Ένας κορυφαίος δεξιοτέχνης του μπουζουκιού στην Κοζάνη: Ζωντανή βραδιά με τον Μανώλη Πάππο στο Nouvelle Rues



Κυριακή 13 Μαΐου ο Μανώλης Πάππος στο Nouvelle Rues

Ένας κορυφαίος δεξιοτέχνης του μπουζουκιού θα βρεθεί το βράδυ της Κυριακής στην Κοζάνη και συγκεκριμένα στο Nouvelle – Rues Coffee & Restobar.

Ο λόγος για τον Μανώλη Πάππο, γνωστό στο καλλιτεχνικό στερέωμα αλλά και στο ευρύ κοινό για το μεγάλο του ταλέντο στο μπουζούκι, στην ερμηνεία αλλά και στη σύνθεση τραγουδιών. Τον Μανώλη Πάππο συνοδεύει ο Δάμων Ρουτσάκος (κιθάρα – τραγούδι).

Μανώλης Πάππος

Γεννήθηκε το 1963 στον Πειραιά και έχει καταγωγή από τη Σάμο. Από το 1978 άρχισε να ασχολείται με την λαϊκή και την παραδοσιακή μουσική μαθαίνοντας μπουζούκι, ούτι και κιθάρα. Εργάζεται σαν επαγγελματίας μουσικός από το 1982.

Σήμερα ο Μανώλης Πάππος, συνθέτης [δίσκοι: Όσα σου μοιάζουν & Αιγαίο (PROTASIS)] και κορυφαίος σολίστας του μπουζουκιού αλλά και εξαιρετικός τραγουδιστής έχει συμμετάσχει σε πάνω από 800 ηχογραφήσεις τραγουδιών. Είναι γνωστός για τις συνεργασίες του με Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες όπως οι Θεοδωράκης, Ξαρχάκος, Αρβανιτάκη, Γαλάνη, Νταλάρας, Παπάζογλου, Μάλαμας, Τσαλιγοπούλου, Περίδης, Ιωαννίδης, Loreena McKennitt, Vinicio Capossela, Ross Dally, Nasheer Shama, Michel Χατζηγεωργίου και πολλοί άλλοι..

Είναι πολυδιάστατος και έχει καταφέρει ένα μαγικό πάντρεμα με ένα εκπληκτικό ηχητικό αποτέλεσμα, έχοντας αναλύσει το παίξιμο παλαιότερων γνήσιων λαϊκών καλλιτεχνών όπως ο Μάρκος Βαμβακάρης, ο Βασίλης Τσιτσάνης, ο Γιάννης Παπαϊωάννου, ο Γιώργος Ζαμπέτας ο Ιορδάνης Τσομίδης και πολλοί άλλοι. Σημαντικότερο όμως είναι το ότι έχει προσθέσει πολλά στοιχεία από την δική μουσική περιπλάνηση στο μπουζούκι και στη μουσική μας, που τον καθιστούν έναν σπουδαίο μουσικό αλλά και έναν εξαιρετικό δάσκαλο.

Κυριακή 13 Μαΐου και ώρα 21:00 στο Nouvelle – Rues Coffee & Restobar στην Κοζάνη (Κ. Καραμανλή και Μ. Μερκούρη)

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.