Κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου Εορδαίας στο Συλλαλητήριο της Πτολεμαΐδας για τη Μακεδονία – Στήριξη από το ΕΒΕ Κοζάνης και τους εργαζόμενους της ΔΕΤΗΠ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας – Εορδαίας καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο, την Τετάρτη 06 Ιουνίου και ώρα 19:30, που θα διεξαχθεί στην Κεντρική Πλατεία της Πόλης μας.

Η Μακεδονία ήταν είναι και ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

Ο Πρόεδρος
Μιχάλης Δεληκώστας

Η Γεν. Γραμματέας
Άρτεμης Σιδηροπούλου


Το Επιμελητήριο Κοζάνης στηρίζει το Πανεθνικό –Παλλαϊκό Συλλαλητήριο στην Πτολεμαΐδα και στη Σιάτιστα (6/6/2018) για τη μη εκχώρηση του ονόματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στη γειτονική χώρα

Το Επιμελητήριο Κοζάνης με απόφαση της Διοικητικής του Επιτροπής στηρίζει το Πανεθνικό –Παλλαϊκό Συλλαλητήριο για τη μη εκχώρηση του ονόματος «Μακεδονία», που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018 και ώρα 19:30, στην κεντρική Πλατεία της Πτολεμαΐδας και της Σιάτιστας. Υπενθυμίζει δε στα μέλη και στους πολίτες ότι με ψήφισμά του έλαβε ήδη θέση για το θέμα της ονομασίας της γειτονικής χώρας, εκφράζοντας την άποψη ότι «πρωτίστως για το Εθνικό συμφέρον, αλλά και την ενδυνάμωση των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων και συναλλαγών μεταξύ των δύο χωρών, δεν θα πρέπει να υπάρξει σύνθετη ονομασία με τον όρο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ».

Με τη γειτονική χώρα θα πρέπει να επιτευχθεί μεγαλύτερη σύσφιξη των διμερών σχέσεων προς όφελος της ειρήνης, της σταθερότητας, της ανάπτυξης και των επιχειρηματικών συνεργασιών, με την προϋπόθεση να μην υπάρχουν ανοιχτά μέτωπα για αναφορές, έργα και διεκδικήσεις αλυτρωτικού χαρακτήρα από πλευράς της. Το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ θα πρέπει να παραμείνει αδιαπραγμάτευτο, καθώς η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι μία και ΕΛΛΗΝΙΚΗ.»

Καλεί, ακόμη, τα μέλη να δώσουν το «παρών» στο συλλαλητήριο στην Πτολεμαΐδα και στη Σιάτιστα, διατρανώνοντάς μαζί με όλη την κοινωνία και τους φορείς του τόπου μας την αντίθεσή τους στην εκχώρηση του ονόματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στη γειτονική χώρα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΑΡΡΗΣ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Δ.Ε.ΤΗ.Π.

Tο Σωματείο Εργαζομένων της Δ.Ε.ΤΗ.Π. και τα μέλη του στηρίζουν και συμμετέχουν στην συγκέντρωση για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας  που διοργανώνει ο Δήμος Εορδαίας στην Πτολεμαΐδα την Τετάρτη 6/6/2018 .

Δηλώνουμε επίσης ότι δεν αποδεχόμαστε οποιαδήποτε κίνηση που αποσκοπεί στην παραχάραξη της ιστορίας και της αμφισβήτησης του πολιτισμού της Μακεδονίας που είναι έννοιες ταυτόσημες με εκείνες της Ελλάδος.

Δεν παραχωρούμε το όνομα της Μακεδονίας μας σε κανέναν, με κανέναν τρόπο απλό ή σύνθετο!
Η Μακεδονία μας ήταν είναι και θα παραμείνει Ελληνική!

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.