μην πνιγεί η Μάντρα.

Δε μπορεί η πολιτική σκηνή να μετατρέπεται κάθε μέρα σε αρένα.Δεν μπορεί κάθε μέρα να βλέπουμε « κοκορομαχίες » και «πετροπόλεμο» στα κανάλια και στη Βουλή αντι για πολιτικό λόγο ουσίας.Ο πολιτικός πολιτισμός απαιτεί σοβατότητα,υπευθυνότητα , λόγο ουσίας , σεβασμό στους θεσμούς και τους πολίτες για τον καθένα που είναι υποχρεωμένος να υπηρετήσει την εντολή των πολιτών από τη θέση « o καθείς εφ ώ ετάχθη».

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.