Μαθητές του 4ου λυκείου Κοζάνης συμμετέχουν σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+



Από 23/06/2018 έως 30/06/2018, 36 παιδιά ηλικίας 13-17 ετών από την Ελλάδα, Εσθονία και Ιρλανδία θα συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο: «Sport Co-Op» που θα υλοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και έχει εγκριθεί από την Εθνική Μονάδα Συντονισμού της Ιρλανδίας.

Τα προγράμματα Ανταλλαγής Νέων δίνουν τη δυνατότητα σε ομάδες νέων από διάφορες χώρες να έρθουν σε επαφή, να γνωριστούν και να συζητήσουν πάνω σε μια θεματική κοινού ενδιαφέροντος και να ζήσουν μια μοναδική ευκαιρία. Κατά τη διάρκεια μιας ανταλλαγής, οι συμμετέχοντες σχεδιάζουν και υλοποιούν από κοινού ένα πρόγραμμα το οποίο υλοποιείται από τους ίδιους. Για την υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος συναντήθηκαν τον Φεβρουάριο εκπρόσωποι από κάθε χώρα (αρχηγός ομάδας μαζί με τον νέο/α) προκειμένου να σχεδιάσουν τη συγκεκριμένη δράση.

Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει εργαστήρια, συζητήσεις, εργασίες σε μικτές ομάδες, παιχνίδια ρόλων, προσομοιώσεις, υπαίθριες δραστηριότητες, κλπ. με σκοπό να προάγεται η συνεργασία μεταξύ των νέων. Οι μέθοδοι οι οποίες χρησιμοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της Ανταλλαγής βασίζονται στις αρχές της μη-τυπικής μάθησης.

Βασικός οργανισμός της Ελλάδας είναι η άτυπη ομάδα νέων You(th) Aim, που ιδρύθηκε το 2016 και έχει την έδρα της στη Θεσσαλονίκη. Έχει συμμετέχει σε πολλά προγράμματα σε Σλοβενία, Λετονία, Λουξεμβούργο, Πολωνία, Μάλτα, Ισπανία, Φιλανδία, Εσθονία όπου δίνει την ευκαιρία σε νέους 13-30 ετών να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία, μια εμπειρία ζωής.

Ο Διευθυντής του 4ου ΓΕΛ Κοζάνης
Γιαννακόπουλος Χαράλαμπος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.