Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του ΠΔΜ στην Κεντρική Πλατεία Κοζάνης για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος



Την Πέμπτη 31 Μαΐου 2018 οι Πρυτανικές αρχές, οι Καθηγητές και οι φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Βιώσιμης Ανάπτυξης 2018  (European Sustainable Development Week – ESDW 2018), γιόρτασαν μαζί με τον κόσμο στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Υπεύθυνος για την οργάνωση και την εποπτεία της εκδήλωσης ήταν ο διδάσκων του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος, κ. Ευάγγελος Μανώλης σε συνεργασία με την Πρόεδρο του Τμήματος Καθηγήτρια Αρετή Κοντογιάννη και τη Γραμματεία του Τμήματος.

Οι φοιτητές παρουσίασαν projects με γενικό τίτλο «Εποικοδομητικά δρώμενα στην πόλη για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος» τα οποία περιελάμβαναν διάφορες όψεις της οικολογίας και των περιβαλλοντικών ζητημάτων.

Η βιωματική προσέγγιση των σημαντικών περιβαλλοντικών θεμάτων προσέλκυσε πολλούς μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι συμμετείχαν στα projects που είχαν οργανώσει οι φοιτητές. Οι εν δυνάμει Μηχανικοί απέδειξαν ότι η επιστήμη του Μηχανικού Περιβάλλοντος μπορεί να προσφέρει στους ανθρώπους τη χαρά σε συνδυασμό με την βιωματική γνώση. Τέτοιες δράσεις συμβάλλουν στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης και της ιδιότητας του ενεργού πολίτη για την αειφορική διαχείριση του περιβάλλοντος αλλά και στην προστασία των οικολογικών αγαθών, θυμίζοντας ότι η παγκόσμια διάσταση των περιβαλλοντικών προβλημάτων γίνεται ολοένα και πιο έντονη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Καθηγητής Αντώνιος Τουρλιδάκης, μέλη της Συγκλήτου και Καθηγητές της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου, εκπρόσωποι της Περιφέρειας, εκπρόσωποι του Δήμου Κοζάνης και εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.