Ο Γιάννης Θεοφύλακτος για την κατασπατάληση χρημάτων στο χώρο της Υγείας: «Οι πολίτες περιμένουν την τιμωρία των ενόχων!»



Επιβεβαίωσε πλήρως τον Γιάννη Θεοφύλακτο, Βουλευτή Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ), ο Γεν. Διευθυντής του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας κ. Ευαγγελάτος, κατά την εξέτασή του στην ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΑ ΕΤΗ 1997-2014, σχετικά με την κατασπατάληση χρημάτων στο χώρο της Υγείας. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Ευαγγελάτος ανέφερε ότι και μετά την είσοδο της χώρας στα μνημόνια, υπήρξαν και πάλι περιπτώσεις κατά τις οποίες διαπιστώνεται κακοδιαχείρηση στον τομέα των προμηθειών στην υγεία.

Ο κ. Θεοφύλακτος παρουσιάζοντας το πόρισμα της έρευνας στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσ/νίκης, σύμφωνα με το οποίο προέκυψε την περίοδο 2008-2009 ζημία συνολικού ύψους 3 εκατομμυρίων και 120 χιλιάδων ευρώ (αλλά και στα Νοσοκομεία Καβάλας και Αλεξανδρούπολης, με ζημία επίσης εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ), ρώτησε τον κ. Ευαγγελάτο εάν η υπηρεσία του παρακολουθεί την πορεία της αναζήτησης των ευθυνών, ενώ παράλληλα πρότεινε στον Πρόεδρο της Επιτροπής να εξεταστούν με κάθε λεπτομέρεια και τα 67 πορίσματα του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας που κατατέθηκαν στην Επιτροπή και να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν.

”Οι πολίτες ξέρουν τι έγινε και περιμένουν να δουν να τιμωρούνται οι ένοχοι”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοφύλακτος.

Ο κ. Ευαγγελάτος απάντησε ότι το Σώμα Επιθεωρητών παρακολουθεί, όσο ο νόμος του επιτρέπει, την πορεία των ερευνών και ανέφερε ένα σκανδαλώδες παράδειγμα κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος σε Νοσοκομείο της Ηπείρου στο οποίο γιατρός συνταγογραφούσε πολύ ακριβό σκεύασμα (ερυθροποιητίνη) σε ασθενείς χωρίς συγεκριμένες ενδείξεις!

Ο κ. Θεοφύλακτος συνέδεσε όλα τα σκανδαλώδη ευρήματα με τη γνώση των τότε αρμοδίων Υπουργών Υγείας και την (απαράδεκτη) αδράνειά τους, ενώ κλείνοντας επανέλαβε την πρότασή του προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής για πλήρη και εξονυχιστικό έλεγχο όλων των πορισμάτων του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας προκειμένου οι πολίτες να δουν επιτέλους τους ενόχους, όπου υπάρχουν, να τιμωρούνται.

Οι Εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής συνεχίζονται.

Από το γραφείο του Βουλευτή Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ), Γιάννη Θεοφύλακτου.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.