Το ψήφισμα του Συλλόγου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Κοζάνης για τη συμφωνία των Πρεσπών

Η «συμφωνία των Πρεσπών» (17.6.2018) αποτελεί διπλωματικό και Εθνικό ολίσθημα καθόσον βλάπτει σοβαρότατα το συμφέρον και το μέλλον της χώρας και κατ΄ επέκταση των Ελλήνων πολιτών.

Ποτέ στο παρελθόν δεν είχε αναγνωρισθεί, από καμιά Ελληνική κυβέρνηση, «Μακεδονική» εθνότητα ή «Μακεδονική» γλώσσα, που είναι η κορωνίδα των αλυτρωτικών βλέψεων της γείτονας χώρας, με ότι τούτο συνεπάγεται για το εγγύς η μακρότερο μέλλον σε βάρος της Εθνικής κυριαρχίας μας.

Η συμφωνία των Πρεσπών σφετερίζεται την ιστορική πραγματικότητα, εκχωρεί την εθνότητα, τη γλώσσα και το όνομα της Μακεδονίας μας στους γείτονες, διχάζοντας τους Έλληνες στη κρισιμότερη ίσως περίοδο, λόγω των δυσμενών καταστάσεων τόσο στα Εθνικά θέματα και της κλιμακούμενης προκλητικότητας της Τουρκίας, όσο και της ισχύουσας και επιδεινούμενης οικονομικής κατάστασης της χώρας.

Αναγνωρίζουμε φυσικά το δικαίωμα του κράτους των Σκοπίων να εισέλθει στους διεθνείς οργανισμούς της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ. Αυτό όμως που δεν είναι αποδεκτό είναι τούτο να γίνει με τη κλοπή – σφετερισμό της ιστορικής πραγματικότητας, της ταυτότητας, της γλώσσας και του ονόματος της Μακεδονίας, καθιστώντας την σύνθετη αυτή ονομασία έναν ακραίο και ανήθικο συμβιβασμό, με τον οποίο η χρήση του όρου ‘’Μακεδονία’’ από την πλευρά των Σκοπίων, αποκτά σε ότι μας αφορά, ΕΘΝΟΤΙΚΗ και όχι Γεωγραφική έννοια.

Εμείς οι Έλληνες απόστρατοι των Σωμάτων Ασφαλείας που υπηρετήσαμε επί δεκαετίες, πιστά και αγόγγυστα και κάτω από αντίξοες συνθήκες τη πατρίδα, που ορκισθήκαμε ενώπιον θεού και ανθρώπων να υπερασπιζόμαστε μέχρι τη τελευταία ρανίδα του αίματός μας τας σημαίας, εγγυητές της ανεξαρτησίας, της εδαφικής ακεραιότητας και της πολιτισμικής κληρονομιάς της.

Δηλώνουμε την αντίθεσή μας με τη «ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ» και :

Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση αλλά και όλα τα πολιτικά κόμματα να μην επικυρώσουν ποτέ αυτή την εθνικά επιζήμια «συμφωνία» και να αποτρέψουν τη δημιουργία τετελεσμένων.

Αναλαμβάνουμε κάθε πρωτοβουλία και θα συνεργαστούμε και με άλλους φορείς, τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στο εξωτερικό για την ενημέρωση της κοινής γνώμης, των ηγετών ξένων κρατών και των επικεφαλής όλων των διεθνών οργανισμών για το ζήτημα των Σκοπίων.

Απαιτούμε από τη κυβέρνηση επιτέλους και την Βουλή των Ελλήνων, να αφουγκρασθούν το λαϊκό αίσθημα και με αίσθημα ευθύνης και γενναιότητας να «πάρουν» πίσω τη συμφωνία των «Πρεσπών», ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος Εθνικού διχασμού, να επέλθει ηρεμία στην Ελληνική κοινωνία και όλοι μαζί οι Έλληνες να επικεντρωθούμε στα μείζονα θέματα που ζητούν επιτακτικά λύση με Εθνική συνοχή και ομοψυχία.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος
Υπαστυνόμος Β΄ ε.α.

Ο Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ο Σ
ΜΠΟΥΓΑΤΣΙΑΣ Κωνσταντίνος
Ανθυπαστυνόμος ε.α.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.