Ώρα αλληλεγγύης από την Κοζάνη προς τους πληγέντες των πυρκαγιών – Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης από φορείς και επιχειρήσεις #PrayForGreece



Δήμος Κοζάνης: Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για την άμεση στήριξη των πληγέντων από τις πυρκαγιές

Ο Δήμος Κοζάνης ενημερώνει τους πολίτες που επιθυμούν να προσφέρουν τη βοήθειά τους προς τους κάτοικους της Αττικής που επλήγησαν από τις φονικές πυρκαγιές πως μπορούν να προσέρχονται στο κτίριο των 40 μαρτύρων (ΚΗΦΗ) επί της οδού Πλακοπίτη (απέναντι από το εργατικό κέντρο) μέχρι και την Παρασκευή 27 Ιουλίου.

Για σήμερα Τρίτη 24/7 ο χώρος θα είναι ανοιχτός από τις 19:00 και αύριο Τετάρτη 25/7 καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Λόγω προγραμματισμένης διανομής προϊόντων ΤΕΒΑ στον ίδιο χώρο τις ημερομηνίες 26 και 27 Ιουλίου θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση για την αλλαγή τοποθεσίας.

Αλλαγή σημείου συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης

Από τις 16:00 σήμερα μέχρι και την Παρασκευή 27/7 η συλλογή των τροφίμων θα γίνεται στους χώρους της Κεντρικής Πλατείας δίπλα από το βρεφοδωμάτιο.

Τα είδη που συλλέγουμε είναι :

• Εμφιαλωμένο νερό
• Χυμούς
• Τρόφιμα μακράς διαρκείας εκτός ψυγείου
• Γάλα μακράς διαρκείας εκτός ψυγείου

Ήδη ο Δήμος Κοζάνης μέσω της Κοινωφελούς επιχείρησης προέβη σε επικοινωνία με τα κεντρικά γραφεία αλυσίδας Σουπερ Μαρκετ με έδρα την Αττική για την αποστολή άμεσης βοήθειας

Σε επικοινωνία που είχαμε με την περιφέρεια Αττικής οι ανάγκες ειναι μεγάλες οπότε θα προγραμματιστούν κι άλλες αποστολές.


Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού απευθύνει έκκληση προς τους φαρμακοποιούς αλλά και τους πολίτες του Δήμου να παράσχουν φαρμακευτική βοήθεια για τη στήριξη των θυμάτων που επλήγησαν από τις φωτιές στις περιοχές της Αθήνας. Τα φαρμακευτικά προϊόντα θα συγκεντρωθούν στο Κέντρο Κοινότητας και θα αποσταλούν ταχυδρομικώς στην Αθήνα. Ενδεικτική των αναγκών είναι η παρακάτω λίστα:

Είδη περιποίησης πληγών και Εγκαυμάτων:
– Βαζελινούχες γάζες fucidin
– Αποστειρωμένες γάζες μεσαίο μέγεθος
– Αποστειρωμένες γάζες μεγάλο μέγεθος
– Φιάλες ορού ringers
– Φιάλες ορού dextrose
– Παλμικά οξύμετρα
– Ηλεκτρονικά πιεσόμετρα
– Τζελ εγκαύματος τύπου flagyl/ flogocalm
– Pulvo spray
– Γάντια νιτριλίου (μιας χρήσεως)
– Αλουμινοκουβέρτες
– Μάσκες μιας χρήσης v2
– Αυτοκόλλητα ράμματα
– Ήπιο αντισηπτικό τύπου hibitane
– Μπαταρίες ΑΑ και ΑΑΑ
– Παυσίπονα
– Λαβίδες
– Ποδιές μίας χρήσεως

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή ερώτηση μπορείτε να απευθύνεστε στο Κέντρο Κοινότητας, που στεγάζεται στο ισόγειο του Δημαρχείου.
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 24643 – 50115
Ωράριο Λειτουργίας: 08:00 – 16:00
Διεύθυνση: Πλατεία Ελευθερίας 1 (εντός του Δημαρχείου), Σέρβια


Πρόσκοποι Δυτικής Μακεδονίας

Οι Έλληνες Πρόσκοποι πάντοτε πιστοί στην υπόσχεσή τους να “βοηθούν κάθε άνθρωπο, σε κάθε περίσταση”, από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν δίπλα στις δυνάμεις πυρόσβεσης προσφέροντάς τους νερά.

Οι Πρόσκοποι Δυτικής Μακεδονίας μέσω της κεντρικής διοίκησης του Ελληνικού Προσκοπισμού βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς και μετά από συνεννόηση μαζί τους, προχωράμε αύριο Τετάρτη 25 Ιουλίου, σε μία μαζική κινητοποίηση για την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία θα μεταφερθούν άμεσα στις πληγείσες περιοχές.

Τόπος συγκέντρωσης για όσους επιθυμούν να προσφέρουν σε είδη ανθρωπιστικής βοήθειας, είναι η έδρα των Προσκόπων Δυτικής Μακεδονίας, επί της Παπασιώπη 1 στο κέντρο της Κοζάνης (χάρτης: https://goo.gl/maps/Fne6pSqiWRn) και ώρες: 18:00-21:00.

Οι πληγέντες έχουν άμεση ανάγκη από:
Φάρμακα: (παιδικά σιρόπια, Betadine, Fucidin, γάζες)
Είδη καθαριότητας: μωρομάντηλα
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 694 8462817


Ομάδα Αλληλεγγύης Διαβήτη – Για την Κοζάνη Χριστίνα Καπλάνογλου

Από την Ομάδα Αλληλεγγύης Διαβήτη ζητάμε: όποιος έχει διαβητικό φίλο, συγγενή, γνωστό ή είναι ο ίδιος με διαβήτη Τ1 ή Τ2 και του περισσεύουν αναλώσιμα & φάρμακα ας μου στείλει ένα μήνυμα ή ας καλέσει στο 24610 36562 ζητώντας εμένα (Χριστίνα Καπλάνογλου), για να δούμε τι μπορούμε να μαζέψουμε και να τα στείλουμε στις πυρόπληκτες περιοχές που ΑΥΤΗ την στιγμή τα έχουν περισσότερο ανάγκη από εμάς.

Έπειτα από επικοινωνία με φαρμακοποιούς και κοινωνικούς λειτουργούς στις πυρόπληκτες περιοχές δημοσιεύουμε λίστα με τα όσα ζητούνται άμεσα για ανθρώπους με διαβήτη τύπου 1 – διαβήτη τύπου 2.

– ΜΕΤΡΗΤΕΣ ΖΑΚΧΑΡΟΥ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΣΚΑΡΦΙΣΤΗΡΕΣ
– BEDATIN, DEPON, ΑΣΠΙΡΙΝΗ, ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΜΕΝΕΣ ΓΑΖΕΣ,
– ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ, ΓΑΝΤΙΑ, ΑΛΟΙΦΕΣ ΓΙΑ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ
– SOLOSA TAB 2MG/TAB BT X 30
– SOLOSA TAB 4MG/TAB BT X 30
– GLUCOPHAGE TAB 850 MG/TAB BT x 30
– GLUCOPHAGE TAB 1000 MG/TAB BT x 30
– EUCREAS TAB (50+850) MG TAB BT x 60
– EUCREAS TAB (50+1000) MG TAB BT x 60
– ZIPION TAB 15 MG/TAB BT x 28
– ZIPION TAB 30 MG/TAB BT x 28
– JANUMET TAB (50+850) MG /TAB BT x 56
– JANUMET TAB (50+1000) MG /TAB BT x 56
– DIAMICRON TAB 30MG/TAB BT x 28
– DIAMICRON TAB 60MG/TAB BT x 28

ΡΟΥΧΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΜΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

ΑΠΟ ΙΝΣΟΥΛΙΝΕΣ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΖΗΤΗΘΕΙ ΟΠΟΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ. 

ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΝΕΟΤΕΡΟ ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ.

ΥΓ ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ ΣΑΣ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ

Παρακαλώ όσους φαρμακοποιούς από τον Δήμο μας έχουν αποθέματα και θέλουν να βοηθήσουν να επικοινωνήσουν μαζί μου. Κάθε βοήθεια είναι πολύτιμη αυτή τη στιγμή.


Coffee Lovers Κοζάνης

Για μια ακόμη φορά καλούμαστε να δείξουμε την ανθρωπιά μας και να σταθούμε δίπλα στους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική…

Οποίος επιθυμεί να προσφέρει στην προσπάθεια αυτη θα γίνετε συγκέντρωση των προϊόντων στο Coffee Lovers Κοζάνης, Πλατεία Ελευθερίας 7.

Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για: Γάζες, Betadine, Fucidin, Παιδικές πάνες, Μωρομάντηλα, Τρόφιμα μακράς συντηρήσεως (φρυγανιές, μπισκότα κ.α).


Από Πρώτο Χέρι Κοζάνης

Βιώνουμε μία από τις χειρότερες τραγωδίες στη σύγχρονη ιστορία της χώρας και για ακόμη μια ακόμη φορά καλούμαστε να δείξουμε την ανθρωπιά μας και να σταθούμε δίπλα στους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική.

Χρειάζονται άμεσα φάρμακα, Γάζες, Betadine, Fucidin, Παιδικές πάνες, Μωρομάντηλα, Τρόφιμα μακράς συντηρήσεως (φρυγανιές, μπισκότα κ.α)

Οποίος επιθυμεί να προσφέρει στην προσπάθεια αυτή, μπορεί να αφήσει προϊόντα στα σημεία πώλησής μας επί της οδού Παύλου Μελά 19 και Δαβάκη 3.


ΝΟΔΕ Κοζάνης

Στη συνέχεια της εντολής του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, οι οργανώσεις του κόμματος και στην Π.Ε. Κοζάνης, αποφάσισαν και αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης (ρούχα – κλινοσκεπάσματα – τρόφιμα – φάρμακα), για τις οικογένειες που έχασαν τα σπίτια τους από τις πυρκαγιές στην Αττική.

Στις στιγμές της ανθρώπινης δυστυχίας, δεν χωρούν κουβέντες απολογισμών, τακτικισμών και μικροπολιτικής. Είναι ώρα δράσης και προσφοράς. Γι’ αυτό και υπό την αιγίδα της ΝΟ.Δ.Ε. Κοζάνης, οι Δημοτικές Τοπικές Οργανώσεις (ΔΗΜ.Τ.Ο.) Κοζάνης, Εορδαίας, Βοΐου και Σερβίων – Βελβεντού, μαζί με τους νέους της Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Κοζάνης, σας καλούμε τον καθένα και την καθεμιά ξεχωριστά, να βάλουμε όλοι μαζί ένα «λιθαράκι», σε αυτή την εκστρατεία ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και βοήθειας.

Αναμένουμε τη θετική σας ανταπόκριση, για να συγκεντρωθούν και να αποσταλούν:
Εμφιαλωμένα νερά.
Ρύζι και μακαρόνια.
Τρόφιμα στερεά και υγρά μακράς διάρκειας (που δεν χρειάζονται μαγείρεμα).
Ρούχα, υποδήματα, κλινοσκεπάσματα.
Φάρμακα (αναλγητικά και παρα-φαρμακευτικά προϊόντα).
Είδη ατομικής υγιεινής και καθαριότητας.

Η συλλογή τους θα γίνει τις ημέρες ΤΕΤΑΡΤΗ (25/7) και ΠΕΜΠΤΗ (26/7) στο χρονικό διάστημα 5μ.μ. – 9μ.μ. και ως σημεία συλλογής, ορίζονται ως εξής:
Γραφεία ΝΟ.Δ.Ε., ΔΗΜ.Τ.Ο. & ΟΝΝΕΔ Κοζάνης (Κοζάνη) / Τηλ. 6974-397638, 6973-692088, 6936-729945.
Γραφεία ΔΗΜΤΟ Εορδαίας (Πτολεμαΐδα) / Τηλ. 6977-231439.
Γραφεία ΔΗΜΤΟ Βοΐου (Νεάπολη) / Τηλ. 6944-896720.
Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Σερβίων – Βελβεντού (Σέρβια) / Τηλ. 6989-426620.

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Κοζάνης
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΟ.Δ.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ
Η Πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Εορδαίας
ΜΗΝΟΔΩΡΑ ΚΑΛΕΣΗ
Ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Βοΐου
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΑΛΗΣ
Ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Σερβίων – Βελβεντού
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΖΙΟΥΤΖΙΟΣ
Ο Πρόεδρος της Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Κοζάνης
ΝΙΚΟΣ ΠΟΥΛΑΡΑΚΗΣ


Βοήθεια στους πυρόπληκτους της Αττικής από το Βελβεντό:


Πρωτοβουλία της Π.Ε. Γρεβενών για συγκέντρωση βοήθειας για τους πυρόπληκτους της Αττικής

Η Π.Ε. Γρεβενών σε συνεργασία με τους Δήμους Γρεβενών, Δεσκάτης και την Ι.Μ. Γρεβενών ανακοινώνει ότι όσοι πολίτες, φορείς, σύλλογοι κ.α. επιθυμούν να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης στους πληγέντες κατοίκους της Αττικής από τις φονικές πυρκαγιές μπορούν να προσφέρουν είδη όπως:

τρόφιμα που διατηρούνται εκτός ψυγείου και κατά προτίμηση άμεσης κατανάλωσης- κονσέρβες, συσκευασμένα κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές-, εμφιαλωμένα νερά, χυμούς, γάλατα μακράς διαρκείας τα οποία διατηρούνται εκτός ψυγείου- εβαπορέ-, φάρμακα, γάζες, betadine, αλοιφές όπως fucidin, fucicort, και αναλγητικά κ.α., πάνες, σερβιέτες και μωρομάντηλα, υποδήματα, κλινοσκεπάσματα και είδη ατομικής υγιεινής και καθαριότητας.

Οι προσφέροντες θα παραδίδουν τα παραπάνω είδη στη Μαθητική Εστία στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Γρεβενών δίπλα στο Διοικητήριο Γρεβενών (Διεύθυνση τέρμα Κ. Ταλιαδούρη) και κατά τις ώρες: 07:00 – 15:00.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ώστε να μεγιστοποιήσουμε το όφελος της παρεχόμενης βοήθειας μπορείτε να επικοινωνείτε με το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών τηλ:2462353333-370 καθώς επίσης και με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Γρεβενών τηλ:2462353252

Ο Αντιπεριφερειάρχης
Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών

Ευάγγελος Σημανδράκος


ΣΕΕΕΝ και ΣΕΥΠΕ για συγκέντρωση ειδών 1ης ανάγκης και έκκληση για αίμα

Ο θλιβερός απολογισμός της καταστροφικής πυρκαγιάς που άφησε πίσω του βαριές συνέπειες επιβάλλει την με κάθε τρόπο άμεση στήριξη των πληγέντων ιδιαίτερα των τραυματιών που χρειάζονται αίμα.

Το ΣΕΕΕΝ και το ΣΕΥΠΕ καλούν τα μέλη τους, τους εργαζόμενους, τους άνεργους της περιοχής, να προσέρχονται στις πλησιέστερες νοσοκομειακές υπηρεσίες αιμοδοσίας για να δώσουν αίμα.

Επίσης θα συγκεντρωθούν είδη πρώτης ανάγκης και βοήθειας για τους πληγέντες Δυτικής και Ανατολικής Αττικής:

Εμφιαλωμένο νερό
Τρόφιμα (κονσέρβες, φρυγανιές, μπισκότα, γάλα, μακαρόνια κλπ)
Φάρμακα (γάζες, “Μπεταντίν”, παυσίπονα κλπ)
Παιδικά είδη (τροφές, πάνες, μωρομάντηλα κλπ)


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν.ΚΟΖΑΝΗΣ
ΣΕΕΕΝ (ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ)
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΡΙΩΝ ΓΟΥΝΑΣ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ
ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΕΗ)
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Τα παραπάνω σωματεία εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, οι οποίοι αυξάνονται συνεχώς, τη συμπαράστασή μας στους τραυματίες και τους πυροπαθείς.

Παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών αλλά και εθελοντών που ρίχτηκαν στη μάχη της φωτιάς και των απεγκλωβισμών, έρχεται στην επιφάνεια η ανυπαρξία κεντρικού σχεδιασμού, συντονισμού, η σταθερή έλλειψη μέτρων αντιπυρικής προστασίας και δασοπυρόσβεσης. Είναι παράγοντες που έχουν επισημανθεί από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα με ιδιαίτερα έντονο τρόπο και κατ’ επανάληψη το προηγούμενο διάστημα, ως προτεραιότητα για τη ζωή του εργαζόμενου λαού και δυστυχώς σήμερα η απουσία τους συμβάλλει καθοριστικά ώστε να μετράμε ανθρώπινες ζωές, σε μια ασύλληπτη τραγωδία. Ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται. Οι αγνοούμενοι δεν μπορούν να υπολογιστούν. Οι καταστροφές ανυπολόγιστες. Οι άστεγοι αμέτρητοι. Οι υποδομές κατεστραμμένες.

Τούτες τις ώρες, αυτό που πρέπει να γίνει είναι να υπάρξει άμεση βοήθεια σε όλους όσοι έχουν πληγεί, στους τραυματίες, πάνω απ’ όλα σε όσους έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους, σε όσους έχουν μείνει άστεγοι με κατεστραμμένες τις περιουσίες τους. Και η παρέμβαση πρέπει να είναι άμεση και αποτελεσματική.
Ο θλιβερός απολογισμός της καταστροφικής πυρκαγιάς άφησε πίσω του βαριές συνέπειες, αυτό επιβάλλει την με κάθε τρόπο άμεση στήριξη των πληγέντων ιδιαίτερα των τραυματιών που νοσηλεύονται και χρειάζονται αίμα.
Καλούμε τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, να προσέρχονται στα νοσοκομεία για να δώσουν αίμα.
Καλούμε τα σωματεία και τους εργαζόμενους της περιοχής να συγκεντρώσουν είδη πρώτης ανάγκης και βοήθειας για τους πληγέντες της Δυτικής και Ανατολικής Αττικής:

Εμφιαλωμένο νερό
Τρόφιμα (κονσέρβες, φρυγανιές, μπισκότα, γάλα, μακαρόνια κλπ)
Φάρμακα (γάζες, «Μπεταντίν», παυσίπονα κλπ.)
Παιδικά είδη (τροφές, πάνες, μωρομάντηλα κλπ)

Τα είδη θα συγκεντρώνονται στα γραφεία του Συνδικάτου Οικοδόμων Κοζάνης – ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ καθημερινά από 10:00πμ έως 1:00μμ

 

#PrayForGreece

2 σχόλια στο άρθρο “Ώρα αλληλεγγύης από την Κοζάνη προς τους πληγέντες των πυρκαγιών – Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης από φορείς και επιχειρήσεις #PrayForGreece

  1. ΜΠΡΑΒΟ στα ΔΣ των Συλλόγων για την Ανταπόκριση, αλλά ελπίζω να Ενημέρωσαν και να Κινητοποίησαν ΟΛΑ τα Μέλη τους προς Βοήθεια και Συλλογή αγαθών… γιατί φοβάμαι ότι ακόμα και τα Μέλη ΔΕΝ ενημερώνονται πλήρως!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.