Πως κινήθηκε η αγορά της Κοζάνης κατά το 15ημερο των εαρινών εκπτώσεων



Σταθερά και χωρίς κάποια αξιοσημείωτη άνοδο ολοκληρώθηκε στις 15 Μαΐου, το 15ημερο των εαρινών εκπτώσεων, στην πόλη της Κοζάνης.

Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι σημειώθηκε η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα της πόλης, ενώ ο καιρός δεν στάθηκε σύμμαχος, ώστε να βγουν οι καταναλωτές με περισσότερη διάθεση.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης κ. Αθανάσιος Δραγατσίκας, σε δηλώσεις του στο KOZANILIFE.GR τόνισε :

«Καλές τιμές και προσφορές, έχουν πάντα τα καταστήματα της πόλης.Ελπίζουμε ο καιρός να βοηθήσει από δω και πέρα και ο κόσμος να διατηρήσει μία καλή ψυχολογία και να βγει στην αγορά της Κοζάνης».

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΣΣΕ, είναι εντυπωσιακό πώς στο μεγαλύτερο ποσοστό οι καταστηματάρχες δεν δείχνουν θετική πρόθεση για το άνοιγμα των καταστημάτων τους τις Κυριακές και αυτό όπως αποδεικνύεται έμπρακτα, είναι περισσότερο ζημιογόνο προς την επιχείρησή τους, παρά κερδοφόρο, αφού προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της Κυριακής τα λειτουργικά έξοδα των επιχειρήσεων τους, είναι πολύ περισσότερα από από τα έσοδά τους.

Σε Πανελλαδικό επίπεδο, από τις εκτιμήσεις των Εκπροσώπων των Εμπορικών Συλλόγων ενός μεγάλου μέρους των εμπορικών αγορών της χώρας, φαίνεται ότι η αγορά κινήθηκε κυρίως πτωτικά. Συγκεκριμένα, η εμπορική κίνηση βαίνει μειούμενη σε σύγκριση με πέρυσι, στις περισσότερες περιοχές, σε ένα σημαντικό μέρος (20 από τις 67 αγορές) οι πωλήσεις κινήθηκαν στα ίδια επίπεδα με τα περυσινά, ενώ σε 5 μόνο περιοχές (Γαλάτσι, Μοσχάτο, Πόρος, Σαντορίνη και Σέρρες) σημειώθηκε αύξηση της κίνησης σε σύγκριση με την περυσινή αντίστοιχη περίοδο.

Α.Ζ. για το KOZANILIFE.GR

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.