Το πρόγραμμα της τελευταίας ημέρας του 7ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ ΚοζάνηςΟλοκληρώνεται σήμερα, σήμερα το 7ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κοζάνης με τη θεματική: «Προς την εκπαίδευση της ελευθερίας».

Το πρόγραμμα της ημέρας ξεκινάει στις 17:00 όπου μέχρι τις 19:00 στο πλαίσιο του Παιδικού Φεστιβάλ θα έχουμε τη χαρά να δούμε τις χορευτικές ικανότητες στη Hip-Hop και στο μοντέρνο χορό των παιδιών της Έκφρασης-Χοροχώρος, ενώ στη συνέχεια θα γνωρίσουμε από κοντά το Κινητό Σχολείο και θα παίξουμε παιχνίδια στο δρόμο.

Οι δράσεις για τα παιδιά ολοκληρώνονται με κάτι πραγματικά εντυπωσιακό όπως είναι το κοινωνικό τσίρκο που θα μας παρουσιάσει το Μονόκυκλο (να σημειώσουμε πως η δράση αυτή δεν είναι μόνο για παιδιά, αλλά για εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς επιστήμονες, εμψυχωτές, γονείς κ.α.).

Την ίδια ώρα (17:00-19:00) οι έφηβοι θα έχουν την ευκαιρία με την υποστήριξη του Γιώργου Μόσχου, νομικού, εμψυχωτή, πρώην Συνηγόρου του Παιδιού, να «δικάσουν» το εκπαιδευτικό μας σύστημα με γνώμονα τις ανάγκες και τα δικαιώματα τους.

Στις προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ (19:00-20:00) και σε συνεργασία με την ΕΛΜΕ Κοζάνης, θα προβληθεί το El Sistema-Σώζοντας ζωές, το οποίο θα προλογίσει εξ αποστάσεως ο σκηνοθέτης Γιώργος Αυγερόπουλος.

Στις ανοιχτές συζητήσεις της 3ης ημέρας (20:00-21:00) θα έχουμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τους ανθρώπους που έχουν εμπνευστεί και λειτουργούν τον Κήπο των Παιδιών, στην Έδεσσα, αλλά και με τους εμψυχωτές του Κινητού Σχολείου και του Μονόκυκλου (κοινωνικό τσίρκο), οι οποίοι θα μας αναλύσουν την εκπαιδευτική χρησιμότητα-αναγκαιότητα των παρεμβάσεων τους. Την κουβέντα θα συντονίσει ο Γιώργος Μόσχος, ο οποίος θα μας μεταφέρει τις πολύτιμες εμπειρίες του στην πολυετή του δουλειά με νέους.

Στο τέλος της ημέρας, στο stage ανεβαίνουν, από τη Θεσσαλονίκη, για να κλείσουν δυνατά σε ροκ ρυθμούς, το Φεστιβάλ οι Ψύλλοι στ’ Άχυρα και οι OverPower Band.
Ακολουθεί χαλαρό παρτάκι με τον Asteris Kontos (dj set).

Η είσοδος στις δράσεις του Φεστιβάλ είναι ελεύθερη.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.