Συναντήσεις των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων με τον Πρόεδρο της Βουλής ενόψει της Αναθεώρησης του Συντάγματος



Με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαο Βούτση συναντήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 6-7-2018, ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας κ. Βασίλειος Μιχελάκης.

Ο κ. Μιχελάκης και οι έξι Συντονιστές των υπόλοιπων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας, είχαν την ευκαιρία κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους με τον κ. Βούτση η οποία έγινε στο γραφείο του Πρόεδρου, να συζητήσουν θέματα διοίκησης, οργάνωσης και λειτουργίας του κράτους, καθώς και για το ρόλο των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων στη σύγχρονη Δημόσια Διοίκηση, ενόψει και της Αναθεώρησης του Συντάγματος.

Οι Συντονιστές εξέφρασαν τις απόψεις τους αναφορικά με το θεσμό που υπηρετούν, για το «Πρόγραμμα Κλεισθένης» που συζητείται στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή, ενώ υπογράμμισαν την ανάγκη εκσυγχρονισμού και ανασχεδιασμού των διαδικασιών δημόσιας διοίκησης που θα διασφαλίζουν την καλύτερη λειτουργία του κράτους και θα εξυπηρετούν τα συμφέροντα του πολίτη και του δημοσίου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης κ. κ. Αντώνης Συρίγος και Κωνσταντίνος Μορφίδης καθώς και το μέλος της ίδιας Επιτροπής και της Επιτροπής Θεσμών & Διαφάνειας κ. Ιωάννης Γκιόλας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.