Συνάντηση φορέων στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για την Μετεγκατάσταση Ακρινής και Αναργύρων



Σε κλίμα κατανόησης και αμοιβαίων εξηγήσεων με στόχο το αποτέλεσμα, συναντήθηκαν την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρος Καρυπίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης κ. Παναγιώτης Πλακεντάς, ο Δήμαρχος Κοζάνης κ. Ελευθέριος Ιωαννίδης, η Εντεταλμένη Σύμβουλος για Θέματα Μετεγκαταστάσεων κ. Καρυπίδου Μαρία, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ακρινής κ. Παύλος Πουτογλίδης και μέλη του Τοπικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος κ. Κων/νος Πουτακίδης και μέλη του Συλλόγου Περιβάλλοντος και Ανέργων Ακρινής και ο Γενικός Δ/ντής της Αναπτυξιακής Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. – ΑΝΚΟ κ. Γιώργος Αμανατίδης.

Παρασχέθηκαν οι αναγκαίες διευκρινήσεις και τέθηκαν οι βάσεις για συνέχιση της γόνιμης συνεργασίας που αναπτύχθηκε στα προηγούμενα χρόνια.

Έγινε αναλυτική παράθεση των διαφοροποιήσεων μεταξύ του αρχικού Σχεδίου Μετεγκατάστασης Ακρινής και Αναργύρων και του νέου στο οποίο περιλαμβάνεται, μεταξύ των άλλων, ελλιπής αναφορά – πρόβλεψη για τη μετεγκατάσταση του οικισμού Ακρινής ενώ εντοπίσθηκαν οι αδυναμίες του νέου Σχεδίου και διαμορφώθηκε συναντίληψη επ’ αυτών.

Στο τέλος συμφωνήθηκαν τα αναγκαία βήματα που θα πρέπει να γίνουν και οι παρευρισκόμενοι δεσμεύτηκαν να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για την προώθησής τους, όπως παρακάτω :

α. Συμμετοχή μας στη Διυπουργική Ομάδα Εργασίας του Σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος (Π.Δ.).
β. Νέα αντίστοιχη συνάντηση για συζήτηση επί του κειμένου Π.Δ. όταν αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη.
γ. Έγκαιρη ενημέρωση των κατοίκων σε Λαϊκή Συνέλευση στην Ακρινή.
δ. Οριστικοποίηση της άποψης των κατοίκων και φορέων της περιοχής και κοινοποίησή της στην αρμόδια Διυπουργική Ομάδα Εργασίας, με στόχο την υιοθέτηση από τα μέλη της.
ε. Παρακολούθηση της πορείας του Σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος (Π.Δ.) και συμβολή στην επιτάχυνσή του.

Τοπική Κοινότητα Ακρινής

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.