Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα; Άρθρο του Παπαδόπουλου Χαράλαμπου με αφορμή την δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια



Του Παπαδόπουλου Χαράλαμπου:

Στις 19 Ιουλίου 2010 δολοφονήθηκε κάτω από το σπίτι του με 17 σφαίρες ο δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας. Είχε καταφέρει μέσα από το blog του «troktiko.blogspot.com» να ενημερώνει τους Έλληνες με ειλικρίνεια και ταχύτητα. Περίπου 1,5 εκατομμύριο Έλληνες έμπαιναν στο troktiko κάθε μέρα για να ενημερωθούν και είχε πάνω από 400 αναρτήσεις την ημέρα, αριθμούς που δεν μπόρεσε να πετύχει καμιά τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδα, ιστοσελίδα στον κόσμο.

Η δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια έγινε επί κυβέρνησης κ. Γ. Παπανδρέου. Πιθανόν αν υπήρχε το troktiko, με την ταχύτητα που μαθαίναμε οι Έλληνες την αλήθεια, θα δυσκολευόντουσαν να μας βάλουν στο ΔΝΤ, θα δυσκολευόντουσαν να μας πείσουν για την αναγκαιότητα των μνημονίων, δεν θα μπορούσαν τόσο εύκολα να μας χειραγωγήσουν και δεν θα μπορούσαν με μια υπογραφή να ξεπουλήσουν την Μακεδονία.

Την ευθύνη της δολοφονίας ανέλαβε η οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών». Έστειλε μάλιστα και προκήρυξη στην οποία εξηγούσε τους «καλούς σκοπούς» για τους οποίους έκανε την δολοφονία. Δηλαδή εφαρμόζουν την φράση «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα».

Σύμφωνα με την διδασκαλία της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας για να διακρίνουμε μια πράξη αν είναι καλή ή κακή δεν θα βλέπουμε τον σκοπό για τον οποίο γίνεται όσο άγιος και υψηλός κι αν παρουσιάζεται, αλλά θα βλέπουμε τι μέσα χρησιμοποιούν για να πετύχουν τον σκοπό. Το κακό δεν υπάρχει, απλώς κακό είναι η αντίθεση στον μόνο που υπάρχει, στον Θεό. Παρόμοια η Φυσική διδάσκει ότι δεν υπάρχει το σκοτάδι, απλώς σκοτάδι λέμε την απουσία του φωτός, το φώς είναι αυτό που υπάρχει.

Γι’ αυτό και το κακό, επειδή δεν υπάρχει, για να πείσει τον άνθρωπο να το δεχθεί του εμφανίζεται σαν καλό και προσπαθεί να ξεγελάσει τον άνθρωπο ότι για να πετύχει αυτούς τους «καλούς» και «άγιους» σκοπούς δεν πειράζει να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα, ακόμα και πονηριές, ψέματα, βία, δολοφονίες. Αυτό εφάρμοσε και ο υπεύθυνος τύπου του ΝΑΤΟ κατά τον πόλεμο στην πρώην Γιουγκοσλαβία που πριν λίγα χρόνια εξομολογήθηκε δημόσια ότι τα πιο πολλά που ανακοίνωνε τότε ήταν ψέματα και το ήξερε αλλά εξυπηρετούσε «καλό» σκοπό.

Μεγάλο λάθος η πίστη στη φράση «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». Την εφάρμοσαν όλοι αυτοί που στο όνομα του καλού διέπραξαν τα μεγαλύτερα εγκλήματα. Οι άγιοι της Εκκλησίας μας λένε «το καλό δεν είναι καλό αν δεν γίνει και με καλά μέσα». Μη χάφτουμε παραμύθια. Μια δολοφονία είναι το ίδιο κακό για οποιοδήποτε λόγο (όσο καλός κι αν φαίνεται) ισχυρίζεσαι ότι την κάμνεις.

Ας μη ξεγελιούνται οι αρμόδιοι της Ελληνικής Πολιτείας από τέτοιες ανοησίες και αντιμετωπίζουν με διαφορετικό τρόπο τους δολοφόνους που σκοτώνουν ανθρώπους στο όνομα του «καλού». Αυτοί που σκότωσαν τον δημοσιογράφο Σωκράτη Γκιόλια πρέπει να αντιμετωπιστούν και να τιμωρηθούν σύμφωνα με τους νόμους της Ελληνικής Δημοκρατίας όπως κάθε δολοφόνος.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.