Γιάννης Θεοφύλακτος: «Σχολικοί Φύλακες: Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη!»“Τέλος στην ομηρεία και την χρόνια ταλαιπωρία των Σχολικών Φυλάκων μπήκε με το πρόσφατο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας” δήλωσε ο Βουλευτής Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ), Γιάννης Θεοφύλακτος κατά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία των Σχολικών Φυλάκων στην Κοζάνη στις 27 Ιουλίου.

Οι Σχολικοί Φύλακες αν και προσέφεραν την εργασία τους με νόμιμο τρόπο, παρέμεναν ανασφάλιστοι, αποδεικνύοντας έτσι ότι τα προηγούμενα χρόνια και δεκαετίες οι Φορείς του Δημοσίου και της Αυτοδιοίκησης ήταν οι πρώτοι που δίνανε το “κακό παράδειγμα” ακόμη και προς τους εργαζομένους.

Πλέον, με το νόμο 4554/2018 και το άρθρο 4 αυτού, αναγνωρίζεται ο ασφαλιστικός χρόνος για το διάστημα που οι Σχολικοί Φύλακες πρόσφεραν την εργασία τους, χωρίς να απαιτείται η ολοκλήρωση της χρονοβόρας και κοστοβόρας δικαστικής διαδικασίας.

Ο Γιάννης Θεοφύλακτος, εκ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που πρωτοστάτησαν στην προσπάθεια αυτή, απέδωσε τα εύσημα για την αποκατάσταση της αδικίας στην ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και κυρίως στον υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο, με τον οποίο συνεργάστηκε στενά τόσο σε πολιτικό όσο και σε τεχνικό επίπεδο (με την ιδιότητά τους ως νομικών) για την επίλυση του προβλήματος.

“Η αποκατάσταση των αδικιών του παρελθόντος, ιδιαίτερα στον κόσμο της εργασίας – η μείωση περαιτέρω της ανεργίας και η τροχιά της Ελλάδας σε βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη για όλους, αποτελούν τις πρώτιστες προτεραιότητές μας μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια”, δήλωσε ο κ. Θεοφύλακτος.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.