Ερώτηση του Ν. Καρατουλιώτη προς τον Υπουργό Εξωτερικών Ν. Κοτζιά για την απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικώνΣτις 5/12/1961, Τούρκος δεκανέας με στολή και οπλισμένος με υποπολυβόλο Στεν, μαζί με δύο φίλους του και αφού επιβιβάστηκαν σε πλοιάριο, πραγματοποίησαν κανονική απόβαση στο Καστελόριζο. Το εγχείρημα τους εστέφθη υπό πλήρους αποτυχίας με αποτέλεσμα να συλληφθούν πάραυτα.

Μετά την σύλληψη τους το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας ενήργησε τα δέοντα, διότι η φυλάκιση του δεκανέα, έθιγε το γόητρο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Τελικά όλοι οι συλληφθέντες απελευθερώθηκαν μετά την σύντομη παραμονή τους στις ελληνικές φυλακές, το δε πλοιάριο καθώς το υποπολυβόλο επεστράφησαν στους κατόχους τους.

Η όλη αλληλογραφία του περιστατικού, πρέπει να υπάρχει στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας.

Ερωτώ τον ΥΠΕΞ κ. Κοτζιά, γνωρίζει το παραπάνω συμβάν; Και εάν ναι, γιατί δεν το χρησιμοποιεί για την απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών;

Εάν πάλι δεν το γνωρίζει και ο φάκελος είναι καταχωνιασμένος σε κάποιο συρτάρι, όπως είθισται να λειτουργεί το ελληνικό δημόσιο, τότε οι ευθύνες είναι τεράστιες τόσο για τον ίδιο, αλλά και για το προσωπικό του ΥΠ.ΕΞ.

Νίκος Καρατουλιώτης Υποστράτηγος Ε.Α

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Ερώτηση του Ν. Καρατουλιώτη προς τον Υπουργό Εξωτερικών Ν. Κοτζιά για την απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.