Άσκηση ετοιμότητας στον ΑΗΣ Καρδιάς με τη συμμετοχή Πυροσβεστικής, Αστυνομίας και ΕΚΑΒ

Μεγάλες Επιχειρήσεις, όπως η ΔΕΗ ΑΕ, οφείλουν να έχουν και να εφαρμόζουν σχέδια Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων στις εγκαταστάσεις τους.

Στο πλαίσιο αυτό έχει προγραμματισθεί, την Πέμπτη 31 Μαΐου 2018 και ώρα 10:00 π.μ., να πραγματοποιηθεί άσκηση πλήρους κλίμακας στον ΑΗΣ Καρδιάς με τη συμμετοχή εξωτερικών φορέων όπως Π.Σ., ΕΛ.ΑΣ, και ΕΚΑΒ.

Η άσκηση φέρει την ονομασία «ΓΟΡΔΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ» και ως σκοπό έχει το συντονισμό των Ομάδων Δράσης του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού που συμμετέχουν, σύμφωνα με την εσωτερική δομή του Σχεδίου, και τη συνεργασία τους με τους εξωτερικούς φορείς της Πολιτικής Προστασίας.

Συνοπτικά το σενάριο προβλέπει ότι στις 31Μαΐου 2018, ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:04π.μ., εκδηλώνεται ισχυρή σεισμική δόνηση, η οποία γίνεται ιδιαίτερα αισθητή στο χώρο του εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Καρδιάς, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Κοζάνης.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.