Στους 80 οι νεκροί από τις φωτιές στην Αττική – Πέθανε 84χρονος εγκαυματίας



– Στους 80 είναι οι καταγεγραμμένοι νεκροί σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό της πυροσβεστικής
– Φόβοι ότι θα ξεπεράσουν τους 100
– Tραυματίες είναι 71 ενήλικες οι οποίοι εξακολουθούν να νοσηλεύονται
– 10 είναι οι διασωληνωμένοι και 11 παιδιά εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο Παίδων.
– Αλαλούμ με τους αγνοούμενους
– Ψινάκης: Μέχρι τις 4 το πρωί γνώριζα για 40

Πόνος, θάνατος και καταστροφή στην Ανατολική Αττική. Η λίστα των νεκρών μεγαλώνει ώρα με την ώρα ενώ εξακολουθεί να επικρατεί αλαλούμ με τους αγνοούμενους από την καταστροφική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου. Ο νέος απολογισμός της πυροσβεστικής κάνει λόγο για 79 νεκρούς. Όμως θεωρείται βέβαιο ότι ο αριθμός τους θα αυξηθεί, αφού οι αγνοούμενοι είναι δεκάδες.

Σήμερα το πρωί, ο Δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης, περιοχή η οποία επλήγη βάναυσα από τις πυρκαγιές είπε ότι μέχρι τις 4 τα ξημερώματα γνώριζε για 40 αγνοούμενους. Μάλιστα, είπε ότι τον ενημέρωσαν και για άλλους νεκρούς που βρέθηκαν κατά την διάρκεια της νύχτας. Την ίδια ώρα συγγενείς και φίλοι ψάχνουν τους δικούς τους και προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους μέσα στις στάχτες και τα αποκαΐδια.

Ακόμα και σήμερα φουσκωτά σκάφη του Λιμενικού ερευνούν τις ακτές αναζητώντας σορούς ανθρώπων που είχαν επιχειρήσει να διαφύγουν κολυμπώντας στη θάλασσα ενώ κλιμάκια της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών ελέγχουν τα σπίτια. Η Πυροσβεστική κάνει έκκληση στους συγγενείς να επικοινωνούν στο τηλεφωνικό αριθμό 199 για να δηλώσουν τους ανθρώπους που αναζητούν.

Από το newsit.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.