Ο Λάζαρος Μαλούτας για τη μεταφορά έδρας Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΠ από την Κοζάνη στην ΈδεσσαΗ ΚΟΖΑΝΗ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ ΔΙΑΚΡΙΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΝΕΙ

Η ανακοίνωση της κας Θ. Τζάκρη, βουλευτού Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ, είναι σαφής και δεν αφήνει κανένα περιθώριο για αμφισβητήσεις :

“Η απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής (του ΕΑΠ) για τη σύσταση του Παραρτήματος και τη μεταφορά της έδρας από την Κοζάνη στην Έδεσσα έχει αποσταλεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης για δημοσίευση.”

Η κ.Τζάκρη δικαιούται να επιχαίρει για την επιτυχία της μιας και όπως αποδεικνύεται από μια πρόχειρη έρευνα στο διαδίκτυο, διεκδικούσε την σύσταση του παραρτήματος στην Έδεσσα εδώ και καιρό.

Το πολιτικό προσωπικό της περιοχής μας όμως τι κάνει ;
Αρκούν οι δηλώσεις στον τύπο ;
Θέσαμε σαν παράταξη το θέμα, προ ημερήσιας διάταξης, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής 1-6-2018, όπου και πάρθηκε ομόφωνη απόφαση. Πως πρόκειται να την αξιοποιήσει η δημοτική αρχή ;
Και σε ότι αφορά το ΕΑΠ, με ποιά αιτιολογία αποφάσισε την μεταφορά της έδρας του παραρτήματος του ΕΑΠ από την Κοζάνη ;

Εντάξει οι εκλογές έρχονται, το ξέρουμε, περιμένουμε να δούμε και άλλες “παροχές” προς αιρετούς το επόμενο διάστημα.
Είναι όμως αυτός λόγος ώστε η δομή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην πατρίδα μας να σχεδιάζεται με παλαιοκομματικές λογικές για να μπορούν να εκδίδονται ανακοινώσεις του τύπου “κατόπιν ενεργειών μου” ;
Είναι οι επερχόμενες εκλογές λόγος αντί να προοδεύουμε να διολισθαίνουμε, και πάλι, σε παλαιοκομματικές λειτουργίες ;

Η όλη δομή λειτουργίας του ΕΑΠ απαιτεί ελάχιστες κτιριακές υποδομές με συνέπεια οι οποίες ανάγκες για τη λειτουργία του παραρτήματος στην Κοζάνη να υπερκαλύπτονται από τα τριτοβάθμια ιδρύματα που εδρεύουν εδώ (ΑΕΙ, ΤΕΙ).
Ας μη εφευρίσκονται ανυπόστατες δικαιολογίες.

Η Δυτική Μακεδονία, η περιοχή μας, έχουν κατακτήσει εδώ και χρόνια, διακριτή θέση στον χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην πατρίδα μας.
ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας
Πανεπιστήμιο
Παράρτημα της ΑΣΠΑΙΤΕ
Παράρτημα του ΕΑΠ
Το πολιτικό προσωπικό της περιοχής, οι διοικούντες, ας αναλάβουν τις ευθύνες τους. Βαρύνονται ήδη με την αδυναμία τους να αποτρέψουν την απομάκρυνση του ΕΑΠ από την Κοζάνη. Ας θεραπεύσουν την αδυναμία αυτή ανατρέποντας την ληφθείσα απόφαση.

Η αυριανή επίσκεψη του προέδρου του ΕΑΠ στην περιοχή δεν μπορεί παρά να έχει ένα μόνο αποτέλεσμα.
Την ακύρωση της απόφασης μεταφοράς του ΕΑΠ από την Κοζάνη.
Την ισχυροποίηση της εδώ παρουσίας του.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.