Στην τελική ευθεία το καλλιτεχνικό σχολείο στην Κοζάνη – Δυναμικό πλαίσιο εξωστρέφειας που εντάσσει την Κοζάνη στις ελληνικές πολιτιστικές μητροπόλεις



Δήμος Κοζάνης: Καλλιτεχνικό Σχολείο Κοζάνης – Στην τελική ευθεία

Ένα νέο σχολείο είναι πάντοτε τεράστιο κεφάλαιο για την εκπαιδευτική κοινότητα και το έργο της εκπαίδευσης στην Κοζάνη ταυτίζεται διαχρονικά με κάθε κοινωνική ακμή της πόλης. Στην Ελλάδα σήμερα λειτουργούν 5 καλλιτεχνικά σχολεία και η Κοζάνη μετά την χθεσινή υπογραφή της απόφασης του Υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου εισάγεται στο μικρό αλλά δυναμικό αυτό δίκτυο σχολικών μονάδων με την δυνατότητα έναρξης λειτουργίας του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κοζάνης. Ενός νέου σχολείου που εκτός της γενικής ύλης θα διδάσκει στους μαθητές μαθήματα θεάτρου, εικαστικών τεχνών και χορού.

Η ίδρυση του Καλλιτεχνικού Σχολείου εντάσσεται στην ευρύτερη πολιτιστική και εκπαιδευτική στρατηγική του Δήμου Κοζάνης που προωθεί τις τέχνες και τα γράμματα ως πυλώνα καλλιέργειας, αλλά και ανάπτυξης της περιοχής. Τους επόμενους μήνες η εκπαιδευτική κοινότητα μαζί με τον Δήμο θα συνεργαστούν για την ανεύρεση βέλτιστης λύσης στέγασης και λειτουργίας της νέας μονάδας, η οποία θα αναπτυχθεί πλήρως μέσα σε βάθος χρόνου 6 ετών.

Η Βιβλιοθήκη και η στρατηγική συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, τα ανανεωμένα και αναβαθμισμένα Λασσάνεια, η έντονη παρουσία του ΔΗΠΕΘΕ στα θεατρικά πράγματα της χώρας και η ενεργοποίηση του Δημοτικού Ωδείου στην κατεύθυνση της δημιουργίας υψηλού επιπέδου παραστάσεων (πέραν του εκπαιδευτικού έργου) αλλά τώρα πλέον η ίδρυση του Καλλιτεχνικού Σχολείου δημιουργούν ένα νέο δυναμικό πλαίσιο εξωστρέφειας της περιοχής που εντάσσει την Κοζάνη στις ελληνικές πολιτιστικές μητροπόλεις.

Ο Δήμος Κοζάνης οφείλει να ευχαριστήσει τον βουλευτή Θ. Μουμουλίδη για την ισχυρή και ηχηρή στήριξη στην επιτυχή έκβαση του αιτήματος, αλλά και τις αρμόδιες εκπαιδευτικές διευθύνσεις για την άμεση ανταπόκρισή τους στην ενσωμάτωση του σχολείου στον σχεδιασμό τους.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.