Οι ήρωες των ημερών από την Κοζάνη – Τι μεταφέρουν οι Πυροσβέστες στο KOZANILIFE.GR από τις πυρόπληκτες περιοχές

Συνεχίζεται η ενίσχυση Πυροσβεστικών δυνάμεων προς τις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής, από τη Δυτική Μακεδονία, στο πλαίσιο διαταγής από τον ΕΣΚΕ.

Η γενική επιφυλακή που είχε τεθεί προς όλο το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος, από τη Δευτέρα 23 Ιουλίου, έχει λήξει, ενώ το Σάββατο 28 Ιουλίου στις 18:00 έληξε και η μερική επιφυλακή.

Το αποκορύφωμα των Πυροσβεστικών δυνάμεων της Δυτικής Μακεδονίας που μετέβησαν στις πληγείσες περιοχές, ήταν τη Δευτέρα και την Τρίτη 23 και 24 Ιουλίου αντίστοιχα, όπου στα πύρινα μέτωπα μετακινήθηκαν 9 οχήματα με δύναμη 36 πυροσβεστών και 15 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Τη Δευτέρα 23 Ιουλίου, το πεζοπόρο τμήμα της Δυτικής Μακεδονίας μετέβη στις πυρκαγιές της Αττικής με C130 από τη Θεσσαλονίκη.

Αυτή τη στιγμή στην Κινέτα Αττικής βρίσκονται 2 οχήματα με πλήρωμα 4 αντρών, ενώ μέχρι και το μεσημέρι της Κυριακής 29 Ιουλίου 2018 παρέμεναν στην περιοχή διπλάσιες πυροσβεστικές δυνάμεις οι οποίες επιστρέφουν κατόπιν σχετικής διαταγής. 

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες Πυροσβεστών που βρίσκονται στο σημείο για ενίσχυση, υπάρχει κλίμα συγκίνησης και φόρτισης, όπως μεταφέρουν οι Πυροσβέστες στο KOZANILIFE.GR:

«Υπάρχει έντονα φορτισμένο κλίμα συγκίνησης, ο κόσμος μας πλησίαζε για να μας ευχαριστήσει. Είναι τρομερές εικόνες και συναισθήματα που δεν αποτυπώνονται με λόγια… ο κόσμος μας πλησιάζεις και μας ευχαριστεί που είμαστε δίπλα τους αυτές τις δύσκολες ώρες».

Ζιάμπα Αργυρώ για το KOZANILIFE.GR

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Οι ήρωες των ημερών από την Κοζάνη – Τι μεταφέρουν οι Πυροσβέστες στο KOZANILIFE.GR από τις πυρόπληκτες περιοχές

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.