Η συμφωνία με τα Σκόπια είναι ιστορικά λάθος, είναι άδικη, παράνομη και θα έχει αποτέλεσμα με τα χρόνια να χάσει η Ελλάδα την Μακεδονία – Του Χ. Παπαδόπουλου

Του Παπαδόπουλου Χαράλαμπου, καθηγητή Χημικού στο 1ο ΓΕΛ Γιαννιτσών:

Μια κυβέρνηση για να επιβάλλει στον λαό αυτό που θέλει να κάνει έχει 2 τρόπους. Ή τον αναγκάζει να το δεχθεί με την βία ή τον ξεγελάει ότι αυτό που κάνει είναι καλό και ωφέλιμο γι’ αυτόν. Στον πρώτο τρόπο μιλάμε για Χούντα. Στον δεύτερο τρόπο μιλάμε για δημοκρατική κυβέρνηση που εκλέχθηκε από τον λαό και με ψέματα, με ελιγμούς, με δημοκρατολογίες, ξεφτιλίζοντας όσους διαφωνούν αποκαλώντας τους φασίστες, τυχοδιώκτες, εθνικιστές, εθνίκια, ξεγελάει τον λαό και δέχεται αυτό που κάνει. Η ελληνική κυβέρνηση με τους χειρισμούς που έκανε για να πετύχει την συμφωνία με τα Σκόπια εφάρμοσε τον δεύτερο τρόπο. Βέβαια ο τρόπος αυτός είναι δυσκολότερος από τον πρώτο και πρέπει να εκπαιδευτείς στο πως ξεγελάς τους λαούς. Νομίζω όμως ότι αυτοί που μας κυβερνούν εκπαιδεύτηκαν στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ και της ΕΕ. Και πρέπει να ήταν και καλοί μαθητές γιατί εφάρμοσαν τα μαθήματα με εξαιρετικό τρόπο.

Είναι ιστορικά λάθος, άδικο και παράνομο οι Σκοπιανοί να πάρουν το όνομα Μακεδονία ενώ δεν έχουν καταγωγή από τους Μακεδόνες του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Φιλίππου. Απλώς στα νότια της χώρας τους έφτανε η αρχαία Μακεδονία. Οι χώρες όμως παίρνουν το όνομά τους από τους κατοίκους που έχουν τώρα και όχι από το όνομα που είχε η περιοχή άλλοτε. Γιατί τότε και η Βουλγαρία θα έπρεπε να ονομαστεί Μακεδονία γιατί και στα νότια της Βουλγαρίας έφτανε η αρχαία Μακεδονία.

Είναι ιστορικά λάθος, άδικο και παράνομο με τη συμφωνία να επικυρώνουμε ότι οι Σκοπιανοί είναι απόγονοι των Μακεδόνων του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Φιλίππου. Όταν ο Μέγας Αλέξανδρος νίκησε στον Γρανικό ποταμό έστειλε 300 χρυσελεφάντινες ασπίδες των Περσών στο πανελλήνιο ιερό, τον Παρθενώνα. Υπήρχαν και στην Μακεδονία ιερά π.χ. το Δίον που θα μπορούσε να τις αφιερώσει. Θα προτιμούσε το Δίον αν δεν είχε ελληνική συνείδηση; Ο Φίλιππος όπως και άλλοι Μακεδόνες συμμετείχε στους αγώνες στην Ολυμπία στους οποίους είχαν δικαίωμα να συμμετέχουν μόνο Έλληνες. Αφού το ξέρει και η κουτσή Μαρία ότι οι Σκοπιανοί όπως και οι άλλοι σλαβικοί λαοί ήρθαν στα μέρη της Μακεδονίας 1000 χρόνια μετά τον Μέγα Αλέξανδρο και σεις υπογράψατε ότι είναι απόγονοί του ;

Είναι ιστορικά λάθος, άδικο και παράνομο με τη συμφωνία να επικυρώνουμε ότι το σλάβικο ιδίωμα των Σκοπιανών είναι η «μακεδονική» γλώσσα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Φιλίππου. Καλά οι Σκοπιανοί είναι ανιστόρητοι εσείς κύριοι της ελληνικής κυβέρνησης δεν έχετε δει ότι σε όλα τα μακεδονικά μνημεία Βεργίνα, Δίον, Πέλλα, τα πάντα στην Μακεδονία είναι γραμμένα στα ελληνικά ; Και υπογράψατε το ψέμα ότι υπήρχε «μακεδονική» γλώσσα ; Ελληνικά μιλούσαν οι Μακεδόνες του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Φιλίππου, καταλάβετέ το επιτέλους. Αυτό λέει η ιστορία. Να σας πω και ένα αστείο. Σε συναντήσεις διπλωματών των Σκοπίων και της Βουλγαρίας οι Σκοπιανοί χρησιμοποιούσαν και διερμηνέα για να καταλαβαίνουν δήθεν τους Βούλγαρους. Και τους είπαν οι Βούλγαροι «αν δεν διώξετε τον διερμηνέα γιατί καταλαβαίνουμε πολύ καλά τι λέτε θα φύγουμε». Βλέπετε λοιπόν το σλάβικο ιδίωμα των Σκοπιανών που το επικυρώσατε σαν «μακεδονική» γλώσσα μοιάζει πάρα πολύ με τα βουλγάρικα. Κάντε λοιπόν πρόταση στη βουλγαρική κυβέρνηση να ονομαστεί κι αυτών «μακεδονική» η γλώσσα τους.

Είναι ιστορικά λάθος, άδικο και παράνομο με τη συμφωνία να επικυρώνουμε ότι ο πολιτισμός που διέδωσε ο Μέγας Αλέξανδρος σε όλο τον κόσμο δεν ήταν ελληνικός. Μα δεν καταλάβατε ότι ο πολιτισμός που διέδωσε ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν ο πολιτισμός της αρχαίας Αθήνας και των άλλων πόλεων ; Παντού όπου έφτανε γυμναστήρια και θέατρα δεν οικοδομούσε ο Μέγας Αλέξανδρος ; Τα γυμναστήρια και θέατρα όμως ήταν κομμάτι του πολιτισμού της αρχαίας Αθήνας και των άλλων πόλεων. Καταλάβατε λοιπόν τι υπογράψατε ; Ότι ο πολιτισμός της αρχαίας Αθήνας ήταν των Σκοπιανών. Ότι ο Ικτίνος και ο Καλλικράτης που έκτισαν τον Παρθενώνα ήταν Σκοπιανοί. Μου φαίνεται ότι ο αμερικανός πρόξενος στην Σμύρνη το 1922 Τζώρτζ Χόρτον στο εμπιστευτικό σημείωμά του προς την κυβέρνηση των ΗΠΑ είχε δίκιο :«οι έλληνες πολιτικοί είναι τρελοί, δεν φαντάζεστε πόσο είναι τρελοί».

Το ξέραμε όλοι οι Έλληνες κύριοι της κυβέρνησης ότι σας πίεζαν αφόρητα το ΝΑΤΟ και η ΕΕ. Βλέπετε τώρα με το διαδίκτυο τα μαθαίνουμε όλα, δεν μπορούν να μας ξεγελάσουν τα πουλημένα ΜΜΕ. Από τότε που διέλυσε το ΝΑΤΟ την πρώην Γιουγκοσλαβία και δημιουργήθηκε η ΠΓΔΜ πίεζαν κάθε ελληνική κυβέρνηση να ξεπουλήσει την Μακεδονία. Καμία όμως δεν υπέκυψε. Εσείς όμως μια αριστερή κυβέρνηση ξεπουλήσατε την Μακεδονία. Και σύμφωνα με τα καλά μαθήματα που έχετε πάρει παρουσιάσατε στον ελληνικό λαό ότι κάνατε και κατόρθωμα και απαριθμήσατε και τις ωφέλειες που θα έχει η Ελλάδα. Χωρίς να το καταλάβετε εφαρμόσατε τον μύθο με την αλεπού που κόπηκε η ουρά της σ’ ένα δόκανο και μετά προσπαθούσε να πείσει τις άλλες αλεπούδες ότι είναι πιο όμορφες χωρίς ουρά.

Ναι, τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ είναι να υπάρχει μια δημοκρατία της Μακεδονίας που θα περιλαμβάνει την τωρινή ΠΓΔΜ και την ελληνική Μακεδονία που τόσα χρόνια λιγουρεύονται οι Σκοπιανοί και θα τους είναι αιώνια ευγνώμονες που θα τους την δώσουν. Μη φοβάστε δεν θα το κάνουν τώρα. Οι ισχυροί αυτού του κόσμου έχουν μάθει να περιμένουν. Θα το κάνουν όταν ο καιρός θα είναι κατάλληλος. Και θα είναι ένα κράτος ανδρείκελο που θα τους κάνει όλα τα χατίρια.

Στην ζωή μας τίποτα δεν είναι τυχαίο. Λέει η παράδοση της Ορθοδοξίας ότι στον Γολγοθά που σταυρώθηκε ο Χριστός μας ήταν θαμμένο το κρανίο του Αδάμ. Έτσι και ο τόπος που υπογράφηκε το ξεπούλημα της Μακεδονίας είναι ποτισμένος με το αίμα χιλιάδων Μακεδονομάχων για να απελευθερωθεί η Μακεδονία. Ο λαός των Εβραίων ξεγελάστηκε από τους άρχοντές του και φώναζε να σταυρωθεί ο Χριστός. Στην συμφωνία με τα Σκόπια ένα μικρό μέρος του λαού ξεγελάστηκε από την κυβέρνηση και χάρηκε που ξεπουλήθηκε η Μακεδονία. Με τη συμφωνία με τα Σκόπια η μία και μόνο μία ελληνική Μακεδονία ανέβηκε στον Σταυρό. Καλή Ανάσταση Μακεδονία μας.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Η συμφωνία με τα Σκόπια είναι ιστορικά λάθος, είναι άδικη, παράνομη και θα έχει αποτέλεσμα με τα χρόνια να χάσει η Ελλάδα την Μακεδονία – Του Χ. Παπαδόπουλου

  1. Βρήκαν και τα κάνουν οι προδότες. Με +50 έδρες δώρο στο 1ο κόμμα, νά πώς η μειοψηφία στον Ελληνικό Λαό μετατρέπεται σε κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.