Ο βιολογικός κύκλος των κουνουπιών και η οικολογική αντιμετώπιση – Του Σταύρου Π. Καπλάνογλου



Σταύρου Π. Καπλάνογλου, Γεωπόνου:

Σε λίγες ημέρες μπαίνουμε και ημερολογιακά στο καλοκαίρι και το μεγάλο πρόβλημα του κόσμου είναι τα κουνούπια που ενοχλούν ,υποβιβάζουν την ποιότητα της ζωής,κάνουν ζημιά στον τουρισμό ,έχουν δυσμενείς οικονομικές επιπτώσεις και το κυριότερο λειτουργούν σαν φορείς μικροβίων και υπάρχει πάντα ο κίνδυνος μετάδοσης σοβαρών ασθενειών (Ελονοσία,ο ιός του ∆υτικού Νείλου, ∆άγγειος Πυρετός ,Κίτρινος Πυρετός,Φιλαριάσεις κ.α )

Η αντιμετώπιση τους με την χρήση εντομολογικών σκευασμάτων έχει επιπτώσεις στο περιβάλλον και στην υγειά του ανθρώπου, αυτό φυσικά δεν μπορεί και δεν πρέπει να σταματήσει για περιπτώσεις προληπτικής μαζικής αντιμετώπισης από κρατικούς φορείς. Ο καθένας όμως μπορεί με διάφορους οικολογικούς τρόπους να βοηθήσει ώστε η χρήση των χημικών φαρμάκων να ελαχιστοποιηθεί.

Χωρίς να σταματήσουμε τις αναρτήσεις που έχουμε προγραμματίσει, παράλληλα θα αναρτήσουμε 4 εκπομπές ”ΒΙΟΛΟΓΙΑ-ΕΙΔΗ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ”,”ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΖΩΑ ”, ”ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ”, ”ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ANTΙMETΩΠΙΣΗ ΜΕ ΦΥΤΑ ” , ελπίζοντας ότι θα βοηθήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.