Δ. Κουκάλης: «Τι έχετε καταφέρει κύριε Κοσματόπουλε;»Ανοιχτή επιστολή του πρώην Αντιδημάρχου Σερβίων-Βελβεντού Δημητρίου Κουκάλη που διαβάσθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων-Βελβεντού της 12/07/2018.

Κύριε Πρόεδρε, Δημοτικοί Σύμβουλοι

Κυρίες και κύριοι

Έχουν περάσει ακριβώς δύο χρόνια, από τα δυσάρεστα γεγονότα, που διαδραματίστηκαν στο Δήμο μας όταν ήμουν Αντιδήμαρχος οικονομικών, και στην τοποθέτησή μου τότε στο Δημοτικό Συμβούλιο είχα μιλήσει και ενημερώσει για την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία βρισκόταν και βρίσκεται (ακόμη) ο Δήμος μας.

Τα έσοδα άγγιζαν τότε το -95%. Έκρουσα τον κώδωνα του κινδύνου, ενημέρωσα για την τραγική κατάσταση των οικονομικών (μπορείτε να ανατρέξετε στην ομιλία μου τότε) και παρά την απαράδεκτη συμπεριφορά του Δημάρχου, τιμώντας την ψήφο των δημοτών, που με εξέλεξαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, ζήτησα να βάλω πλάτη και να στηρίξω την Δημοτική αρχή. Όμως, όχι μόνο δεν εισακούστηκα, αλλά αντίθετα, ο Δήμαρχος συνέχισε να με διασύρει τόσο προσωπικά, οικογενειακά όσο και για το χρονικό διάστημα της θητείας μου ως Αντιδήμαρχος οικονομικών.

Αναγκαστήκαμε τότε κάποιοι αιρετοί, μη ανεχόμενοι την απαράδεκτη συμπεριφορά του Δημάρχου και κάποιων συνεργατών του προς τα πρόσωπά μας -τους οποίους είχε και έχει πάνω από τους συμβούλους του συνδυασμού του-, να ανεξαρτητοποιηθούμε. Ο Δήμαρχος έλεγε τότε ότι δεν ήμασταν απαραίτητοι, ότι «τώρα που φύγαμε από τον συνδυασμό δεν θα έχει κανένα εμπόδιο στο έργο του και ο Δήμος από δω και πέρα θα δουλέψει σωστά, ρολόι και επιτέλους θα απογειωθεί».

κε Δήμαρχε

Δύο χρόνια ακριβώς κύριε Δήμαρχε χωρίς τους συνεργάτες δίπλα σας τι έχετε καταφέρει; Θα σας πω εγώ:
1) Τα έσοδα, ακόμη και σήμερα, δεν έχουν αυξηθεί καθόλου παρόλο που έφυγα και εγώ από αντιδήμαρχος, η αύξηση των εσόδων είναι μηδενική και μην μου πείτε ότι δεν είναι έτσι όταν συνεχώς με αποφάσεις σας και έγγραφά μετακινείτε υπαλλήλους από εδώ και από εκεί να τρέξουν τα έσοδα;

2) Η οφειλή στη ΔΕΗ στα ύψη, έφτασε μέχρι και να σας κόψουν το ρεύμα και έτσι να αναγκαστείτε να ενδιαφερθείτε και να κάνετε κάποια ρύθμιση.

3) Η οφειλή στη ΔΙΑΔΥΜΑ στα ύψη, η οποία, βλέποντας την αδιαφορία σας, αναγκάστηκε να προβεί σε μέτρα είσπραξης και να σας παρακρατείται από τον ΚΑΠ το ποσό των 40.000 ευρώ μηνιαίως, με ότι αυτό συνεπάγετε για προμηθευτές, υπαλλήλους, λειτουργικές ανάγκες του Δήμου και γενικά στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου.

4) Κατάγομαι από το Βελβεντό, και εκλέχθηκα δημοτικός σύμβουλος πιστεύοντας ότι θα βοηθήσω τον τόπο μου. Δυστυχώς, τέσσερα χρόνια θητείας σας και η Δ.Ε. Βελβεντού είναι παντελώς ξεχασμένη και παρατημένη με ευθύνη σας: από σκουπίδια, από δρόμους γεμάτους λακκούβες, από προβλήματα στο πόσιμο νερό, από αδέσποτα, από τον κλειστό βιολογικό, από χόρτα και βρωμιά παντού. Τι λέτε για όλα αυτά εσείς και οι συνεργάτες σας που θα απογειώνατε τον Δήμο; Μάλλον για ανώμαλη προσγείωση πρόκειται και όχι για απογείωση.

5) Στο Βελβεντό καλλιεργούνται 12.000 στρέμματα και ενώ έπρεπε να σκύψετε με σεβασμό και ενδιαφέρον σ΄ όλους αυτούς τους ανθρώπους που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα, εσείς αδιαφορείτε για τα έγγραφα που σας στέλνει εδώ και μήνες ο αγροτικός σύλλογος Βελβεντού με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά αυτοί οι άνθρωποι, όπως: η αγροτική οδοποιία, η οποία έχει παρατηθεί εντελώς, τα χόρτα και τα κλαδιά, που λόγω της αδιαφορίας σας, έχουν σκεπάσει όλους τους δρόμους με αποτέλεσμα λόγω της μη ορατότητας να εγκυμονούν συνεχώς κίνδυνοι στην καθημερινή μετακίνησή τους.

Ο Αγροτικός σύλλογος σας εξέφρασε επανειλημμένα την αγωνία του για πλήθος προβλημάτων που αντιμετωπίζει και εσείς αντί να ενδιαφερθείτε βγάζετε ανακοινώσεις ότι όλα τα έργα έχουν υλοποιηθεί…

Πως υλοποιούνται θα ήθελα να ‘ξερα με την απουσία και την ανυπαρξίας σας;

Μόνο λόγια, θεωρίες και όχι πράξεις, φτάνοντας στο σημείο ο αγροτικός σύλλογος και οι συνεταιρισμοί του Βελβεντού να αναλαμβάνουν οργανωτικά και οικονομικά να υλοποιούν ένα έργο το οποίομ είναι καθαρά και μόνο δική σας αρμοδιότητα.

Σταματήστε να κοροϊδεύετε άλλο τους δημότες. Αντί να τους ζητήσετε συγγνώμη, που δεν μπορείτε σαν δημοτική αρχή να τους παρέχετε τα αυτονόητα, εσείς τους χλευάζετε.

Το ψέμα και η κοροϊδία πρέπει επιτέλους να σταματήσουν.

Δεν κάνατε και δεν καταφέρατε τίποτα Δήμαρχε εσείς και οι συνεργάτες που επιλέξατε να έχετε δίπλα σας, μόνο μεγάλες κουβέντες και μεγαλεπίβολα σχέδια, που λέγατε προεκλογικά και συνεχίζετε να λέτε σε μονολόγους επιπέδου καφενείου για χιλιάδες επενδυτές και θέσεις εργασίας, για αξιοποίηση της λίμνης, για ιχθυοκαλλιέργεια, για ηλιακά καράβια για…….για…..

Τα ακούσαμε, τα εμπεδώσαμε Δήμαρχε, αν δεν έχετε κάτι άλλο ουσιαστικό να πείτε, απλά σιγήστε, ο Δήμος μας έγινε περίγελος από τις ασυναρτησίες σας.

Αν και δεν σας έχει μείνει πια πολύς καιρός ακόμη σε αυτόν τον θεσμικό ρόλο, στον οποίο αποτύχατε παταγωδώς – και δεν είναι μόνο δική μου διαπίστωση αυτή, μήπως επιβάλεται Δήμαρχε να αλλάξετε ρότα, μπας και περισωθεί τίποτα;

Υ.Γ. Και όσο για τον συντάκτη των ανακοινώσεων που βγάζει ο Δήμος «περί απουσίας μου» από την πραγματικότητα του Βελβεντού, θα πρέπει να γνωρίζει ότι ζω στο Βελβεντό και βιώνω καθημερινά τη δική σας ανυπαρξία.

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΦΑΝΕΡΗ: Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΩΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.